CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Optické Pojítko > Crusader 10/100M PnP
« 24252627282930313233343536 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 465 

Zajimalo by me kdy konecne nekdo da jasnou odpoved na techto par jednoduchych otazek:
Jaka je cena crusadera 10Mbit pro czfree?
Jaka je cena pouze osazenych desek na jeden spoj taktez pro czfree?
Je crusaderem 10Mbit oznacovany agregator s dosahem do 500m anebo normalni crusader a jaky ma dosah?
Kdy a za jakou cenu budou dostupne desky na 100Mbit verzi?

Nejak jsem si tak nekdy pred rokem koupil MLka na jeden spoj v hromadnem nakupu, ktere stale lezi u lady v supliku a cekaji na vyuziti. Zajimalo by me, jestli se nekdy treba dockam

Me v principu momentalne nezajima crusader 10Mbit, ale chtel bych desky na crusadera 100Mbit. Neustale tady slysim co jede nejede, ale kdy neco pojede to jsem zatim nezaslechl .. Vim, ze jsou problemy treba s dosahem, ale ja bych to momentalne potreboval na cca 100m, takze by me nizky dosah nevadil.

Old Post 12.05.2004 v 13:29
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
festr
Newbie

Registrován: 12.10.2002
Příspěvků: 24

dotaz Příspěvek č. 466 

ty moduly vypadaj dobre.
koukam ze uz se rozjizdi naka seriovka, na kolik pride crusader a bude to pro verejnost?

Old Post 12.05.2004 v 15:46
festr je offline   Click Here to See the Profile for festr   Find more posts by festr   Click here to Send festr a Private Message   Click Here to Email festr   Visit festr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bodyn
Newbie

Registrován: 08.03.2003
Příspěvků: 98

Příspěvek č. 467 

hele lado jen me tak pri pohledu napada ty mas papir na vyrobu zarizeni pro pripojeni do 230V ???? jinak to vypada docela pekne a slibne

Old Post 12.05.2004 v 16:29
bodyn je offline   Click Here to See the Profile for bodyn   Find more posts by bodyn   Click here to Send bodyn a Private Message   Click Here to Email bodyn     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 468 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 12.05.2004 v 16:45
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ziletka
Old Post 12.05.2004 21:36
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 469 
McCall
Newbie

Registrován: 22.10.2002
Příspěvků: 31

Příspěvek č. 470 

__________________

McCall

Old Post 13.05.2004 v 05:27
McCall je offline   Click Here to See the Profile for McCall   Find more posts by McCall   Click here to Send McCall a Private Message     Visit McCall's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
McCall
Newbie

Registrován: 22.10.2002
Příspěvků: 31

Příspěvek č. 471 

mám dotaz a vznesu ho zde na odborném fóru ... jeden nejmenovaný mi nabídl že mě v brzké době propojí na optickém spoji který bude na vzdálenost 2,5 Km (2 spoje za sebou) ... ví někdo o někom v ČR komu to funguje na 1 700 m ??? Mu to prý funguje ... jaká bude stabilita takového spoje ??? na 1700 m a na 2 500 m ???

prosím o vyjádření těch co s tím mají zkušenosti ... a? mě někdo nebalamutí ... taky tvrdí že dokáže na WiFi stabilních 5 Mbit HD ... na 5 km ... to se mi nikdy nepovedlo tak mám takové malé obavy zda to vůbec jde ...

__________________

McCall

Old Post 13.05.2004 v 09:48
McCall je offline   Click Here to See the Profile for McCall   Find more posts by McCall   Click here to Send McCall a Private Message     Visit McCall's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 472 

No pozor ja jsem to uvedl jako moznost, ne ze to tak v brzke dobe pripojim. Ja tvrdil, ze v brzke dobe budu mit spoj, ktery bude schopny fungovat stabilne na 2.5km. (Na zaklade toho jak mi nyni funguje spoj na 1.7km s ledkama E4000 a cockama 13cm od rakosniku jsem provedl dolni odhad).
Rad se o svuj nazor podelim na foru ..
Takze zmeny oproti spoji na 1.7km (ktery jeste nemam zavedeny v ronja listu, protoze jednim smerem vykazuje pres den packet loss) budou ledky F4000 a na prijimac fresnelka 25x25 cm. Uz tyhle zmeny by podle me mely na spoj 2.5km stacit, ale jeste to hodlam pojistit zmenou vysilace, kde chci pouzit cocky s kratsi ohniskovou vzdalenosti (nyni rakosnicke 13cm cocky s ohniskem ve 30ti cm, kazdy si lehko spocita, ze kdyz ledka sviti do 30ti stupnu, tak vetsina svetla jde vesele do tubusu misto do cocky), to by melo zajistit stabilni fungovani na 2.5km, a jsem presvedcen, ze behem 2 mesicu mi to na ty 2.5km bude fungovat.
Co se tyce stability spoje na 1.7km tak je nachylny uz treba na stredne silny dest, ale to je zrejme problem vsech dlouhych spoju, takze tyhle dlouhe spoje ano, ale zalohovane radiem, protoze procento vypadku rocne bude zrejme vetsi, i kdyz ted nedokazu odhadnout jak velke.
Ohledne wifi snad nejsem prvni na svete, kteremu jede wifi stabilne na 5Mbit HD na 6km? Nerikam, ze to pojede vsude, ale pokud neni ruseni tak neni problem a nebudu to resit na tomhle foru.

Old Post 13.05.2004 v 10:05
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RaStr
Newbie

Registrován: 10.03.2003
Příspěvků: 67

2.5 km OpenAir ? Příspěvek č. 473 

Old Post 13.05.2004 v 10:10
RaStr je offline   Click Here to See the Profile for RaStr   Find more posts by RaStr   Click here to Send RaStr a Private Message     Visit RaStr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Re: 2.5 km OpenAir ? Příspěvek č. 474 

Old Post 13.05.2004 v 10:56
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RaStr
Newbie

Registrován: 10.03.2003
Příspěvků: 67

Re: Re: 2.5 km OpenAir ? Příspěvek č. 475 

Old Post 13.05.2004 v 11:03
RaStr je offline   Click Here to See the Profile for RaStr   Find more posts by RaStr   Click here to Send RaStr a Private Message     Visit RaStr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 476 

Ad wifi na 6km 5Mb HD: jiste, ze to je mozne, zpusoby jsou dva:
1) dost brutalni prekroceni limitu GL s rekneme 24dB sitem
2)Stredova dodne odraziva parabola s prumerem rekneme 1.5m a vice s poradnym zaricem, perfektne zamerena.
To vse uvazuji v Praze, na venkove, kde neni ruseni by to mohlo jit udelat legalne i s tou 24dB..

Ad dosah optiky: Hodne podle me zalezi na divergenci TX. Pokud by se pouzil LASER s beam expanderem, ktery by ale mel velmi malou divergenci, verim, ze i s 12cm cockou a rekneme 10mW LASEREM jde docilit treba i 3km, ale budou velmi vysoke naroky na upevneni a zamereni TX, cim mensi divergence, tim vyssi naroky. Nevim, jakou minimalni divergenic muze mit LEDka s cockou, ale moc slavne to asi nebude, takze pro delsi vzdalenosti budto nejakou mega LEDku (treba luxeon nebo nejkou hustou infra), nebo nejakej lepsi LASER, nejlepe 20mW, ale udelat na to driver asi bude problem. Daji se koupit hotove intergace, ale legrace to asi nebude. Muj odhad je, ze ten 20mW laser a na RX nejaka velka fresnelka muze mit dosah klidne 4 a vice km, ale hodne zalezi na divergenci, upevneni, zamereni. Navic, cim delsi spoj, tim nachylnejsi na pocasi.

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 13.05.2004 v 13:15
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RaStr
Newbie

Registrován: 10.03.2003
Příspěvků: 67

Optika od Boha Příspěvek č. 477 

Old Post 13.05.2004 v 14:07
RaStr je offline   Click Here to See the Profile for RaStr   Find more posts by RaStr   Click here to Send RaStr a Private Message     Visit RaStr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 478 

Bavite se o laseru, ja se bavim o normalni ronje na normalnich ledkach .. Pokud pojede bez problemu 1.7km tak jak je, tak 2.5km neni tak daleko ..
Vyjmenoval jsem upravy, a to se da jeste napriklad zdvojit vysilaci hlavice atd ..kazdopadne je to na prazdniny a urcite o tech testech podam zpravu minimalne na ronja mailing listu ..

Old Post 13.05.2004 v 15:56
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
neo10
Senior Member

Registrován: 06.10.2003
Příspěvků: 535

Re: Příspěvek č. 479 

Old Post 13.05.2004 v 20:39
neo10 je offline   Click Here to See the Profile for neo10   Find more posts by neo10   Click here to Send neo10 a Private Message     Visit neo10's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 480 

No vidis jeste ze te mam. To bych malem zapomel. Mam dva obednany v gmku v brne, v pondeli by mely byt ..

Old Post 13.05.2004 v 20:52
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:17.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 24252627282930313233343536 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz