CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > zkušenosti StraightCore WRT-312
« 567891011121314151617
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
petr_bear
Senior Member

Registrován: 07.12.2003
Příspěvků: 674

Příspěvek č. 161 

__________________

S.k.y.p.e.: medapeta77

Naposledy upravil petr_bear 08.07.2007 v 22:40

Old Post 08.07.2007 v 22:29
petr_bear je offline   Click Here to See the Profile for petr_bear   Find more posts by petr_bear   Click here to Send petr_bear a Private Message     Visit petr_bear's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petr_bear
Senior Member

Registrován: 07.12.2003
Příspěvků: 674

Příspěvek č. 162 

__________________

S.k.y.p.e.: medapeta77

Naposledy upravil petr_bear 08.07.2007 v 22:39

Old Post 08.07.2007 v 22:31
petr_bear je offline   Click Here to See the Profile for petr_bear   Find more posts by petr_bear   Click here to Send petr_bear a Private Message     Visit petr_bear's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 163 

My s WRT-311/312 problemy nemame. Faktem je ze _obecne_ se rika ze Atheros je lepsi a kde jsem ho misto WRT nasadil je to o kousek lepsi. Dnes/zitra s nim nahradim doma takovou debilni krabicku taky s realtekem, tak se uvidi.

Jinak kdo rika ze switch za 288 by nechtel je lama nejlamovitejsi, staci si to rozsroubovat, uvnitr je totez co v mnohem drazsich switchich. Proste nejaky RTL8305xx (5 port) nebo RTL8308xx (8 port).

__________________

Old Post 09.07.2007 v 07:16
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 164 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 09.07.2007 v 08:54
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 165 

No zrovna pres Longshine 8 port jsem jel par let a nebyl s nim sebemensi problem. Beru ted hodne 5 porty TP-Link a Edimax, nevidim v tom zadnej rozdil, jen edimax ma zapojeno vic LED, takze se jednodusejc upravuje pro ronju, staci pajet jen jeden pin u cipu.

Nekdo to zmoderujte, tohle je OT.

Zdenek

__________________

Naposledy upravil zdenek_dc 09.07.2007 v 09:54

Old Post 09.07.2007 v 09:38
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
honzamar
Newbie

Registrován: 15.12.2006
Příspěvků: 96

Příspěvek č. 166 

Old Post 09.07.2007 v 09:45
honzamar je offline   Click Here to See the Profile for honzamar   Find more posts by honzamar   Click here to Send honzamar a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 167 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 09.07.2007 v 10:19
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jester.cz
Newbie

Registrován: 19.09.2007
Příspěvků: 1

Unhappy Problém s Firewallem na SC WRT 312 Příspěvek č. 168 

Ahoj, mám jeden dotaz ohledně firewalu zařízení Straightcore 311-2.
Jsem připojen do sítě kamaráda na WAN je adresace 172.16.31.0/24 a na LAN mám 192.168.100.0/24. Firewall je v nastavení 2.
Sítě jsou routované a já vidím všude do jeho sítě a on do mé. Ovšem situace se nyní změnila, kamarádova síť se stává veřejnější,
a já bych už nechtěl aby bylo z rozhraní WAN vidět všude v mé LAN, ale abych měl vytvořená pravidla NAT.
Jenže zde je problém, že nejsem schopen router donutit,aby se tak choval. Mám nastaven režim NAT router - zkouším to i jako router,
ale pořád z rozhraní WAN opinguju celou síť LAN, pokud se na PC ve WAN napíše do řádku spustit \\192.168.100.x konkrkétní adresa PC v LAN,
tak se otevřou jeho sdílené složky a pomocí portscanu jsou vidět všechny otevřené porty.Na 311ce používám firmware 1.6.3 na 312ce mám 1.6.4 RC.
Jedinný způsob, jak jsem při testování zamezil komunikaci je blokování MAC a IP adresy. V tomto případě mě samozřejmě přes bránu neprojde
jedinej paket, což situaci neřeší. Při tomto problému je samozřejmě uplně k ničemu nastavení DMZ.
Do manuálu jsem po roce nahlýdl poprvé, protože co se týče překladu adres a různýho směrování,
mám zkušenosti z jiných zařízení, a v manuálu k firmware 1.4.2 je popsáno uplně to stejné, jako u popisu konkrétní služby v routeru.Takže nic.
Zajímalo by mě, jestli je to vada firmware, nebo jestli někde něco dělám špatně. Co vím tyto mašinky se prodávají docela hodně, tak by mě zajímalo,
jestli někdo s tímto má nějaký zkušenosti.

Old Post 19.09.2007 v 09:15
jester.cz je offline   Click Here to See the Profile for jester.cz   Find more posts by jester.cz   Click here to Send jester.cz a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
honzamar
Newbie

Registrován: 15.12.2006
Příspěvků: 96

Příspěvek č. 169 

Nová verze 1.6.5 RC1. Víte o ní někdo něco? Na webu se nic nepíše

Old Post 13.10.2007 v 09:17
honzamar je offline   Click Here to See the Profile for honzamar   Find more posts by honzamar   Click here to Send honzamar a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Petrmd
Newbie

Registrován: 13.10.2007
Příspěvků: 1

Příspěvek č. 170 

Slyšel jsem, že existuje neoficiální fw, který umožňuje nastavovat rychlost pro jednotlivá připojená PC, tedy něco jako Bandwidth Management, nevíte o tom někdo něco?

Old Post 13.10.2007 v 15:35
Petrmd je offline   Click Here to See the Profile for Petrmd   Find more posts by Petrmd   Click here to Send Petrmd a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuba.kotis
Newbie

Registrován: 22.10.2007
Příspěvků: 3

problém s wifi připojením Příspěvek č. 171 

Zdravím,
Mám doma (i v praci) už 3 wrt-312, s prvním nebyl žádný problém, ba naopak, funguje perfekně, s druhým posléze taky ne. Ale pak se vyskytl problém:
Když se projdu s noťasem po práci (jsou tam dvě ap, ke kterým se připojují pokaždé 3 kanceláře), když jdu kolem toho prvního ap, tak se připojí v pohodě, ale problém nastane, když dojdu do zóny 2: můj notebook totiž nemůže najít danou síť, i když stojím přimo vedle toho ap...jak je to možné? šifrování žádné nemám, pouze filtr na mac adresy, kde je daný noťas zapsán. Jak je toto možné? když se připojím do ethernetu, tak je všechno v pořádku a dhcp mi přidělí adresu.

Třetí wrt mám doma, kde mám celkem 3 pc (2 stolni, jeden ntb), připojil jsem, nastavil jsem, na ethernetu vše funguje, ale když se pokouším připojit přes wifi s noťasem, tak opět velké kulové, síť se mi tentokráte sice zobrazí, ale odmítne mi spojení. zkoušel jsem vypnout fitl mac adres, vše ostaní, zoušel jsem 2x restartovat a nastavit znova, ale bez úspěchu.

Neví prosím někdo čím by to mohlo být? jsem už celkem zoufalý, protože v práci to potřebuju, a doma taky, nebudu přece tahat všude kabel jak u blbých na půdě..

Předem moc děkuji

Old Post 22.10.2007 v 22:01
kuba.kotis je offline   Click Here to See the Profile for kuba.kotis   Find more posts by kuba.kotis   Click here to Send kuba.kotis a Private Message     Visit kuba.kotis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Re: problém s wifi připojením Příspěvek č. 172 

__________________

Old Post 22.10.2007 v 22:12
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Re: problém s wifi připojením Příspěvek č. 173 

Old Post 22.10.2007 v 23:06
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuba.kotis
Newbie

Registrován: 22.10.2007
Příspěvků: 3

Re: Re: problém s wifi připojením Příspěvek č. 174 

Old Post 23.10.2007 v 06:34
kuba.kotis je offline   Click Here to See the Profile for kuba.kotis   Find more posts by kuba.kotis   Click here to Send kuba.kotis a Private Message     Visit kuba.kotis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Re: Re: Re: problém s wifi připojením Příspěvek č. 175 

Old Post 23.10.2007 v 19:40
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuba.kotis
Newbie

Registrován: 22.10.2007
Příspěvků: 3

Re: Re: Re: Re: problém s wifi připojením Příspěvek č. 176 

Old Post 24.10.2007 v 10:43
kuba.kotis je offline   Click Here to See the Profile for kuba.kotis   Find more posts by kuba.kotis   Click here to Send kuba.kotis a Private Message     Visit kuba.kotis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:01.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 567891011121314151617  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz