CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Jak nastavit ACK u WDS - poraďte se spojem
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
lemon
Junior Member

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 206

Jak nastavit ACK u WDS - poraďte se spojem Příspěvek č. 1


Zdravím a zároveň prosím o konzultaci:
Mezi dvěma body není přímá viditelnost a zařízení ( 5GHz BULLET ) nechodí . ( obrázek) Oba body ale vidí na další bod. Napadlo mi na tento bod dát
AP ve WDS režimu . O propustnost nejde , pojede tam 256kb/s linka. Jedná se o nekomerční věc - propoj k echolinku. Ale naposledy jsem dělal WIFI na 2,4GHz tak před 3 lety, u 5GHz je nastavení vzdáleností ( ACK ) a v tom mám hokej.
Ten AP1 komunikuje s AP2, ale AP2 ještě s klientem. A vzdálenost AP1 od AP2 je cca 6 km a klienta od AP2 asi 2 km. Jak nastavit ty hodnot ACK timeout na AP2, když jsou vzdálenosti rozdílné?
Jako AP2 mám možnost jen jednu 5GHz anténu ( panelka 18dB ) cca 20 stupňů vyzařovák. V úhlu vyzařováku je AP1 i klient. Dle výpočtů bude spoj v limitu, na klientovi také panel a na AP1 parabola.

Další dotaz, jestli jde na AP1 připojit také klienta ( vzdálenost cca 300 m ) ? Díky za radu.

Old Post 24.02.2012 v 17:06
lemon je offline Click Here to See the Profile for lemon Click here to Send lemon a Private Message Click Here to Email lemon Visit lemon's homepage! Find more posts by lemon Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
superweb2
Newbie

Registrován: 08.02.2012
Příspěvků: 15

Příspěvek č. 2 

co udelat v bode AP2 AP a v bodech AP1 a klient udelat klienty?

Old Post 24.02.2012 v 17:29
superweb2 je offline   Click Here to See the Profile for superweb2   Find more posts by superweb2   Click here to Send superweb2 a Private Message     Visit superweb2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lemon
Junior Member

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 206

Příspěvek č. 3 

Old Post 24.02.2012 v 18:01
lemon je offline   Click Here to See the Profile for lemon   Find more posts by lemon   Click here to Send lemon a Private Message   Click Here to Email lemon   Visit lemon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb2
Newbie

Registrován: 08.02.2012
Příspěvků: 15

Příspěvek č. 4 

kdysi jsme to delali takhle na 2,4g, jako retranslaci pro jednoho klienta

Internet<>klient<>ap<>klient

Chodilo to bez problemu. Pokud to ma byt plne transparentni, nastavis to ap uprostred mezi klientama jako ap wds a klienty jako station wds

Old Post 24.02.2012 v 18:17
superweb2 je offline   Click Here to See the Profile for superweb2   Find more posts by superweb2   Click here to Send superweb2 a Private Message     Visit superweb2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lemon
Junior Member

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 206

Příspěvek č. 5 

Old Post 24.02.2012 v 18:33
lemon je offline   Click Here to See the Profile for lemon   Find more posts by lemon   Click here to Send lemon a Private Message   Click Here to Email lemon   Visit lemon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 6 

Jest-li tam mas vsude UBNT Bullet5, tak nahraj posledni verzi firmwaru a dej vsude Auto ACK. Jedine kdybys mel BulletM5 a zapnuty airmax, tak je potreba nastavit ACK rucne posuvnikem podle vzdalenosti z mapy + cca 10-20procent rezerva. Vyssi cislo pouze mirne snizi propustnost.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 25.02.2012 v 09:31
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lemon
Junior Member

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 206

Příspěvek č. 7 

Old Post 25.02.2012 v 09:36
lemon je offline   Click Here to See the Profile for lemon   Find more posts by lemon   Click here to Send lemon a Private Message   Click Here to Email lemon   Visit lemon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 8 

Ano, vzdy se musí nastavit vzdálenost nejvzdálenější stanice.
Pokud nemáš zapnutý airmax, tak tam nech auto. Hned na první stránce to bude ukazovat hodnotu, kterou si to spočítalo samo.

__________________

http://laser.webpark.cz

Naposledy upravil mnaga 25.02.2012 v 10:27

Old Post 25.02.2012 v 10:24
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lemon
Junior Member

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 206

Příspěvek č. 9 

Old Post 25.02.2012 v 15:05
lemon je offline   Click Here to See the Profile for lemon   Find more posts by lemon   Click here to Send lemon a Private Message   Click Here to Email lemon   Visit lemon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superman7
Newbie

Registrován: 08.01.2014
Příspěvků: 1

Příspěvek č. 10 

I Navia, how to set the value of ACK .......?

__________________

http://www.braindumps.com/642-999.htm
https://www.ethz.ch/en.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Cisco_Systems
https://www.facebook.com/Cisco
http://www.youtube.com/user/Cisco

Old Post 08.01.2014 v 06:07
superman7 je offline   Click Here to See the Profile for superman7   Find more posts by superman7   Click here to Send superman7 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:03.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz