CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zkušenosti s COMPEX WP11B+
123456789
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

Příspěvek č. 81 

Tak jsem nastavil (pokus, uz jsem zkousel vsechno na vsechno) na Compexu c. 1 vychozi branu na Dlink a z Compexe c. 2 uz se dostanu na HW AP. Ale neco mi rika ze to asi nebude to prave orechove... Muzes mi prosim poradit, jak to co nejoptimalneji nastavit? Mam v tom trochu zmatek... Diky moc.

__________________

MG

Old Post 08.04.2004 v 21:17
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Risa2k2
Newbie

Registrován: 01.11.2002
Příspěvků: 37

Příspěvek č. 82 

Old Post 09.04.2004 v 00:59
Risa2k2 je offline   Click Here to See the Profile for Risa2k2   Find more posts by Risa2k2   Click here to Send Risa2k2 a Private Message     Visit Risa2k2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

Příspěvek č. 83 

__________________

MG

Old Post 09.04.2004 v 07:32
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
net man
Newbie

Registrován: 02.09.2003
Příspěvků: 50

Compex WP11B+ Příspěvek č. 84 

Old Post 09.04.2004 v 07:53
net man je offline   Click Here to See the Profile for net man   Find more posts by net man   Click here to Send net man a Private Message   Click Here to Email net man     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Risa2k2
Newbie

Registrován: 01.11.2002
Příspěvků: 37

Příspěvek č. 85 

Old Post 09.04.2004 v 09:12
Risa2k2 je offline   Click Here to See the Profile for Risa2k2   Find more posts by Risa2k2   Click here to Send Risa2k2 a Private Message     Visit Risa2k2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

compex->dlink Příspěvek č. 86 

jaky mate kde IP rozsahy, kde jakej rezim ?
protoze AP client se nechova stejne jako "ethernet adapter" nebo jak se to tam menuje
kde sidlite, ze bych s ena to prisel podivat ?
podle me bude jen nejaka haluz v zkombinovani tech rezimu a IP adres atd.

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Old Post 09.04.2004 v 09:19
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

Příspěvek č. 87 

__________________

MG

Naposledy upravil MG 09.04.2004 v 10:18

Old Post 09.04.2004 v 10:14
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

Příspěvek č. 88 

ok nastav vsechny compexy do rezimu
Wireless Ethernet Adapter, pak by se to melo chovat jako "real" bridge
nicmene bridgovat Wifi na vetsim uzemi s vetsim poctem Wifi zarizeni neni uplne idealni reseni

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Old Post 09.04.2004 v 10:19
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
net man
Newbie

Registrován: 02.09.2003
Příspěvků: 50

Re: Compex WP11B+ Příspěvek č. 89 

Old Post 09.04.2004 v 10:25
net man je offline   Click Here to See the Profile for net man   Find more posts by net man   Click here to Send net man a Private Message   Click Here to Email net man     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 90 

Mám takový pocit, že Compex v režimu bridge propouští jen packety do té sítě, ve které má management port, tzn. vlastně efektivně filtruje traniztní traffic. Snažili jsme se nasadit Compex na páteřní spoj, a nešlo to, asi kvůli tomuhle.

Nicméně na tom nákresu je vše 192.168.11, takže by to v režimu Acces point client (ten bridge) chodit mělo....

Prý jeden ten režim je i ten, že se 2 compexy proti sobě chovají jako kus drátu, nevím, nechal jsem experimentů a začali jsme místo dávat na velké nody druhé router - tzn. celkem 5x wi-fi v jednom bodě :-)

Po počátečním nadšení mohou compexe doporučit jen v jediném případě: a sice když někdo má AP doslova "za oknem", chce připojit více počítačů v domě nebo v bytě - ale nechce aby mu něco za oknem v ložnici vrčelo nebo žralo proud.

Bohužel, pár lidí si k tomu připojilo externí antény, by? dlouhým kabelem. Dle srovnání síly signálu s jinými to vypadá, že normu občas překračují, občas nepřekračují - no, prostě není to na připojování antén moc vhodné.

__________________

Old Post 09.04.2004 v 10:40
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Re: Re: Compex WP11B+ Příspěvek č. 91 

__________________

Old Post 09.04.2004 v 10:44
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
net man
Newbie

Registrován: 02.09.2003
Příspěvků: 50

Re: Re: Re: Compex WP11B+ Příspěvek č. 92 

Old Post 09.04.2004 v 10:59
net man je offline   Click Here to See the Profile for net man   Find more posts by net man   Click here to Send net man a Private Message   Click Here to Email net man     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Risa2k2
Newbie

Registrován: 01.11.2002
Příspěvků: 37

Příspěvek č. 93 

Naposledy upravil Risa2k2 09.04.2004 v 11:49

Old Post 09.04.2004 v 11:41
Risa2k2 je offline   Click Here to See the Profile for Risa2k2   Find more posts by Risa2k2   Click here to Send Risa2k2 a Private Message     Visit Risa2k2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

Příspěvek č. 94 

Mas pravdu, chvilku to jelo a ted se zacinaji objevovat problemy. Windy hlasi konflikt IP adres. Chvilku mi trvalo nez jsem na to prisel a pak jsem v ARP tabulce nasel nasledujici:

Interface: 192.168.11.100 --- 0x2
Internet Address Physical Address Type
192.168.11.2 00-80-48-2b-b9-a2 dynamic
192.168.11.3 00-80-48-2b-b9-a2 dynamic
192.168.11.4 00-80-48-2b-b9-6d dynamic

Pricemz
11.2 - Compex c. 1
11.3 - Dlink
11.4 - Compex c. 2

Jak to tedy rozdelit na podsite? Dlink a Compex c. 2 by mel sit treba 192.168.10.0 a Compexu c. 1 by zustala 192.168.11.0. Slo by to? A jak pak zajistit 'viditelnost'? Maskou nebo dat rout na Compex c. 1?

Dik

Jeste dodatek: jak je spojeny Dlink s Compexem c. 1 kabelem, tak v budoucnu tam bude HUB a na nem jedno PC. Takze to potrebuji zkonfigurovat tak, aby to vsechno bezelo.

__________________

MG

Naposledy upravil MG 09.04.2004 v 20:40

Old Post 09.04.2004 v 20:33
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Risa2k2
Newbie

Registrován: 01.11.2002
Příspěvků: 37

Příspěvek č. 95 

Old Post 10.04.2004 v 07:37
Risa2k2 je offline   Click Here to See the Profile for Risa2k2   Find more posts by Risa2k2   Click here to Send Risa2k2 a Private Message     Visit Risa2k2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord Thomas
Newbie

Registrován: 14.06.2003
Příspěvků: 32

Prodám Příspěvek č. 96 

Prodám HW AP Compex WP11B+, dva týdny staré, uplně nové, funkční, 2 roky záruka, se vším příslušenstvím, za 3000kč. popř. přidám 4 metry dlouhý tenký kabel s koncovkami M a F

Old Post 18.04.2004 v 11:17
Lord Thomas je offline   Click Here to See the Profile for Lord Thomas   Find more posts by Lord Thomas   Click here to Send Lord Thomas a Private Message   Click Here to Email Lord Thomas     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:38.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz