CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Síť > Mikrotik 2xRB433 dual nstream
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 17 

__________________

Old Post 29.01.2009 v 22:37
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 18 

22MHz je v 802.11b ne?

No když to vemu obecně, tak canopy taky používá klidně 6Mhz kanál takže normální zařízení to beztak nezachytěji.

Taky můžu říct že nstreme dual nemá možnost automatickýho výběru kanálu takže teoreticky by jsi to používat neměl. Ale ruku na srdce, kdo používá automatický vyběr kanálu? Stačí se podívat na ostatní sítě v dosahu a je jasně vidět že i za rok jsou na stejnym kanálu a to nemluvim o těch co to maji klidně nastavený do vnitřních prostor. Automatiku mám všude ale je to občas dosti nevyspitatelný a občas si klidně APčka na stejnym stožáru skočeji na stejnej kanál.

__________________

ja to nebyl

Old Post 30.01.2009 v 06:20
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5247

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 19 

Naposledy upravil danny 30.01.2009 v 07:08

Old Post 30.01.2009 v 06:56
danny je pryč   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5247

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 20 

Old Post 30.01.2009 v 07:07
danny je pryč   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 21 

říkám jenom jak to funguje v realnym světě. Každej je zvyklej na 2.4GHz kde si nastaví nejlepší kanál a víc neřeší a nikdo si nepřečet o pásmu v 5GHz vůbec nic. Takže si to zapne, nastavý nějakej kanál a odchod. Automatika se musí většinou zapnout extra a to nikdo neudělá. Nebo aspoň tady v okolí to nikdo nedělá.

Zrovna včera se na nás někdo připojil s nanostationem5. Nastavoval si to sám, výkon je automaticky na max a nikoho to nezajímá. Takhle tady můžeme bejt do nekonečna.

Dokud to někdo nebude řešit, nic se nezmění.

__________________

ja to nebyl

Old Post 30.01.2009 v 07:41
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dzioush
Junior Member

Registrován: 13.02.2008
Příspěvků: 102

Příspěvek č. 22 

nevím přesně jak to je ,ale myslím že na jedno zařízení (jedna wifi karta v tomto případě ) nesmíš ukousnout více jak těch 22 mhz a turbo si vezme dva kanály takže cca 40 mhz . nevim jak je to ošetřené ve VO ,ale i tak mi to příjde jako prasárna vůči ostatním . když si vezmu že jsou lidé kteří na tom provozují páteře a aby ušetřili za FD pojitko na (třeba) 10 ghz tak vezmou mikrotik na pořádný mašině nastaví nstream dual a daji karty do turba . takový spoj pak zabere 80-90 mhz ani nemrkneš a když tam pustí traffic pro 250 lidí tak to je pak teprve zábava . a délej si v takovém prostředí vlastní spoje .

Old Post 30.01.2009 v 14:44
Dzioush je offline   Click Here to See the Profile for Dzioush   Find more posts by Dzioush   Click here to Send Dzioush a Private Message     Visit Dzioush's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dzioush
Junior Member

Registrován: 13.02.2008
Příspěvků: 102

Příspěvek č. 23 

EDIT : tak teďka jsem dočetl i druhou stranu diskuze a pokud je povolených max těch 40 mhz tak to je pro mě něco nového . měl jsem za to že je to do 22 mhz . ale i tak je turbo prasárna a to co píšu nahoře plati

Old Post 30.01.2009 v 14:50
Dzioush je offline   Click Here to See the Profile for Dzioush   Find more posts by Dzioush   Click here to Send Dzioush a Private Message     Visit Dzioush's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 24 

říkej si o turbu co chceš ale v tom případě můžu použít dva 20MHz kanály, každej na jedný kartě vedle sebe a jsme zase tam, kde jsme byly.

__________________

ja to nebyl

Old Post 30.01.2009 v 15:39
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 25 

__________________

Old Post 30.01.2009 v 18:10
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dzioush
Junior Member

Registrován: 13.02.2008
Příspěvků: 102

Příspěvek č. 26 

Old Post 30.01.2009 v 20:01
Dzioush je offline   Click Here to See the Profile for Dzioush   Find more posts by Dzioush   Click here to Send Dzioush a Private Message     Visit Dzioush's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 27 

__________________

Old Post 30.01.2009 v 20:16
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dzioush
Junior Member

Registrován: 13.02.2008
Příspěvků: 102

Příspěvek č. 28 

kdyz to beres takto tak neni problem . na 300 metru to zregulovane na 0 db musi jit krasne v pohode ,ale leckdo si to stavi nezregulovane na 10 km a to je pak jina a takovy sum jeste kdyz je misto anteny nejake chrastitko neni problem chytnout i 20 stupnu mimo smer spoje. taky je neco jineho mesto a dedina . je fakt ze "neber to za stejnou cenu" ,ale je to tak max. na to ze muzes slintat nad bandwidth testem jak to pekne jede pres 50 mbps ,ale cely cas to pak jede kolem 10 mbps a vic tam neleze . je fakt ze opravdu neznam a ani nemuzu znat potreby vsech lidi a je mozne ze se to nekde fakt hodi . btw i lokalni traffic by jsi si mnel omezit aby ses pak nedivil ze dva jouzove pri sdileni porna vytahnou ping nad 100 ms

Old Post 30.01.2009 v 20:28
Dzioush je offline   Click Here to See the Profile for Dzioush   Find more posts by Dzioush   Click here to Send Dzioush a Private Message     Visit Dzioush's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 29 

40Mbit sice v pohodě vytahneš v nstreme ale je to takovej limit že budeš mít pěkný lagy v 20MHz na kanál. Je fakt že když člověk chce tahat někde na páteři 40Mbit FD tak určitě nepude do nstreme dual ale do nějakýho 10GHz protože na tom závisí celá síť i když nstreme dual v turbu to utahne taky. Otázka je jak dlouho.

__________________

ja to nebyl

Old Post 30.01.2009 v 20:48
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 30 

__________________

Old Post 31.01.2009 v 12:58
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrankJScott
Senior Member

Registrován: 10.02.2020
Příspěvků: 945

Useful Product Website Příspěvek č. 31 

Old Post 05.01.2024 v 15:53
FrankJScott je offline   Click Here to See the Profile for FrankJScott   Find more posts by FrankJScott   Click here to Send FrankJScott a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:34.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz