CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Provoz HW AP venku???
12345678
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Alpha_letnany
Newbie

Registrován: 30.06.2003
Příspěvků: 51

Příspěvek č. 81 

Ja sem s kamosem delal HW AP a nebylo vubec outdoorový,koupili jsme v OBI krabicku(na jidlo je takova pruhledná)a stala jenom 50,- a napajeni jsme tam vedli RJ45 ,protože u 100Mbitech se nepoužívají všechny pary dratu a šlapalo to maximalně dobře

Old Post 01.01.2004 v 10:57
Alpha_letnany je offline   Click Here to See the Profile for Alpha_letnany   Find more posts by Alpha_letnany   Click here to Send Alpha_letnany a Private Message   Click Here to Email Alpha_letnany     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Glottis
Newbie

Registrován: 21.12.2002
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 82 

ja provozuju dve ap v jedne bedne na strese. dlinky to jsou jedno 900+ a druhe 2000. napajeni pres menic zplacanej z mc43063 nebo jaky io to je, si to nemuzu zapamatovat. po kabelku vedu asi 12V. jinak ty potrebne proudy co jsou u ap psane jsou trosku zavadejici, obe ap najednou si nevemou vice jak 1,5A ikdyz je psano 2,5 pro 900ku a 3 pro 2000ku. to reseni s max*** vypada elegantneji

Old Post 27.01.2004 v 15:57
Glottis je offline   Click Here to See the Profile for Glottis   Find more posts by Glottis   Click here to Send Glottis a Private Message   Click Here to Email Glottis   Visit Glottis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jiri.cestr
Junior Member

Registrován: 08.04.2003
Příspěvků: 128

7805 a podobné... "Stabiliky" Příspěvek č. 83 

Zdravim všechny.
Hoši, když se tak na to koukám, všiml si někdo toho, že když použiju 78xx a na jedné straně mam spotřebič co žere 5V a 900mA (příklad) a na druhé straně třeba zdroj o napětí 15V tak ten stabilizátor akorád stabilizuje to napětí na 5V ale odebýraný proud na tý 15V straně je pořád 900mA!! (což je nad normu zde uváděnejch v nějakém předešlém příspěvku - 350mA) Ten šváb TOPÍ, jelikož těch zbytečnejch 10V*0,9A=9W někam prostě vyhodit musí, a tak je vyplodí ve formě tepla.
Opravdu je nejlepší použít nějakej DC-DC měnič, jelikož pracuje na podobným principu jako transformátor U-in*A-in=U-out*A-out (nepočítaje ztráty v trafu...)

Old Post 29.02.2004 v 09:17
jiri.cestr je offline   Click Here to See the Profile for jiri.cestr   Find more posts by jiri.cestr   Click here to Send jiri.cestr a Private Message   Click Here to Email jiri.cestr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Glottis
Newbie

Registrován: 21.12.2002
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 84 

no tos na to prisel brzo

Old Post 29.02.2004 v 10:26
Glottis je offline   Click Here to See the Profile for Glottis   Find more posts by Glottis   Click here to Send Glottis a Private Message   Click Here to Email Glottis   Visit Glottis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: 7805 a podobné... "Stabiliky" Příspěvek č. 85 

Old Post 29.02.2004 v 11:36
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jiri.cestr
Junior Member

Registrován: 08.04.2003
Příspěvků: 128

Moje řešení... Příspěvek č. 86 

Jen jsem chtěl zareagovat na to, co jsem si přečetl. Je přeci blbost pouštět dole zbytečně větší napětí, když mi to proud kabelem nezmenší...
A co se týče toho co tu mam já :-)...
Takže trafko ~230 > ~45 pak mam 50m UTP a pak mam trafko z ~45 > ~10V, usměrňovač, kondík(4700uF), stabilik (LM317T), zas kondík(470uF) a je to... (Ty trafka mi dělal známej, co má na to navíječku a je to i super zalakovaný... - jak z výroby (aby někdo neměl poznámky, makal za komanču ve výrobně transformátorků tak o tom něco ví... )) a žádný provlémy s tim nemam (DWL-700) si spokojeně chrochtá... UTPčkem mi teče něco kolem 180mA a ty špičky tam opravdu jsou (i elektronkovej osciloskop to změřil ) ale to mi v pohodě vychytává ten kravskej kondík, takže NO PROVLEM.
Neměřil jsem jestli se něco neindukuje do ostatních vodičů, jede mi na tom jak 10Mbits, tak 100Mbits a evidentně se pakcety nevypařujou...
Jo abych nezapoměl, používám 4 vodiče Modrý+Hnědý a ModroBílý+HnědoBílý na těch 45V.

Old Post 29.02.2004 v 12:45
jiri.cestr je offline   Click Here to See the Profile for jiri.cestr   Find more posts by jiri.cestr   Click here to Send jiri.cestr a Private Message   Click Here to Email jiri.cestr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vlasTIIK
Junior Member

Registrován: 04.10.2002
Příspěvků: 114

Vysledny prikon Příspěvek č. 87 

__________________

VlasTIIK

Old Post 12.05.2004 v 15:53
vlasTIIK je offline   Click Here to See the Profile for vlasTIIK   Find more posts by vlasTIIK   Click here to Send vlasTIIK a Private Message     Visit vlasTIIK's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peter
Team Leader

Registrován: 03.10.2002
Příspěvků: 311

Re: Vysledny prikon Příspěvek č. 88 

__________________

-- Dalibor Peter Straka

Naposledy upravil Peter 13.05.2004 v 11:34

Old Post 13.05.2004 v 11:22
Peter je offline   Click Here to See the Profile for Peter   Find more posts by Peter     Click Here to Email Peter   Visit Peter's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jiri.cestr
Junior Member

Registrován: 08.04.2003
Příspěvků: 128

Příspěvek č. 89 

Old Post 13.07.2004 v 17:23
jiri.cestr je offline   Click Here to See the Profile for jiri.cestr   Find more posts by jiri.cestr   Click here to Send jiri.cestr a Private Message   Click Here to Email jiri.cestr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 90 

Old Post 13.07.2004 v 17:43
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
StoupaLutin
Newbie

Registrován: 05.03.2003
Příspěvků: 87

Unhappy jo jo ... Příspěvek č. 91 

Nechtěl jsem to sem psát první, ale udělali by jsme to mnohem líp. Takovýhle a asi žádný HomeMade nebrat.

Old Post 13.07.2004 v 18:00
StoupaLutin je offline   Click Here to See the Profile for StoupaLutin   Find more posts by StoupaLutin   Click here to Send StoupaLutin a Private Message   Click Here to Email StoupaLutin   Visit StoupaLutin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DarkArt
Senior Member

Registrován: 31.08.2002
Příspěvků: 709

Příspěvek č. 92 

až na drobné nedostatky v bezpečnosti (hromosvody a upevnění a ta zásuvka v bytě pěkný .) )

Old Post 13.07.2004 v 18:19
DarkArt je offline   Click Here to See the Profile for DarkArt   Find more posts by DarkArt   Click here to Send DarkArt a Private Message   Click Here to Email DarkArt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 93 

Joí, co má shořet a? shoří,..

ale jnak to mam v zásadě stejně až na to že ta bedna s apčkem je na výložníku,.. vyvažuje tu anténu,... a nkonektro je uvnitř bedny,..

poe mam homemade,...

Old Post 13.07.2004 v 18:21
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jiri.cestr
Junior Member

Registrován: 08.04.2003
Příspěvků: 128

Příspěvek č. 94 

Naposledy upravil jiri.cestr 13.07.2004 v 23:37

Old Post 13.07.2004 v 23:17
jiri.cestr je offline   Click Here to See the Profile for jiri.cestr   Find more posts by jiri.cestr   Click here to Send jiri.cestr a Private Message   Click Here to Email jiri.cestr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RadeK_B
Senior Member

Registrován: 05.06.2003
Příspěvků: 742

Příspěvek č. 95 

No je to lepsi, ale co ta kobercova paska a ta skareda antena na TV

P.S. kdyz by nekdo potreboval RLA-10 mam ji dost a poslu i na dobirku 38Kc/m, od 2m.

Old Post 14.07.2004 v 05:29
RadeK_B je offline   Click Here to See the Profile for RadeK_B   Find more posts by RadeK_B   Click here to Send RadeK_B a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jiri.cestr
Junior Member

Registrován: 08.04.2003
Příspěvků: 128

Příspěvek č. 96 

Old Post 14.07.2004 v 09:56
jiri.cestr je offline   Click Here to See the Profile for jiri.cestr   Find more posts by jiri.cestr   Click here to Send jiri.cestr a Private Message   Click Here to Email jiri.cestr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:50.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz