CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zkušenosti s COMPEX WP11B+
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
tomikk
Newbie

Registrován: 01.12.2003
Příspěvků: 8

Question Zkušenosti s COMPEX WP11B+ Příspěvek č. 1 

Mam dotaz na zdejsi zkusene wifisty. Potrebuji se pripojit k nodu vzdalenemu cca 40m (slovy ctyricet metru). Je to pres ulici, takze jakekoli tahani kabelu je mimo hru, poleti to vzduchem. Na strechu domu muzu dat pouze antenu, AP a router musi byt v mem prizemnim byte (cca 15-20m od budouci anteny). Kvuli hluku, odberu energie a uspore casu jsem se rozhodl pro HW AP. Doma potrebuju pripojit sve dva pocitace, ale rad bych mel reseni zhruba pro sest pocitacu (kdyby se chteli pripojit i sousede).
Z letmeho pruzkumu me jako idealni reseni pripada toto:
- na strechu plechovku
- od plechovky koax s vysokym utlumem (jaky, poradite?)
- v byte pripojit COMPEX WP11B+ a k nemu switch COMPEX PS2208B
Ma nekdo s timto zapojenim zkusenosti?
A dalsi otazky:
- ma COMPEX WP11B+ regulaci utlumu?
- neni plechovka na tak kratkou vzdalenost zbytecny luxus? pokud ne, co jineho?
- pripoji se COMPEX WP11B+ v rezimu klient opravdu k libovolnemu HostAP?
- vidite nekdo v tomto planu jeste nejaky hacek? Ma nekdo lepsi reseni pro tuto situaci?
Diky moc za rady,
to.mikk

Old Post 01.12.2003 v 13:13
tomikk je offline   Click Here to See the Profile for tomikk   Find more posts by tomikk   Click here to Send tomikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 2 

na 40 metru nepotrebujes zadnou antenu, misto toho aby jsi kupoval koax, plechovku, konektory a pigtail radeji kup POE a dej na strechu toho compexe, dom si natahnes jenom ten ethernetovej kabl, se kterym se budepracovat mnohem lepe.
dolu si dej potom switch, pripadne klasicky router, a mas po starostech.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 02.12.2003 v 00:47
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomikk
Newbie

Registrován: 01.12.2003
Příspěvků: 8

Antena jasna, co dal? Příspěvek č. 3 

Diky, tohle jeste uvazim (ono tahnout to dolu je mozna i lepsi, protoze koax sezere cast vykonu, coz je na tech 40m spis vyhoda nez nevyhoda). Kazdopadne by me zajimaly zkusenosti s HW AP v rezimu client. Je ten COMPEX dobra volba? Nebo je tam nejaky hacek? Kamarad, co se k nemu budu pripojovat mi napriklad rika, ze prerozdelovani linky se u nas dela podle IP. Budou za tim COMPEXem videt jednotlive masiny podle IP? Pokud ne, co misto nej?
Potrebuju kazdopadne reseni, ve kterem nebude zadny linuxovy pocitac a to nikoli proto, ze bych nemel rad Linux, ale proste z mnoha duvodu neni mozne, aby tam bezel porad zapnuty pocitac.
Muzete poradit? Rad bych zacal se stavbou, nez napadne snih, ale jak tam procitam fora, neni to tak snadne, abych proste neco koupil, vytah na strechu antenu a jel .
Cena HW zarizeni (AP a router nebo oboji v jednom) je mene dulezita (penez malo, ale casu jeste min).
Diky,
to.mikk

Old Post 02.12.2003 v 21:48
tomikk je offline   Click Here to See the Profile for tomikk   Find more posts by tomikk   Click here to Send tomikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
_K5_
Newbie

Registrován: 28.11.2003
Příspěvků: 97

a co dál Příspěvek č. 4 

Old Post 03.12.2003 v 07:33
_K5_ je offline   Click Here to See the Profile for _K5_   Find more posts by _K5_   Click here to Send _K5_ a Private Message     Visit _K5_'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Příspěvek č. 5 

Jeste je tu jina moznost.
Vim o tom, ze u Vigora 2200We je mosno nastavit transparentni
prenos dat. Proste se tomu jednomu da treba 10.100.100.10
a druhemu 10.101.100.10 a nastavi se transparentni
routovani....u nas v Zatci to tak mame.

-=RYS=-

Old Post 03.12.2003 v 08:07
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: Antena jasna, co dal? Příspěvek č. 6 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.12.2003 v 08:54
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomikk
Newbie

Registrován: 01.12.2003
Příspěvků: 8

Příspěvek č. 7 

K5 - a muzes se prosim podelit o zkusenosti s HW? Na cem v Zatci jedete a jak vam to bezi?

RYS - muzes byt prosim trochu mene technicky? Priznam se, ze nerozumim ani slovo, pritom by to treba pomohlo vyresit muj problem . Diky.

Old Post 03.12.2003 v 08:55
tomikk je offline   Click Here to See the Profile for tomikk   Find more posts by tomikk   Click here to Send tomikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomikk
Newbie

Registrován: 01.12.2003
Příspěvků: 8

Příspěvek č. 8 

neo> Diky moc za rady. Jake mas ty zkusenosti s tim COMPEXEM? Jak jsem pochopil z auditorii, jsi vasnivym testerem vseho, co si rika HW AP, takze urcite dokazes poradit. Je pravda, ze mi imponuje cenou, na druhou stranu je to all-in-one zarizeni, coz muze byt trochu problem (je? neni?). Muzes pripadne poradit nejake rozumne alternativy? A funguje ten COMPEX opravdu proti HostAP?
Diky za rady, T.

Old Post 03.12.2003 v 09:00
tomikk je offline   Click Here to See the Profile for tomikk   Find more posts by tomikk   Click here to Send tomikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: Antena jasna, co dal? Příspěvek č. 9 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.12.2003 v 09:26
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 10 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.12.2003 v 10:12
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
_K5_
Newbie

Registrován: 28.11.2003
Příspěvků: 97

hw Příspěvek č. 11 

__________________

*** Kladno, to je to město ***

Old Post 03.12.2003 v 10:17
_K5_ je offline   Click Here to See the Profile for _K5_   Find more posts by _K5_   Click here to Send _K5_ a Private Message     Visit _K5_'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: hw Příspěvek č. 12 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.12.2003 v 12:34
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomikk
Newbie

Registrován: 01.12.2003
Příspěvků: 8

a jakou znacku? Příspěvek č. 13 

prima, diky vsem za rady.
v tuto chvili se rozhoduji mezi tremi resenimi:

1) COMPEX WP11B+ se switchem COMPEX PS2208B
cca 3 440 Kč

2) D-Link DWL900AP+ C2 + router D-LINK DI604
cca 4 340 Kč

3) DrayTek Vigor 2200We
cca 5 290 Kč

ktere byste poradili? ma nektere nejakou ocividnou nevyhodu/vyhodu oproti jinym? rozdil mezi 3 440 a 5290 Kc neni nijak hrozny, ale zajimalo by me, za co ty penize zaplatim a zda jsou ci nejsou dobre investovane.

jeste jednou shrnu sve potreby:
- zarizeni bude slouzit jen v rezimu Client
- o citlivost nejde, prenasime signal na 40m (spis by se hodila regulace vykonu)
- pripojovat se budu k HostAP
- z druhe strany budou pripojene 4 pocitace (ale mela by zustat moznost rozsirit na sest)
- u pripojenych pocitacu musi byt videt IP kvuli rozdelovani konektivity
- antena prijde mozna externi

predem diky za vase rady, snad uz neco z toho konecne koupim
t.

p.s. co je to SNMP? vsichni to maji, vigor to nema... bude mi to chybet?

Old Post 03.12.2003 v 13:57
tomikk je offline   Click Here to See the Profile for tomikk   Find more posts by tomikk   Click here to Send tomikk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: a jakou znacku? Příspěvek č. 14 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.12.2003 v 14:07
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dertoas
Newbie

Registrován: 13.02.2003
Příspěvků: 60

Staci to? Příspěvek č. 15 

Asi blba otazka, ale lze k tomu compexu pripojit primo switch bez jakyhokoliv routeru? A muze ten cwitch byt jakykolik (ne compex) ? Dekuji.

Old Post 03.12.2003 v 16:12
Dertoas je offline   Click Here to See the Profile for Dertoas   Find more posts by Dertoas   Click here to Send Dertoas a Private Message   Click Here to Email Dertoas     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: Staci to? Příspěvek č. 16 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.12.2003 v 16:18
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:12.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz