CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > JAky windows na router?
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Vlada007
Junior Member

Registrován: 12.04.2003
Příspěvků: 100

JAky windows na router? Příspěvek č. 1 

JAky windows na router? Potrebuju postavit router ale ne na linuxu ale na windiows. Acess point pro nej nema ovladace. Poradte. Jy bch rekl ze nejlepsi by byli XP nebo 2003 server. DIk moc za radu

Old Post 08.05.2003 v 13:24
Vlada007 je offline   Click Here to See the Profile for Vlada007   Find more posts by Vlada007   Click here to Send Vlada007 a Private Message   Click Here to Email Vlada007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Old Post 08.05.2003 13:35
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 2 
kirinovic
Junior Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 292

Cool Co mate furt proti Windows??? Příspěvek č. 3 

Old Post 08.05.2003 v 19:46
kirinovic je offline   Click Here to See the Profile for kirinovic   Find more posts by kirinovic   Click here to Send kirinovic a Private Message   Click Here to Email kirinovic     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gwartass
Senior Member

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 651

Příspěvek č. 4 

Pouzivat winroute na routovani ve win2k je tak trochu skrabani se levou nohou za pravym uchem.

A dalsi vyhrada proti win neni ani tak bezpecnost, ci nebezpecnost, ale HW, na kterem je dany software shopen bezet ku spokojenosti uzivatelu..

__________________


vlasaty spravce AP Gwartass, Ostrava - Svinov
********
NH! ..a ve slove "krava" se nad prvnim "a" pise carka!!!

Old Post 08.05.2003 v 20:52
gwartass je offline   Click Here to See the Profile for gwartass   Find more posts by gwartass   Click here to Send gwartass a Private Message     Visit gwartass's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kirinovic
Junior Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 292

Skrabani za uchem Příspěvek č. 5 

to je, ale je to vyrazne uzivatelsky prijemnejsi. Mozno nastavit v jednom programu vpodstate vse co je potreba.

Win2k server samo dokaze ledasjake veci, jako klasicke routovani(obejdete se bez winroute) ISA server udela temer totez co winroute, ovsem ne za stejnou cenu a se stejnym komfortem. Dynamicke routovani zvlada win2kserver v podstate ve vsech protokolech uzivanych primarne v czf.


To hardvare: ano, ovsem napr potrebne 400-900 Mhz CPU dneska sezenete za pusu a 256-512MB RAM jakbysmet. Rozhodne to bude asi spolehlivejsi nez nejaka 10 let stara plecka(napr.486nebo prvni pentia...ale zalezi od kusu, nejvic asi odchazi zdroje a HDD).
Martin

Naposledy upravil kirinovic 08.05.2003 v 21:21

Old Post 08.05.2003 v 21:16
kirinovic je offline   Click Here to See the Profile for kirinovic   Find more posts by kirinovic   Click here to Send kirinovic a Private Message   Click Here to Email kirinovic     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Old Post 08.05.2003 23:52
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 6 
voodoo
Old Post 09.05.2003 00:17
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 7 
kirinovic
Junior Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 292

Kdyz vis vo co go Příspěvek č. 8 

tak neni problem cokoli nastavit jak v linuxu, tak ve win.Vokna jsou proste jen zabaleny do jakyhosi pseudoprijemnejsiho UI. Prikazova radka je ale take nutnosti, kdyz se s tim zabyva clovek opravdu vazne a 99procent veci, co se tyce systemu, routovani apod. se da nastavovat prez ni. MS jen centralizoval 90procent konfiguraku do prasarny zvane registry, takze kdyz se to posere, je to dost drsny s toho pak neco dostat a vetsinou to konci reinstalem OS. Linux je proti blbcum co nastavuji neco cemu nerozumi asi odolnejsi, portoze tam nejdrive musi vedet, nebo prijit na to, kde a cim se to nastavuje,nebo mneni )))))

Linuxu zdar, windowsarum pevne nervy. ))

Old Post 09.05.2003 v 00:24
kirinovic je offline   Click Here to See the Profile for kirinovic   Find more posts by kirinovic   Click here to Send kirinovic a Private Message   Click Here to Email kirinovic     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: Kdyz vis vo co go Příspěvek č. 9 

Přesně tak, W2k servery už začínají být inteligentně použitelné. Jenom obsahují stále pár malinkých chybyček. Z hlediska konfigurace je lepší používat cmd lajnu a u routování a nastavování ipadres je opravdu lepší použít příkazovou řádku.
Jestli se tu budeme bavit o bezpečnosti či nebezpečnosti jednotlivých systémů, tak jsou si v tomhle směru oba systémy podobné, možná že linux je v tomhle směru dokonce horší (beremeli v potaz to, že práci na obou systémech děláme superuživatelském prostředí). Byly doby, kdy se v linuxu dala zničit prostou konfigurací Xwindow grafická karta nebo monitor.
To už dneska moc nejde

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 09.05.2003 v 05:33
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

:-( Vsechno je Off Topic Příspěvek č. 10 

To: fyzik, gwartass, lunix, voodoo, kirinovic

Panove, Vy neumite cist? Dotaz znel na to, jaka verze Win je nejvhodnejsi na pouziti. Pokud to nekdo z vas nevi (treba z duvodu, ze tento OS nepouziva) tak se k veci laskave nevyjadrujte. Jak ma ten clovek Vase rady ohledne OS brat vazne, kdyz si ani neumite precist subject threadu? Nebo uz jste z toho Linuxu tak zblbli, ze ze sebe neumite vypravit nic jinyho?

To: voodoo

"Aj ja som zasadne proti Windows"

tak proc si na to nezalozis thread s nazvem: "Proti comu vsetkemu je user voodoo"

Pratele, chapu Vasi snahu o doporucovani Lindows jako OS na AP, ale ani bohulibe umysly Vas neomlouvaji, ze tak cinite vzdy a vsude. Vite jakou praci pridelavate, potencionalnimu uzivateli, ktery se bude neceho chtit dopatrat o danem tematu?

Uz vubec nemluve o tom, ze se tohoto brutalniho OFF TOPICu ucastni i clovek, ktery ma ve statusu napsano TEAM LEADER, MODERATOR. Pak se nedivme, ze si nekdo zalozi freeCZ.NET apod....




L.


BTW: Abych tady jenom neofftopicoval:

W2k a W2k server jsou jako routery pouzitelne i bez dalsiho softwaru. Zalezi ovsem na tom, jake naroky na ten routing mate. XPcka jsou tez na jadre NT, proto by situace mela byt podobna (domenka). Win2003server jsou jeste prilis nova technologie, nez aby s ni byly nejake opravdu seriozni zkusenosti. Pokud se nechces stat neplacenym betatesterem MS, pak zatim nedoporucuji. Jinak Microsoft ISA server, nabizi zajimave moznosti QoS a pod.

V kombinaci s Winroute snad lze pouzit i Win98SE, zvlaste pokud neni k dispozici poradny HW, ale to uz je asi opravdu nouzove reseni.

__________________

Naposledy upravil lazna 09.05.2003 v 08:46

Old Post 09.05.2003 v 08:43
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

co je offtopic Příspěvek č. 11 

pokud nekdo udela thread s nazvem "jak s trabantem jet 200km/h", povazuji za on-topic napsat, ze je "pokud chces jezdit 200km/h, delej tak s necim jinym, nez trabantem, protoze trabant se rozsype". A chapu, ze milci trabantu budou mit pocit, ze to je off-topic, lepice na svuj trabant kridla.


Zatim vsichni Mickyho nadsenci, co se zde na foru poukouseli o $THREAD_SUBJECT, tezce pohoreli a pote, co se v nocni bource skrabali na strechu "vyresit" BSOD, nakonec se bud Linux/*BSD naucili, nebo si nechali router nainstalovat od nejakeho sveho kamarada.

Pro CZFree.Net jsou Widlouz jako router nepouzitelne zcela, nebot neumi ani QoS (jiste, M$ AS + M$ AD umi neco, cemu M$ rika QoS, ale to je na CZF nepouzitelne), neumi poridne zadne dynamicke routovani (ano, tvari se, ze mozna umi neco z OSPFv2, ale umi spis jakesi M$-OSPF/IPv4, o BGP nemluvim), jsou nezabezpecitelne, existuje na ne hejno automatickych heku, ... proste nebrat.

Chcete-li delat routery, naucte se skutecny operacni system, nebo delejte neco jineho.
V obou pripadech prospejete jak sobe, tak okoli

__________________

Old Post 09.05.2003 v 11:07
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tj
Newbie

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 3

Příspěvek č. 12 

A kdyby ses nahodou rozhodl, ze si poridis ten dokonaly Linux router, nezapomen si k tomu koupit resetator - bude se ti totiz hodit.

-tj

Old Post 09.05.2003 v 12:37
tj je offline   Click Here to See the Profile for tj   Find more posts by tj   Click here to Send tj a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Foxtrot
Junior Member

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 133

Windows 2003 Příspěvek č. 13 

Pokud by někdo chtěl nainstalovat Windows na router (bude-li to alespoň trochu výkonný HW:-), klidně bych Windows 2003 doporučil. Existuje v několika verzích, základní verze Windows 2003 Web Edition bude snad bohatě stačit a cena bude také slušná (relativně, s Linuxem prosím nesrovnávat :-).
Testoval jsem Windows.net (2003) několik měsíců a byly v naprosté pohodě, oproti Windows 2003 mají o dost propracovanější bezpečnost (to byl úkol č. 1 u této verze, např. implicitně je tam už vše vypnuté:-) a stabilitu.
Co se týká ovládání, lze skutečně vše dělat přes command line - pokud si spustíte zabezpečený telnet, tak není problém se vzdáleným přístupem. Kdo má radší okýnka, tak Terminal Services přístup je ideální, mnoho věcí lze dělat přes propracované WWW rozhraní.

Pokud prostě někdo chce jít do Windows, můžu jen doporučit 2003 (Web edition).

Old Post 09.05.2003 v 13:25
Foxtrot je offline   Click Here to See the Profile for Foxtrot   Find more posts by Foxtrot   Click here to Send Foxtrot a Private Message     Visit Foxtrot's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Slimmer
Junior Member

Registrován: 23.12.2002
Příspěvků: 139

Příspěvek č. 14 

Ja dam vsem co tak urputne zastavaji wydle jednu malou hadanku : proc NENI CZfree postavene na WIN routrech ??????


indicie - zkuste o tom premyslet az budete klikan na svych wydlich....

Old Post 09.05.2003 v 14:48
Slimmer je offline   Click Here to See the Profile for Slimmer   Find more posts by Slimmer   Click here to Send Slimmer a Private Message   Click Here to Email Slimmer   Visit Slimmer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kirinovic
Junior Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 292

Příspěvek č. 15 

to lazna: porid si brejle, nebo cti poradne moje prispevky, nebo netvrd, ze jsem jen prudil a nesnazil se pomoci tazateli , jinak s tim on-topic: naprosto s tebou souhlasim

to fyzik: ty se zivis Windowsama, ze s nima mas takove bohate zkusenosti?? jinak si nedokazu predstavit, jak jsi na ty svoje teorie prisel

to all: prosim, snazite se tu pomoci tazateli, nebo jen tlacite sve zabehle postupy s linuxem???? on se ptal na OS od microsoftu...jestli mu nemate jak poradit, nepiste sem zadne blaboly o Linuxu a piste sem jen ti kdoz s windows a routery na nich postavenymy mate zkusenosti.....zadne teorie...dekuji.

Ja dam vsem co tak urputne zastavaji wydle jednu malou hadanku : proc NENI CZfree postavene na WIN routrech ??????

protoze kazdy nema na to aby si je koupil a taky je kazdej neumi nakonfigurovat aby byly pro tento ucel bezpecne pouzitelny...narozdil od instalace, kterou zvladne cvicena jesterka i tucnak ))

je to vec volby

a myslite ze vas bude nekdo nejak omezovat v czfree kdyz bude mit server na napr. Win2k??? Kdyz je linux tak super, tak asi ne. maximalne kdyz to nebude umet nastavit, tak to nepojede jemu. ))

Martin

Naposledy upravil kirinovic 09.05.2003 v 17:37

Old Post 09.05.2003 v 15:51
kirinovic je offline   Click Here to See the Profile for kirinovic   Find more posts by kirinovic   Click here to Send kirinovic a Private Message   Click Here to Email kirinovic     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

Re: Windows 2003 Příspěvek č. 16 

Old Post 09.05.2003 v 18:06
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:59.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz