CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Software > Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem???
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem??? Příspěvek č. 1 

Hello! jsem absolut lama a tak potřebuju pomoct..... zdá se že u disku v routru se blíží konec jeho životnosti. Potřeboval bych vědět jak nejjednodušeji a hlavně bezpečně udělat kopii na jinej disk aby vše fungovalo jako doteď... Dík za pomoc....

Old Post 03.10.2004 v 22:51
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Re: Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem??? Příspěvek č. 2 

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 04.10.2004 v 07:03
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mlipinsk
Newbie

Registrován: 12.08.2003
Příspěvků: 25

Pokud mas legalne PrtitionMagic Příspěvek č. 3 

Tak se to da udelat prostim zkopirovanim partici na novy disk (pokud je alespon stejne velky nebo vetsi nez puvodni).

Prostre naklikas, zkopirujes, prehodis disky, nabootojes masinu z nejakeho rescue cedecka a napises lilo/grub aby se obnovil i MBR a mas identickou kopii.

__________________

Motto: Jak to vis ze je carodejnice ? Protoze tak vypada !
ICQ#38378150
http://euro108.moje.cz

Old Post 04.10.2004 v 12:38
mlipinsk je offline   Click Here to See the Profile for mlipinsk   Find more posts by mlipinsk   Click here to Send mlipinsk a Private Message   Click Here to Email mlipinsk   Visit mlipinsk's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zubodravec
Senior Member

Registrován: 09.08.2002
Příspěvků: 705

Re: Re: Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem??? Příspěvek č. 4 

Old Post 04.10.2004 v 13:00
zubodravec je offline   Click Here to See the Profile for zubodravec   Find more posts by zubodravec   Click here to Send zubodravec a Private Message   Click Here to Email zubodravec   Visit zubodravec's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Re: Re: Re: Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem??? Příspěvek č. 5 

Old Post 04.10.2004 v 14:34
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zubodravec
Senior Member

Registrován: 09.08.2002
Příspěvků: 705

Re: Re: Re: Re: Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem??? Příspěvek č. 6 

Old Post 04.10.2004 v 14:49
zubodravec je offline   Click Here to See the Profile for zubodravec   Find more posts by zubodravec   Click here to Send zubodravec a Private Message   Click Here to Email zubodravec   Visit zubodravec's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Příspěvek č. 7 

mozna lepsi nez je:
1) pripojeni obou disku
2) boot from CD nebo remount vseho na puvodnim disku do read-only rezimu
3) mkfs & mount novejch partitionu
4) cp -R /cesta/k/starymu/rootu /cesta/k/novymu/rootu

pripadne `man tar`, `man cp`.

jo, a jeste samozrejme "reintall" bootloaderu.

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 04.10.2004 v 19:29
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Re: Re: Re: Re: Re: Jak provést kopii disk 1:1 s linuxem??? Příspěvek č. 8 

Old Post 04.10.2004 v 20:05
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Příspěvek č. 9 

jj, pres dd udelas kopii 1:1, vcetne lila. na tom, co na nem bylo, nezalezi.

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 04.10.2004 v 20:49
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Dík všem Příspěvek č. 10 

Díky všem co jste mi zde radili....

Old Post 07.10.2004 v 11:04
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

dalsi rady Příspěvek č. 11 

Jestli ti to jeste k necemu bude...
Muzu potvrdit funkcnost vsech vyse uvedenych metod.
Mam ale vyhradu k napadu davat dd parametr bs=64. Videl nekdy nekdo disk s 64b sektory? Kdyz uz minimalisticky, tak aspon bs=512. Ja osobne pouzivam bs=1M, aby se to lib pocitalo.
A o tech 400MB prostoru v zadnem pripade neprijdes. Postup: zkopirujes disk ddckem, jeste ze staryho disku fdiskem (nebo doporucuji z dosovy bootovacky Ranish Partition Manager) natahnes partici na cely disk, nabootujes z nej do single modu, remountnes root read only a pomoci ext2resize natahnes filesystem na celou partici. Pro blizsi instrukce si napis. Tenhle postup ma hacek v tom, ze kdyz probehne ext2resize, tak se system pravdepodobne zhrouti, protoze ma maglajz ve filesystemu, takze uz mozna nespustis LILO. Funkcni bootovacka podminkou!
wondra

Old Post 07.10.2004 v 19:20
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Re: dalsi rady Příspěvek č. 12 

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 08.10.2004 v 17:48
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 13 

Sorry. Chyba mysleni. Nejdriv myslim na to, ze musis z toho novyho disku spustit LILO po tom, co natahnes filesystem, pak me napadne, ze se ti to uz nepovede, ale prvni cast uvahy jsem nenapsal.
V kazdym pripade tu bootovacku. Ja tohle neresim, pouzivam LOADLIN kvuli CDROMce (Matsushita-Kotobuki-Panasonic double-speed (sbpcd) pripojena pres zvukovku Turtle Beach Monte Carlo)(musi se to initnout z DOSu)
Pravdu dis, ze se nic nestane. Ale stejne to spadne efektne ;-). Doporucuji.

Old Post 08.10.2004 v 19:11
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zubodravec
Senior Member

Registrován: 09.08.2002
Příspěvků: 705

Re: dalsi rady Příspěvek č. 14 

Old Post 08.10.2004 v 20:10
zubodravec je offline   Click Here to See the Profile for zubodravec   Find more posts by zubodravec   Click here to Send zubodravec a Private Message   Click Here to Email zubodravec   Visit zubodravec's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

Příspěvek č. 15 

Dnes jsem zkoušel přenést systém z jednoho disku (4.3 GB Seagate Medalist) na druhý disk (8.6 GB Seagate U8) a fungovalo to naprosto bez problémů. Měl jsem tam jen jednu / 950 MB ext3 partici a 50 MB swap.
Použil jsem příkaz dd if=/dev/hda of=/dev/hdc bs=512.

__________________

Old Post 13.10.2004 v 20:15
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kiwi1111
Newbie

Registrován: 10.10.2004
Příspěvků: 8

Příspěvek č. 16 

no ja si myslim, ze ked uz k tomu mas pripojenu CDROMKU, tak netreba nic vymyslat, strc do nej boot cd s DOS, a spust GHOST72.

Je to rychly, spolahlivy sposob ako urobit kopiu 1:1.

Pri kopii disk to disk je 5GB skopirovanych za menej ako 10 minut a je to identicka kopia, tzn. nepotrebujes spustat ani lilo. Je to proste identicke.

Old Post 14.10.2004 v 07:41
kiwi1111 je offline   Click Here to See the Profile for kiwi1111   Find more posts by kiwi1111   Click here to Send kiwi1111 a Private Message   Click Here to Email kiwi1111     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 03:51.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz