CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Software > omezení rychlosti na routování
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Martix
Junior Member

Registrován: 19.02.2003
Příspěvků: 115

omezení rychlosti na routování Příspěvek č. 1 

ahoj,

no jedná se o omezení rychlosti routování např. pod win2000 nebo xp..je to jedno..
jaký software použít, tedy pokud již není nějaký např. ve w2000..
nikde jsme nenašli jak omezit linku s inetem pro jeden okruh a jak vůbec s rychlostma nějak logicky pracovat..
díky

Old Post 26.08.2003 v 17:27
Martix je offline   Click Here to See the Profile for Martix   Find more posts by Martix   Click here to Send Martix a Private Message   Click Here to Email Martix   Visit Martix's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 2 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 31.08.2003 v 00:52
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martix
Junior Member

Registrován: 19.02.2003
Příspěvků: 115

Příspěvek č. 3 

ještě aby neo neporadil martixovi

díky za dobrou radu

Old Post 01.09.2003 v 22:56
Martix je offline   Click Here to See the Profile for Martix   Find more posts by Martix   Click here to Send Martix a Private Message   Click Here to Email Martix   Visit Martix's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 4 

kurwa... to mi nejak uniklo.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 01.09.2003 v 23:02
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vevy
Newbie

Registrován: 05.01.2003
Příspěvků: 64

Smile Netlimiter Příspěvek č. 5 

Old Post 02.09.2003 v 08:29
vevy je offline   Click Here to See the Profile for vevy   Find more posts by vevy   Click here to Send vevy a Private Message   Click Here to Email vevy     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vítek
Newbie

Registrován: 26.01.2003
Příspěvků: 58

Windowsy ?? Příspěvek č. 6 

Panove, pouzivate windowsy na NET server?? , je to vice mene jen na destop (stabilita mizerna) a jestli mate severove verze tak je to z 99% pirátské kopie. V Linuxu to jde udelat docela elegantne HTBčkem. Funguje docela dobre. Jinak jeste CBQ ale hur se to zkonfiguruje. Pokud pouzivate shapping na bezdratovee AP, tak uz prodavaji za dobry peniz HW AP ktery to umoznuji, mrkni se na satca.inshop.cz produkt ALFA 1500V. Myslim, ze je to vytecna vec za sejnou cenu jako kdybyste sehnal starsi pocitac a XI626.
Zdar

__________________

Vitek

Old Post 02.09.2003 v 10:53
Vítek je offline   Click Here to See the Profile for Vítek   Find more posts by Vítek   Click here to Send Vítek a Private Message   Click Here to Email Vítek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Newbie

Registrován: 30.05.2002
Příspěvků: 87

Nevidim to ruzove .. Příspěvek č. 7 

Ahoj, pokud budes chtit vytvorit legalni shaping pod Wokny, bude Te/vas to stat velmi, velmi mnoho penez.
Nevim, jestli se neco nezmenilo od te doby, co jsem se po tom pidil i ja, ale IMHO zadne velke zmeny asi nebudou ..

Sam jsem se radeji zacal ucit zaklady TCP/IP sitariny a az mi to hlava pobere, vrhnu se na advanced traffic routing pod *nixem ..
Reseni to je sice najisto slozitejsi, ale za a) se naucim uzitecne veci a za b) budu mit dobrej pocit, ze nekradu ;) .. (ver mi, ten soft se pohybuje i pro education verze v radu deseti az statisicu, ale cra*ky na to existuji ..)

V teto chvili muzu poslouzit jen hromadou odkazu na stranky pojednavajici o HTB, CBQ, QoS apod. pod *nixem. Ale toho tady najdes tuny i ve foru :) ...
honza

__________________

Old Post 02.09.2003 v 18:38
spachal je offline   Click Here to See the Profile for spachal   Find more posts by spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Click Here to Email spachal   Visit spachal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 8 

spachal: no nevím, ale např. ten netlimiter stojí jenom 30 dolarů. to mi nepřijde jako desetitisíce nebo statisíce.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.09.2003 v 11:01
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oron
Newbie

Registrován: 20.08.2003
Příspěvků: 66

Příspěvek č. 9 

netlimiter, asi ak sa dobre pamatam vie obmedzit pasmo iba na tom danom jednom PC kde ja nainstalovany ... teda rozdeli sirku pasma ktore ma to PC k dispozicii pre jednotlive aplikacie na tom PC ....

pre obmdzenie PC v sieti je ten bandwitch kontroler ....

ak som sa zmylil tak pardon ..

Old Post 03.09.2003 v 11:45
oron je offline   Click Here to See the Profile for oron   Find more posts by oron   Click here to Send oron a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 10 

ja to netestoval, ale az budu mit trochu casu tak se na to vrhnu.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.09.2003 v 11:47
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Newbie

Registrován: 30.05.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 11 

__________________

Old Post 03.09.2003 v 17:01
spachal je offline   Click Here to See the Profile for spachal   Find more posts by spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Click Here to Email spachal   Visit spachal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 12 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.09.2003 v 17:13
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Newbie

Registrován: 30.05.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 13 

Abych se priznal, blize jsem to nezkoumal, protoze jako jeden z prvnich odkazu jsem nasel prave tyhle ceny :) .. (ale obavam se, ze hw v tom neni, tezko by pak davali k dospozici demo verze stahnutelne z webu ;) ..)
Ale hledal jsem to na doporuceni, ktere jsem dostal na velmi podobny dotaz pred cca pul rokem, kdy to zacalo zajimat me .. Nakonec pokud si dobre vzpominam jsme se shodli na tom, ze resit traffic shape pod Wokny je pro nase ucely naprosta blbost, to uz je snad schudnejsi i hw reseni od Cisco :))...

Jak jsem koupil, tak prodavam :), staci si tady chvili hledat, neresi se to poprve .. honza

__________________

Old Post 03.09.2003 v 17:39
spachal je offline   Click Here to See the Profile for spachal   Find more posts by spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Click Here to Email spachal   Visit spachal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 14 

no právě, neřeší se to poprvé. jenom s tím detailem, že tehdy toho softu bylo podstatně méně. ale jak jsem řekl nesnažil bych se nacpat každému linux do baráku nebo do poče když ho nechce.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.09.2003 v 17:45
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oron
Newbie

Registrován: 20.08.2003
Příspěvků: 66

Příspěvek č. 15 

Old Post 04.09.2003 v 20:09
oron je offline   Click Here to See the Profile for oron   Find more posts by oron   Click here to Send oron a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
reep
Newbie

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 59

Bandwith controller Příspěvek č. 16 

Cena u Inet shaperu je trosku nekde jinde 230-1500USD pouzivam uz cca 1/2 roku subj. a funguje celkem obstojne pod WinXP spolu s WinroutePro. Kupodivu tenhle "skoro" router spadl za tu dobu snad 3x z toho 1x kvuli vypadku napajeni. HW: AMDK6-2,RAM 128MB, HDD 10GB. Jinak tam jede FTP a Mail server + nejakej Chat a CS server.

Old Post 05.09.2003 v 17:07
reep je offline   Click Here to See the Profile for reep   Find more posts by reep   Click here to Send reep a Private Message   Click Here to Email reep     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:09.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz