CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > C870 nejdou extended vlany
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

C870 nejdou extended vlany Příspěvek č. 1 

Ahoj,
mam nasledujici cisco...

Cisco IOS Software, C870 Software (C870-ADVIPSERVICESK9-M), Version 12.3(8)YI2,
Synched to technology version 12.3(10.3)T2
ROM: System Bootstrap, Version 12.3(8r)YI4, RELEASE SOFTWARE
ROM: Cisco IOS Software, C870 Software (C870-ADVIPSERVICESK9-M), Version 12.3(8)
Cisco 871 (MPC8272) processor (revision 0x200) with 118784K/12288K bytes of memory.

Cely den se s nim trapim a nedari se mi ho presvedcit, aby se na nem dali provozovat extended vlany. Potrebuji tagovat odchozi pakety (802.1Q), vlan id 1101 a vyse. Podle manualu by to jit snad melo...

The following Cisco routers support the Extended VLAN ID feature:
• Cisco 800 series routers, including models 851, 857, 871, 876, 877, 878


Postupoval jsem pdole ruznych navodu, co jsem dohledal (zejmena na samurajovi o vlanach), nastaveni VTP by melo byt v poradku.

#show vtp status
VTP Version : 2
Configuration Revision : 0
Maximum VLANs supported locally : 256
Number of existing VLANs : 6
VTP Operating Mode : Transparent
VTP Domain Name : cisco
VTP Pruning Mode : Disabled
VTP V2 Mode : Enabled
VTP Traps Generation : Disabled
MD5 digest : 0xB7 0x9B 0xF8 0x73 0xB0 0x80 0xA6 0xEF
Configuration last modified by 10.104.60.1 at 3-12-10 13:42:27

Nicmene nevim jestli na to jdu spatne, proste nedokazu vytvorit vlan s vyssim id nez 1005 (ani pres interface ani vlan database). Protistranu nejsem schopny ovlivnit, vyzaduje tagovat na 1101. Je nejake reseni? Dekuji.

Milan

__________________

Old Post 13.03.2010 v 16:21
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xmasin
Junior Member

Registrován: 14.07.2002
Příspěvků: 152

Příspěvek č. 2 

Ahoj,
koukal jsem na Cisco 876 a bohužel mi píše, že jsou podporovány vlany pouze do 1001, takže se obávám, že to nejde. Případně zkus novější IOS jestli neprovedli nějaké úpravy. Možná by to šlo přes interface FastEthernet4, který není v integrovaném switchi. Zkus následující konfiguraci:

Interface FastEthernet 4.1011
encapsulation dot1q 1011

Pokud to vezme, tak je to dobrý, pokud ne, tak jiný IOS případně jiný Cisco.

Old Post 13.03.2010 v 17:23
xmasin je offline   Click Here to See the Profile for xmasin   Find more posts by xmasin   Click here to Send xmasin a Private Message   Click Here to Email xmasin     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 3 

Diky, zkusím to zítra na testovacim boxu.

__________________

Old Post 14.03.2010 v 14:14
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 4 

zkusil jsem a vypada to nadejne... :-)

router#conf te
Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
router(config)#Interface FastEthernet 4.1011
router(config-subif)#
router(config-subif)#encapsulation dot1q 1011
router(config-subif)#

Takze po tomhle nastaveni by meli byt vsechny odchozi pakety z fa4 tagovany vlanou 1011? A ocekavane stejne tagovane prichazejici pakety. OKi?

__________________

Old Post 14.03.2010 v 17:54
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xmasin
Junior Member

Registrován: 14.07.2002
Příspěvků: 152

Příspěvek č. 5 

V podstatě ano, pokud na tom interfacu Fast 4.1011 nastavíš IP adresu atd. a bude tím intefacem přicházet a odcházet provoz, tak by to mělo fungovat.

Old Post 14.03.2010 v 19:13
xmasin je offline   Click Here to See the Profile for xmasin   Find more posts by xmasin   Click here to Send xmasin a Private Message   Click Here to Email xmasin     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Re: C870 nejdou extended vlany Příspěvek č. 6 

__________________

Old Post 15.03.2010 v 07:20
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 7 

Ahoj,
prave ze vypnout VTP se mi nepodarilo, v transparent modu jej mam, presto se mi vyssi vlany pouzivat nedari.

__________________

Old Post 15.03.2010 v 12:09
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 8 

__________________

Old Post 15.03.2010 v 12:18
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 9 

__________________

Old Post 15.03.2010 v 12:32
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:06.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz