CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Nové UbiQuiti Bullet, NS Loco, Picostation atd.
123456789
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 65 

Old Post 06.05.2009 v 07:34
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

Bullet - pouze 1MAC ? Příspěvek č. 66 

Ahoj přátelé.
Zprovoznil jsem několik Bulletů v modu klient a
narazil na velmi nepříjemný problém.
.
V režimu klient umí Bullet obsloužit pouze jednu MAC adresu.
Zkoušel jsem dát za Bullet switch a připojit více PC.
Bohužel Bullet obslouží pouze jeden PC (jednu MAC).
.
Zkoušel jsem za Bullet dát transparentní router (bez NATu),
ale bohužel také prošla jen jedna MAC.
.
Zatím to řeším tak, že za Bullety dávám NAT,
nebo transparentní zařízení, které ostatní klienty maskuje jednou MAC adresou.
Bulet má pak pocit, že má na ETH pouze jedinou MAC adresu -
prostě všechny IP adresy schovám za jednu MAC.
.
Jinak proti Bulletu nic nemám a funguje, jak chci.
Až na ten problém s jednou MAC - to je hnusné.

Old Post 07.07.2009 v 14:03
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Bullet - pouze 1MAC ? Příspěvek č. 67 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 07.07.2009 v 14:07
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

Bullet klient - pouze 1 MAC adresa Příspěvek č. 68 

Ty máš asi na mysli, že by správně neměly MAC adresy procházet.
To ano, v tom souhlasím. Ty máš na mysli, že všechny IP adresy pak
AP propouští pod svojí MAC.
To ano !
.
Já mám na mysli zcela něco jiného.
Bullet klient umí na ETH komunikovat pouze s jednou MAC.
Pouze s jednou a žádnou další.
Když si dáš na ETH Bullet switch - na switchi bude 5 PC, tak bude komunikovat
pouze s jedním PC a nikdo jiný nemá šanci.

Old Post 07.07.2009 v 14:15
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 69 

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 07.07.2009 v 14:16
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Bullet klient - pouze 1 MAC adresa Příspěvek č. 70 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 07.07.2009 v 14:20
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

Příspěvek č. 71 

Ne nerozumíme si.
Bullet v modu klient, umí na svém ETH rozhraní komunikovat pouze s jednou
jedinou MAC adresou. Ostatní mají smůlu.
Když jsem dal za Bullet switch, na ten switch 5 PC,
tak s ním dokázal komunikovat pouze jeden PC.
Rovněž Internet běžel pouze tomu jednou a nikomu jinému.

Old Post 07.07.2009 v 14:22
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 72 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 07.07.2009 v 14:25
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

Příspěvek č. 73 

Tak, je to tedy v pořádku.
"To jsem štěstím bez sebe."

.
Že já blbec jsem si raději nenakoupil něco, s čím bych klienty bez
problémů připojil. Tohle mi byl čert dlužen.

Old Post 07.07.2009 v 14:31
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 74 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 07.07.2009 v 14:34
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 75 

Tím transparentním routerem myslíš opravdu normální router bez natu, nikoliv bridge (který by byl opravdu transparentní)? Podle standardu je klient prostě koncové bezdrátové zařízení a víc počítačů za něj prostě není jak připojit. Pravda, většina AP zvládá navíc ARP proxy, která zvládne zajistit pseudotransparentnost pro více než jednoho klienta. Prakticky to ale k transparentnosti má daleko a třeba IPv6 má tendenci přes takové "transparentní" zařízení neprojít. Mám ale za to, že router za takovým klientem by opravdu měl fungovat, protože pokud komunikuje na linkové vrstvě, všechno dostává router na jeho MAC adresu a vyšší vrstvy by neměly krabici bez firewallu nebo natu vůbec zajímat. Víš zcela jistě, že to neztopí router, že byl správně nastavený?

Nicméně WDS je doopravdy transparentní. Otázka je, jak moc je WDS klient standardizovaný a zda může vůbec fungovat i s jinými zařízeními. Ale bullet nemám, ani nanostation k testování nemám, takže tohle si musíš zjistit sám :-)

__________________

tisnov.czf

Old Post 07.07.2009 v 14:37
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

Příspěvek č. 76 

Přátelé, já to zkusím ještě v WDS módu.
Pak napíšu, jak jsem dopadl.
Děkuji.
.
Zdraví vás OK1CQC

Old Post 07.07.2009 v 14:37
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 77 

to nanotop - nevim co tady celou dobu tocis ... ale pokud dam bullet do rezimu klient ...a za nej switch ... do nej treba 20 PC .... tak me projdou skrze ten bullet klient vsechny IP ... jen MAC budou mit vzdy ten z bulleta ... ale to je jak bylo zde receno dano normou ... nicmene povidacky, ze ty PC za tim nepojedou ... to je trosku moc scifi na to kolik bulletu/nano/loco uz mame nasazeno ....

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 07.07.2009 v 15:57
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Thumbs up TAK TAK Příspěvek č. 78 

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Naposledy upravil POWERuser 07.07.2009 v 16:28

Old Post 07.07.2009 v 16:21
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 79 

no vidíš, a přitom v bulletu je něco dost podobnýho CM9 se stejnou komunikační schopností. Spíš je neschopnost zkonfigurovat RBčko. Jo a pak třeba neni problém udělat na 1km 40MB/s reálnýho TCP provozu na RBčkách navíc FD to dá na dvou taky. Jo a režije je tam míň než na čemkoliv jinym díky nstreme.

__________________

ja to nebyl

Old Post 07.07.2009 v 16:30
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 80 

to hapi - pokud je pro tebe kazdy atheros neco podobneho ... tak pak ano je to podobne .......... ale jinak na CM9 mas na vic delic anten = utlum ... a nemas tam zkratovou "bleskojistku" .... takze rozdily jasne pocitis ...

to POWERuser - jakou konfiguraci venku jsi myslel ?

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 07.07.2009 v 16:34
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:22.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz