CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Routování > Zapojení 2. routeru za sebou
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 17 

__________________

Old Post 30.07.2008 v 14:32
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rsaf
Senior Member
zastupce cloudu 10.152


Registrován: 16.01.2003
Příspěvků: 866

Příspěvek č. 18 

__________________

Lide v CZFree se dělí na tři skupiny: 1) deu; netdave 2) ti co znají jejich čísla 3) ti ostatní

Old Post 30.07.2008 v 20:10
rsaf je offline   Click Here to See the Profile for rsaf   Find more posts by rsaf   Click here to Send rsaf a Private Message   Click Here to Email rsaf     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lentil.CZ
Junior Member

Registrován: 18.03.2006
Příspěvků: 208

Příspěvek č. 19 

Zkratka, pokud nechces 2. router prodavat a chces ho pouzit, tak na nem vypnes DHCP. Zapojis jeden port ze 4 do prniho routeru (nesmi to byt ale u druhyho routeru WAN), a do zbyvajicich neWAN portu zapojis dalsi 3 PC a vse pojede bez problemu. Sand jen IP musis met jedinecny pak. Tak treba prvnimu das (byva to vetsinou default) 192.168.1.1 a druhymu 192.168.1.2, DHCP nechas pridelovat od 192.168.1.3-100 a mas to. Pak od 192.168.1.101 muzes pridelovat pevny IP.

Old Post 30.07.2008 v 21:09
Lentil.CZ je offline   Click Here to See the Profile for Lentil.CZ   Find more posts by Lentil.CZ   Click here to Send Lentil.CZ a Private Message   Click Here to Email Lentil.CZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Domin.ikk
Newbie

Registrován: 29.07.2008
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 20 

Dekuji jeste jednou vesm za ochotu a rady sve nastuduju a prozkoumam.

Old Post 30.07.2008 v 22:09
Domin.ikk je offline   Click Here to See the Profile for Domin.ikk   Find more posts by Domin.ikk   Click here to Send Domin.ikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 21 

To: rsaf

No nevim mne momentalne konfig RB trva tak 5 az 10 minut naprosto v pohode, kdyz vis kam sahnout neni problem mimochodem s SSH je to jeste lepsi (imho mit priprvenou konfiguraci v souboru a pak jen pustit skript kterej pres ssh zmeni ipcka jak potrbujes ).
Kzdopadne mne jsem na siti par mesicu asi 4 SMCcka ruzny typy vcetne 7004VBR a uz nikdy vic. Co mesic jsem to "lital" restartovat pac to neustalo torrenty a podbne. Vysvetluj lidem ze jim to nefunguje kvuli debilnimu hw a ne kvuli infrastrukture.
Fakt jsme rad ze jsme se jich zbavil a postupne nahradil RB nebo starejma P1 a P2. Ted naprosta spokojenost nikam nemusim.
Jen postreh vsimni si ze tohle nema ani WD, takze se to neumi ani samorestartovat.

Moje posledni rada zni:
Prodej to, kup si treba RB 450 s MKL4 a nejakej 8 portovej switch a neco se skutecene nauc o routech. Nehlede na to ze budes treba v budoucnu priprvenej na IPv6. "To je podobny jako kdyz si nekdo v roce 2000 koupil APcko od Orinoca a doted mu bezi (nesrovnavat RB a Orinoco to je naprosto jina liga)."

__________________

Old Post 31.07.2008 v 06:11
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rsaf
Senior Member
zastupce cloudu 10.152


Registrován: 16.01.2003
Příspěvků: 866

Příspěvek č. 22 

__________________

Lide v CZFree se dělí na tři skupiny: 1) deu; netdave 2) ti co znají jejich čísla 3) ti ostatní

Old Post 31.07.2008 v 07:58
rsaf je offline   Click Here to See the Profile for rsaf   Find more posts by rsaf   Click here to Send rsaf a Private Message   Click Here to Email rsaf     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lentil.CZ
Junior Member

Registrován: 18.03.2006
Příspěvků: 208

Příspěvek č. 23 

Old Post 31.07.2008 v 08:00
Lentil.CZ je offline   Click Here to See the Profile for Lentil.CZ   Find more posts by Lentil.CZ   Click here to Send Lentil.CZ a Private Message   Click Here to Email Lentil.CZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Domin.ikk
Newbie

Registrován: 29.07.2008
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 24 

ten druhej router sem dal do skrine ale poridil sem si notas co ma wificko a wifi switch asi neni ne???? a ted sem si vzpomel ze mamti chce taky byt na netu a ma na notasu wifi takze jestli neni nejakej switch co nema wifi tak stejne budu muset zapojit jiny router

Old Post 31.07.2008 v 08:30
Domin.ikk je offline   Click Here to See the Profile for Domin.ikk   Find more posts by Domin.ikk   Click here to Send Domin.ikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lentil.CZ
Junior Member

Registrován: 18.03.2006
Příspěvků: 208

Příspěvek č. 25 

Old Post 31.07.2008 v 10:38
Lentil.CZ je offline   Click Here to See the Profile for Lentil.CZ   Find more posts by Lentil.CZ   Click here to Send Lentil.CZ a Private Message   Click Here to Email Lentil.CZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 26 

__________________

Naposledy upravil Samuel-Azagon 31.07.2008 v 22:33

Old Post 31.07.2008 v 21:39
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lentil.CZ
Junior Member

Registrován: 18.03.2006
Příspěvků: 208

Příspěvek č. 27 

Old Post 01.08.2008 v 05:11
Lentil.CZ je offline   Click Here to See the Profile for Lentil.CZ   Find more posts by Lentil.CZ   Click here to Send Lentil.CZ a Private Message   Click Here to Email Lentil.CZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 28 

__________________

Old Post 01.08.2008 v 23:15
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 29 

__________________

Old Post 01.08.2008 v 23:24
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D:-)
Newbie

Registrován: 07.11.2004
Příspěvků: 70

Příspěvek č. 30 

nehadejte se chlapi ...co je lepší? RB433AH je dobra volba pro sitare jde tim protlačit 80Mbit HD na bezdratu a je to maličký....dobrý hodit někam poe za anteny na střechu.

K tobě: v tvem pripade to udelej co nejednodušší tzn:jak ti radí ostatní RB je na toto zbytečná-investice a zbytečná práce pokud sítím nepaněmaješ.... radeji si kup 2 apčka(jedno pro pokrytí bytu mamce a druhé jako přívod internetu) apečka opravdu stoji kolem 500-600kus a zapoj je za sebe ...nastavení je u apeček velice jednoduche...vetšina apček tě provede nastavovacím wizardem pro bfu.

__________________

Lamasery IrongatE ...
prosím pošlete zprávu na mail
admin@irongatenet.net

www.irongatenet.net

Old Post 02.08.2008 v 04:43
D:-) je offline   Click Here to See the Profile for D:-)   Find more posts by D:-)   Click here to Send D:-) a Private Message   Click Here to Email D:-)   Visit D:-)'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 31 

Nevim mne neodesla ani jedna R52 ani CM9. Zatim spokojenost a ze uz nejstrsi bezi cca 2,5 roku.
Jinak se 433AH velka spokojenost!!!

__________________

Old Post 02.08.2008 v 12:30
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Domin.ikk
Newbie

Registrován: 29.07.2008
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 32 

chlapi tak sem to zapojil stylem ze sem ten kabel z 1,routeru nacpal do lan na druhym routeru a jedou dalsi pc pres lan takze wan zdirka je prazdna a internet jede na 6 pc + ip telefon takze tohle je vyreseno ale mohl by mi nekdo poradit nejaky wifi router budu ho vyuzivat pouze pro wifi net

Old Post 02.08.2008 v 21:27
Domin.ikk je offline   Click Here to See the Profile for Domin.ikk   Find more posts by Domin.ikk   Click here to Send Domin.ikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:37.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz