CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Síť > Co s rušiči?
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Co s rušiči? Příspěvek č. 1 

Při hledání příčiny podivně kolísajícího signálu ve večerních hodinách jsem proskenováním zjistil, že v okolí přibyly nejméně tři další wifi sítě, které navíc suveréně používají tytéž kanály co naše APčko. Co s nimi ? Udělat na ně bububu nebo rovnou nabonzovat ČTU ?
Osobně mám pocit, že takováto řešení jsou silně kontraproduktivní, protože oni budou nasraní na nás, ČTU bude nasrané na všechny a my budeme nasraní taky.

Každopádně mám dojem, že za posledních pár měsíců se všichni zbláznili a začínají hlava-nehlava budovat všude wifi sítě. Například ještě v létě jsme měřili 12dB anténou z jednoho baráku ve Slivenci a nechytili jsem lautr NIC. Před dvěma týdny se měření opakovalo ze stejného místa, stejnou anténou a výsledek je skoro 30sítí (z toho CZfree je pouze jedna - slaboulinkatá v pozadí)

Nezbývá než tedy doufat, že komerční nabídka ADSL bude co nejdřív a ti zlatokopové konečně zkrachují.

Old Post 10.02.2003 v 20:27
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Re: Co s rušiči? Příspěvek č. 2 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 10.02.2003 v 21:22
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wifi-tabor
Newbie

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 8

Příspěvek č. 3 

Podle nařízení Gl(generální licence) 12 je rušitel ostatních odstranit na vlastní náklady zařízení způsobujících rušení.

Bohužel, ale je to slovo proti slovu, kdyby jste na ně poslali čtú, kdo tam měl anténu dříve. Zkusit jedině( a to nevím jestli vůbec jde) zažádat čtú o povolení k vysílání na 2,4ghz(doufám že by to bylo zadarmo), dostat rozhodnutí s datumem a s tím pak jít na čtú.

Old Post 11.02.2003 v 13:21
wifi-tabor je offline   Click Here to See the Profile for wifi-tabor   Find more posts by wifi-tabor   Click here to Send wifi-tabor a Private Message   Click Here to Email wifi-tabor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mitch
Junior Member

Registrován: 27.05.2002
Příspěvků: 113

sliva-ctirad on air? Příspěvek č. 4 

btw, ctirade, uz jsi online? timhle tempem vsechny kanaly zahomesteaduje nekdo jinej... ;o)

__________________

There are only 10 types of people in this world:
Those who understand binary, and those who don't.

Old Post 14.02.2003 v 23:08
mitch je offline   Click Here to See the Profile for mitch   Find more posts by mitch   Click here to Send mitch a Private Message   Click Here to Email mitch     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Re: sliva-ctirad on air? Příspěvek č. 5 

Old Post 14.02.2003 v 23:13
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaltman
Junior Member

Registrován: 15.03.2003
Příspěvků: 145

Příspěvek č. 6 

Jestli chces vzit zakon do svych rukou, tak vem mirovlnnou troubu, vylez na strechu, otevri ji, pripoj do zasuvky, zajisti pojistku sroubovakem, nastav plnej vykon a zapni..... Jiny reseni neznam....

(nezkouset!!!! tento prispevek je recese, teda pokud nechcete vyradit vsechny mobilni operatory a ISP v okoli!!!!!)

Old Post 28.03.2003 v 23:39
jaltman je offline   Click Here to See the Profile for jaltman   Find more posts by jaltman   Click here to Send jaltman a Private Message   Click Here to Email jaltman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuciuS
Newbie

Registrován: 04.08.2002
Příspěvků: 86

Příspěvek č. 7 

nezapomenout predtim odmontovat antenu z vlastni karty, mobila dat do kovove schranky, schranku uzemnit, na mikrovlnku dat casovac, zalezt do sklepa a pockat na . Kdo kouri muze mezitim



Ale to se fakt blbe hleda, treba tady na Barrandove je asi breeze nebo co a obcas vsem spadne signal na nulu. I tem 150m od APcka.

Old Post 29.03.2003 v 22:33
LuciuS je offline   Click Here to See the Profile for LuciuS   Find more posts by LuciuS   Click here to Send LuciuS a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaltman
Junior Member

Registrován: 15.03.2003
Příspěvků: 145

Příspěvek č. 8 

Old Post 30.03.2003 v 10:31
jaltman je offline   Click Here to See the Profile for jaltman   Find more posts by jaltman   Click here to Send jaltman a Private Message   Click Here to Email jaltman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tygr
Junior Member

Registrován: 28.02.2003
Příspěvků: 110

Příspěvek č. 9 

__________________

Old Post 30.03.2003 v 10:35
tygr je offline   Click Here to See the Profile for tygr   Find more posts by tygr   Click here to Send tygr a Private Message   Click Here to Email tygr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuciuS
Newbie

Registrován: 04.08.2002
Příspěvků: 86

Příspěvek č. 10 

Novej fw tam je, je to necim jinym. Chce to metodu popsanou vyse

Old Post 01.04.2003 v 00:29
LuciuS je offline   Click Here to See the Profile for LuciuS   Find more posts by LuciuS   Click here to Send LuciuS a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eaglecz
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Příspěvek č. 11 

uz jste nekdy zkouseli NWID ?
mozna by to mohlo trochu pomoct minimalne v rychlosti trashovani framu, co ti nepatri ...

hehe ... ja to rikam porad, ze v praze mate bordel jak v tanku

Old Post 25.05.2003 v 13:15
eaglecz je offline   Click Here to See the Profile for eaglecz   Find more posts by eaglecz   Click here to Send eaglecz a Private Message   Click Here to Email eaglecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 12 

Old Post 25.05.2003 v 13:27
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eaglecz
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Příspěvek č. 13 

NWID ??? man iwconfig



ad ruseni .... kdyz nejste schopny se domluvit...... to se tu u nas na venkove zatim nestalo

Old Post 25.05.2003 v 13:36
eaglecz je offline   Click Here to See the Profile for eaglecz   Find more posts by eaglecz   Click here to Send eaglecz a Private Message   Click Here to Email eaglecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 14 

Old Post 25.05.2003 v 14:39
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eaglecz
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Příspěvek č. 15 

NWID by mohlo pomoct, paklize se ve framu neshoduje NWID toho framu s tim, co ma ta karta nastaveno, tak ho okamzite trashuje... pokud mas NWID off, v promiskuidnim rezimu, tak ten frame dojde az kernelu.... paklize tam chytas cizi signaly, tak si muzes byt jisty, ze chytas i cizi frami ... melo by to snizit dobu po kterou se ceka na "volne misto"

ale vzdyt mi tu taky mame nejakej ten breeeeziii a pekne nas stve... ale systematicky mu pretahavame zakazniky ... jestli tu nejake ma tak uz tak jenom jednoho

ummmm

anyway dej vedet, jestli to nwid melo nejaky vliv, docela by mne to zajimalo ..... btw co takhle otocit polaritu ?

Old Post 25.05.2003 v 14:44
eaglecz je offline   Click Here to See the Profile for eaglecz   Find more posts by eaglecz   Click here to Send eaglecz a Private Message   Click Here to Email eaglecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 16 

Old Post 26.05.2003 v 14:41
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:51.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz