CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Nové UbiQuiti Bullet, NS Loco, Picostation atd.
12345678910
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 97 

umí všechno protože všechno jsou chipsety ze stejný řady a drobnosti v reálu nijak nepoznáš. Koaxy jsou obyč z i4wifi tušim 3m dlouhý už hotový ty tenký. Antány jirous24 bez límce. Nic zvláštního. Nstreme s framing polici na maximum.

Ale je to jenom 1km opakuju znova, tam to vytahnout jde.

__________________

ja to nebyl

Old Post 08.07.2009 v 10:43
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 98 

no, máme přece nstreme a nstreme dual. Jedna karta vs. dvě karty.

__________________

ja to nebyl

Old Post 08.07.2009 v 11:25
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 99 

V tom bude asi ten zakopanej pes proč jen 24Mbit...nikde jsem o možnosti nstreme na jedný kartě neslyšel. Možná jsem měl využít možnosti a zajít na nějaký školení o mikrotiku, nevím. Všude každej řeší hlavně nstreme dual...na internetu sem nic jinýho ani nenašel.

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 08.07.2009 v 11:31
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 100 

nevim co ti na to říct, máš si vzít nějaký RBčko a vyzkoušet si ho doma a na nějaký školení se vykašlat. Pak by tě to trknulo rovnou jak to udělat když defakto stačí na obou stranách zatrhnout jedno políčko. Jo a pak tu máme přece dokumentaci a neřekli bych že nijak špatnou kde to je popsaný taky. Je spousta možností.

__________________

ja to nebyl

Old Post 08.07.2009 v 11:35
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 101 

Máš pravdu že dokumentaci jsem celou nečetl, ale hlavně jsem se inspiroval wiki a tam sem našel vzorový setup na bridge přes wds a přes eoip. Pak až nstreme dual. Nikde nstreme single. Každopádně pokud bys mohl poslat odkaz, kde najít tuto informaci na single link pomocí nstreme, tak bych ti byl moc vděčnej a určitě i další.

PS.: na stole jsem to samozřejmě zkoušel, ale uznávám, že sem stím nijak nelaboroval. Spíš sem se držel toho, co jsem našel v tom wiki-netušil jsem, že to vůbec jde.

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 08.07.2009 v 11:49
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 102 

jenom vlezeš do nastavení wifiny a najdeš záložku nstreme a tam to zapneš spolu s poolingem. Na druhý straně taky. Pak si můžeš pohrát s framer policy a zakázat CDMA. Víc najdeš v manuálu, když to nenajdeš v manuálu por MKv3 tak hledej v MKv2.9.

__________________

ja to nebyl

Old Post 08.07.2009 v 11:53
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Thumbs up Příspěvek č. 103 

OK díky moc za info. Zkusím to a pak poreferuju jak sem dopadl i s testem na 19tkách. Kdyby to udělalo i jen 35Mbit, tak je to pak jasná volba oproti spoji na UBNT

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 08.07.2009 v 11:56
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Thumbs up Příspěvek č. 104 

Takže fakt zapnutí nstreme dělá divy. Z původního spoje v modu Ap-client wds, co udělal 24Mbit HD max, nyní po zapnutí nstreme a polling 33Mbit HD max! Jedná se o spoj na 1,3km s použitím 19tek na 5G koaxu 4,2 a 9m....ty 19tky nebyly nijak speciálně zaměřený.

Tímto děkuju Hapimu za jeho pomoc

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 08.07.2009 v 17:16
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 105 

no je pekny, kdyz na mereni z toho dostanete 33mego .. ale to realny provoz vubec neresi ... nstrem bali packety ... tak dostanete vetsi propust v testu, ale v realnem provozu to uz je slabsi ... tedy "vyhonene" hodnoty v testech me moc nezajimaji ... zajima me kolik spoj unese v beznem provozu koncem tydne chci zkusit ovislink WHA5500CPE .. jsem na to sam zvedav, protoze nekteri tvrdi, ze z toho 40mega dostanou v beznem provozu ... tak uvidime.

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 08.07.2009 v 17:34
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 106 

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Naposledy upravil POWERuser 09.07.2009 v 08:28

Old Post 08.07.2009 v 18:19
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 107 

si piš že to s realnym průtokem dá. Mám to tu asi pro 70 lidí a teče tam klidně i 20Mbit/6Mbit a ještě tam zbejvá celkemm dost, je to ten spoj co dá 40mbit.

__________________

ja to nebyl

Old Post 08.07.2009 v 19:28
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 108 

Tak po vcerejsi bource velice nemile zjisteni. Bullety s napajecim zdrojem od nanostation, 12V spinakem od ovislinku nebo trafickama se skoro vsechny kously, ze ani watchdog nezabral. Ostatni se zdroji SUNNY 18V, kvalitnejsimi spinaky vsechny OK, maximalne reset.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 24.07.2009 v 06:50
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 109 

to mnaga - je to citlivejsi na poklesy ... nejvice NS5 ... mene pak bullety ... na bodech to resime napajenim hromadne kvalitnim 12V (15V) zdrojem ... pak vse drizi OK.

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 24.07.2009 v 07:04
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 110 

Tak premejslim ze bych inovoval hw watchdog puvodne udelany pro ovislink wl5460. Jeho desticka se bohuzel do bulletu nevejde.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 24.07.2009 v 07:25
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
A152
Senior Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 599

Bullet 2 ... reset Příspěvek č. 111 

stale se snažím ho zresetovat do tov.nastaveni tlacitkem vzadu a nic nema nekdo nejaky figl

Old Post 08.12.2009 v 15:35
A152 je offline   Click Here to See the Profile for A152   Find more posts by A152   Click here to Send A152 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 112 

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 08.12.2009 v 16:18
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:17.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678910  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz