CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Střední Čechy > Milovice - okr.Nymburk
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Petr Kosvanec
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 46

Milovice u Lysé nad Labem Příspěvek č. 1 

Old Post 11.12.2002 v 10:12
Petr Kosvanec je offline   Click Here to See the Profile for Petr Kosvanec   Find more posts by Petr Kosvanec   Click here to Send Petr Kosvanec a Private Message   Click Here to Email Petr Kosvanec     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

Milovice - okr.Nymburk Příspěvek č. 2 

...je nekdo v milovicich a okoli kdo ma zajem o pripojeni?
v teto oblasti jiz funguje CATR (ma neco spolecneho s licanetem), ale je to prilis drahy pro jednotlivce na neco vice nez 64-ku.
V Milovicich funguje jedna sit s ssid milovice2. nevite nekdo podrobnosti?

Old Post 07.06.2003 v 23:20
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

Příspěvek č. 3 

Old Post 22.06.2003 v 15:39
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

Příspěvek č. 4 

...no to je good! uz jsem myslel ze tu nejsou zadny lidi ktery by to zajimalo...

dneska (resp v sobotu a v nedeli- dnes) jsme s kamosema delali testy na trasy do prahy kde na me kouka 2mbit zcela free.
je to bida. naklady jsou strasne vysoky, a stabilita mala.
neni problem dostrelit do ceskyho brodu pres 2 hopy. direct se dostanu primo nad cesky brod- 12km (kde je PVT a ceny ma dobry-14km), nebo tesne pred ujezd nad lesy-20km(kde by se pouzila konektivita z toho 2mibtu ktery by se naroutoval z jineho mista kde uz czfree je v centru. na oplatku by czfree dostal cast kapacity toho 2mbitu)
v ujezde uz czfree je, dneska jsme to merili a je to na rohozniku od kad by se to linkovalo do milovic nebo lysy v pohode.- resp pres celakovice a do lysy, nebo do milovic na mladou (tam teda ikoho neznam, ale mozna by se to dalo zaridit na obecnim urade- jsou to totiz obecni baraky)
direkt trasa do ujezda je ouvej. pokud nekdo z vas vidi na tuhle lokalitu bylo by to super.
resim ted jiny pripojeni ktery teda nebude zadax, ale pri sdileni se to necha. kdyz se totiz vezmou v uvahu ty naklady na vybudovani trasy, tak je lepsi dat do chrtanu 2 tacy mesicne mistnimu providerovi a zridit si tu vlastni AP. zere me akorat to sdileni mp3 a filmecku..ale s tim asi nic uz neudelam...to si budem muset zridit sami...
v milovicich operuje CATR, ale pro panelak-net ma priserny ceny, a pro single pripojeni ma asi ve smlouve klausuli o nesdileni konektivity.(nevim jiste, jeste jsem to necetl poradne)

takze result:
mam komplet HW.
anten tri prdele (nove i pouzite, verikal a quady - ty teda muzu vyrobit, to pro me neni problem, MMDS 19db a 24db, original pro 2450mhz 24db mam pujceny ale muzu je odkoupit za dobry ceny.)
sektorovu jsem jeste nezkousel delat, ale pro mistni AP to bude nutne. vsesmer je uplne zbytecny (jsem totiz na balonce u toho tankodromu dost vysoko, 180st bohate staci. na co to palit do mlady boleslavi)...
2x dlink 900+, orinoka pcmcia, H1000 mam ted jen 10m, ale muzu za dorou cenu koupit, neni potiz.(vzal jsem to jen na ty testy)
N-ka mam original PPC, zadny mrdky z alamatu nebo GM. Jsou profi N-ka primo pro H1000. jedno teda stoji 400,-, ale je to takovy rolsroyse mezi konektorama.hlavne je vodotesny.
piktaily nemam, mam je jen pujceny. ty si musim koupit, ale ted stavim do vodotesny bedny to AP ktery bude na strese, a N-ko bude primo v AP, zadny redukce ani podobny kraviny- akorat to dela stojaky a utlum.
linux neni problem, masiny na ftp (sambu bohuzel nezvladam,,:(( ) a routovani v nasi skromne sitce mam uz pripravene.

jestli do toho jdete, tak ale smrtelne vazne. nacpal jsem do toho dost penez, a uz jen pro tu srandu me to zajima.v milovicich vim o 2 lidech co se pripoji ihned. ale porad to nestaci.
mam ted 64kbit linku od catru, ale je to udesne pomaly. hlavne stoji 1000 mesice a to se me zda docela dost.

tak se vyjadrete jak s tim zacnem, a co matre za HW a knowhow k dospozici.

Old Post 22.06.2003 v 17:31
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

Příspěvek č. 5 

Naposledy upravil KUBA 22.06.2003 v 18:30

Old Post 22.06.2003 v 18:26
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

Příspěvek č. 6 

......hehehe ) zkusenosti...ted si me dostal...
ja s tim taky zacinam stejne jako vy, ale mam k tomu dost blizko z oboru a mam dost pratel ktery v tom take delaj takze mam kam chodit zebrat rady a rozumy....
jo, cetl jsem ty thready na tom lysackym foru...je to strasny, vdyt to vubec nefunguje ten web...nekdo tam psal ze dela novy forum..nestacilo by jenom tamto dat jinam???
a za dalsi...licanet to bude brat jako vaznou konkurenci, a bude se strasne branit. neverim tomu ze daji rozumny pripojeni.
128-ku za bura??? to si snad delaji prdel... to je uplne nehorazny.
to se fakt uz vyplati si to udelat pro sebe a dotahnout to z prahy, byt by to melo bejt na 5giga...zaplaceny by to bylo hnedle. stejne by se to tahlo pres celakovice. fakt...technologie pro 5giga neni zase tak draha a vim kde roste za dobry penize. kdyz nas bude vic, tak to neni vubec problem.

u bily labute to znam, obcas tam chodim na jidlo, protoze se tam v tom salonku nekouri.
ve stredu od sedmi...nemaji tam nahodou nejak touhle dobou sraz taky amateri z lysy a okoli??

zkusim prijit. nic v planu nemam, a tak rad poznam dalsi lidi z okoli.

Old Post 22.06.2003 v 19:14
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

Příspěvek č. 7 

Naposledy upravil KUBA 22.06.2003 v 19:46

Old Post 22.06.2003 v 19:41
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

Příspěvek č. 8 

...ok, tak
v tu stredu prijdu.

ten web je dobrej. jednoduchy, prijemny barvy, zadna zbytecna grafika...
text rulezzz..

Naposledy upravil Radius 22.06.2003 v 21:19

Old Post 22.06.2003 v 21:13
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

Příspěvek č. 9 

Dik. Ten web je delanej kvuli ucelnosti, ne designu, takze to tomu odpovida. Akorat me stve, ze zatim nemam zadnej lepsi hosting, tak je to jenom HTML, pokud bych sehnal neco lepsiho, tak bych to udelal v php a hodil tam taky nejakou diskuzi.

Ve stredu se budem tesit.

Naposledy upravil KUBA 22.06.2003 v 21:50

Old Post 22.06.2003 v 21:41
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ansgy
Newbie

Registrován: 12.08.2003
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 10 

Zdar,

za 14 dni se stehuju do Milovic-Mlade (Braniborska ulice) a zacinam se pidit po nejake konektivite. Koukal jsem na CATR a cena me fakt dostala, 96kB za 1649,- je fakt dost ujety. Je tam nejaka moznost dostat se k WiFi ? Kde to pripadne zjistit ?

Old Post 12.08.2003 v 11:47
ansgy je offline   Click Here to See the Profile for ansgy   Find more posts by ansgy   Click here to Send ansgy a Private Message   Click Here to Email ansgy     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

sdileni konektivity Příspěvek č. 11 

free urcite ne. v praze sice na me kouka 2mbit, ale pred prazdninama sme to merili, a vyjde levneji a hlavne spolehlivejc si to tu od pvt nebo catru zaplatit.
prvni testovaci vysilani mam za sebou, jestli mas technologii muzes se pripojit v podstate okamzite na me. o naklady na conektivitu se muzeme podelit. ja mam 96-ku, a zadnej zazrak to teda neni.....pokud by nas bylo vic, tak rozhodne musime pritlacit
firewall s routerem me tu bezi nonstop, DMZ vystup je na to primo pripravenej pro tu linku.
zprovozneni je otazka jednoho odpoledne.
nechce se me to totiz nechavat bezet jen tak na prazdno...prece jenom to neco stoji ty veci, a aby bez uzitku hnily na strese se me nechce....

pokud nemas technologii, tak me tu lezi dve 24db sejta, a 10m H1000 kabelu vcetne original N primo pro H1000, zadna kopie s allamatu nebo GM...

Old Post 12.08.2003 v 17:35
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ansgy
Newbie

Registrován: 12.08.2003
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 12 

dik za odpoved...

Moje zkusenosti s timhle WiFi jsou minimalni, protoze ve firme delame WiFi na bazi produktu od fy.Cisco a v budove nebyly zadny anteny (sejta ?), kabely a ostatni veci nutny. Stacilo par APcek a PCMCIA karty do notebooku. Mel jsem za to, ze by mi mohla taky stacit nejaka PCI karta do kompu, s pripadnou malou antenkou za oknem ;-)) Asi jsem naivka ... Problem asi bude asi taky v tom, ze na Balonku ja nevidim ani ze strechy.

Old Post 14.08.2003 v 08:17
ansgy je offline   Click Here to See the Profile for ansgy   Find more posts by ansgy   Click here to Send ansgy a Private Message   Click Here to Email ansgy     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

Příspěvek č. 13 

.....no, tak to je prvni problem...s tou viditelnosti. ono se to nezda, ale je tu na wifi docela provoz. nameril jsem v tydle dire pres 4-6 plne aktivnich stanic. vetsina jsou breeze ziveny z lysy, pak asi par pokusu od jinych lidi...je mozny ze od samotnyho catru. jinak v lysy je to zacpany az hruza...na 2.4 tam jede kde kdo, vcetne komercniho provozu, takze pokud se chces linkovat tak skutecne to musi byt 100%.
jinak jsem koukal do podminek catru, a skutecne tam ta klausule o sdileni konektivity je. dokonce se jim neibi ani firewall pro vic pocitacu, coz ale s uspechem provozuju uz pres 2 roky - vlastni bezpecnost me nikdo upirat nemuze.
jinak k tomu tvymu hw....me osobne se jevilo docela elegantne AP na strese spojeny UTP. pokud to mas na strechu nebo k woknu 2-5metru, tak staci i ta sitovka v kompu, ale je to strasny vopruz s tema kabelama...H1000 je bago, a nesmi se skoro vubec ohybat, takze je to takovy do bytu kde vladne anti-kabelofilni zenska dost nestastny reseni.....

Old Post 16.08.2003 v 09:09
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

lysa a wifi Příspěvek č. 14 

No teda v Lysy to s wifi provozem neni nijak strasny. Pri par merenich jsme nasli akorat pvt.net, kterej je na stary zakladni skole, Lica z komina na nasem notebooku videt nebyla. O zadnych dalsich sitich nevim a nenasli jsme. Teda az na nase prvni AP, ktere uz je v provozu na sidlisti .

__________________

Old Post 16.08.2003 v 19:44
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radius
Newbie

Registrován: 07.06.2003
Příspěvků: 52

Příspěvek č. 15 

....zdar kubo!
no, obecne na vsesmerovou antenu je slyset spousta stanic, ale je to takocy slabsi, takze je otazka zda by se to rusilo, nebo ne...
AP by mel mit na sektor nebo vsesmer cisto, nebo minimalne hodne slabe stanice. ostatni pojedou sitem, plechovkou nebo quadem, takze by to byla asi hodne velka nahoda kdyby meli nekoho ve smeru tak aby je rusil...potiz je jen ve sdileni toho pasma...na 11mb se da uplne s klidem zapomenout pokud tam bude nekde nejaky provoz vedle...v milovicich vim o 2 stanicich ktere jsou z balonky primo na lysou. na mlady je neco s ssid milovice2 tusim...dal si to nepamatuju...musel bych prolezt ten log z toho mereni...

co to vase AP? napis podrobnpsti. kdyz na nej uvidim zkusim na nej posvitit.

Old Post 17.08.2003 v 19:38
Radius je offline   Click Here to See the Profile for Radius   Find more posts by Radius   Click here to Send Radius a Private Message   Click Here to Email Radius   Visit Radius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KUBA
Junior Member

Registrován: 13.06.2002
Příspěvků: 164

Příspěvek č. 16 

__________________

Old Post 28.08.2003 v 19:34
KUBA je offline   Click Here to See the Profile for KUBA   Find more posts by KUBA   Click here to Send KUBA a Private Message   Click Here to Email KUBA     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:19.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz