CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > CZF Debian
1234567891011 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
mage111
Newbie

Registrován: 31.10.2003
Příspěvků: 56

Příspěvek č. 65 

__________________

Be free,if you can!

Old Post 17.01.2004 v 10:53
mage111 je offline   Click Here to See the Profile for mage111   Find more posts by mage111   Click here to Send mage111 a Private Message   Click Here to Email mage111     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
woody
Member

Registrován: 25.09.2002
Příspěvků: 448

Příspěvek č. 66 

Old Post 17.01.2004 v 11:02
woody je offline   Click Here to See the Profile for woody   Find more posts by woody   Click here to Send woody a Private Message     Visit woody's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 67 

Zdravim,
tak to distro je super, akorat me trapi jedna vec,
nemuzu nahodit dummy interface,
byl jsem zvyklej jednoduse napsat ifconfig dummy0 up a nastavit ipcka a byl klid, ale tady se mi to nedari a nechce se mi zbytecne patrat kdyz urcite vite jak na to. Nedaŕi = dummy0: ERROR while getting interface flags: No such device

Dik.

Old Post 17.01.2004 v 22:57
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
corvus
Newbie

Registrován: 17.09.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 68 

__________________

Radiation detected

Old Post 17.01.2004 v 23:08
corvus je offline   Click Here to See the Profile for corvus   Find more posts by corvus   Click here to Send corvus a Private Message   Click Here to Email corvus   Visit corvus's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 69 

Jestli neni tak je to dost velka chyba. Mel by byt jako modul, protoze kdyz se zakompili do jadra tak nejde vytvorit vice dummy rozhrani ..
Jinak vsechny sitovky by mely byt jako moduly, pokud ma clovek vic sitovek, ktere obsluhuje jeden modul je to velmi vhodne.

Old Post 17.01.2004 v 23:12
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 70 

Aha, tak si ho zkompiluju jako modul, ale vrta mi proc to tam neni kdyz tam je quagga a ta pro svoji spravnou funkcnost by mela mit dummy interface(alespon ze zebrou jsem ho vzdy pouzival).

Old Post 18.01.2004 v 10:24
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

CZF Debian 0.2.3 Příspěvek č. 71 

Nova verze 0.2.3 je tu. Byly doladeny drivery ISA sitovych karet jako moduly nyni v samostatnem baliku, modutils nyni startuji automaticky. Opraveno mnoho kosmetickych chyb a system opet doladen, diky vsem za podnetne postrehy a navrhy. Majitelum predchozi verze doporucuji update czf baliku, system nechte jak je - dalsi release bude mit zasadni strukturalni zmeny, zejmena novy kernel 2.6.1.

Popis vsech zmen english only (/etc/changelog):

0.2.3 - revision
/ new features and tunings, update your system now /
- modutils now start by default on boot, load your modules in /etc/modules
- lm sensors added to modules, use sensors-detect to setup your motherboard's sensors
- isa card support moved from kernel to new package net-modules-czf, together with Ronja's favourite 3c59x for easy
config of all parameters of these modules; new 2.4.23 kernel with isa plug and play support
- kernel has now dummy interface build in
- this is last revision with 2.4.X kernel

Enjoy !

Old Post 18.01.2004 v 14:18
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

Příspěvek č. 72 

Old Post 18.01.2004 v 14:21
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 73 

Kernel 2.6.1 bych nechal jako optional ..
Je zde predpoklad, ze tu distribuci clovek bude pouzivat na router a ne na testovani jadra

Old Post 18.01.2004 v 16:58
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 74 

No taky bych byl stastnej pokud by 2.6.xx nebylo ve standartni distribuci, ne ze bych byl nejakej paranoik, ale na router patri podle me stabilni 2.4.xx

Old Post 18.01.2004 v 17:10
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
corvus
Newbie

Registrován: 17.09.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 75 

__________________

Radiation detected

Old Post 18.01.2004 v 17:38
corvus je offline   Click Here to See the Profile for corvus   Find more posts by corvus   Click here to Send corvus a Private Message   Click Here to Email corvus   Visit corvus's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 76 

pokud tam budou oba dva, tak proc ne.
Jinak proc ne 2.6 = protoze drivery pro ruzny karty, napr realtek. aj pod 2.6 jadnrem nefungujou

Old Post 18.01.2004 v 20:47
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MexMer
Newbie

Registrován: 16.03.2003
Příspěvků: 29

Příspěvek č. 77 

__________________

to ze sem blbej, jeste neznamena, ze nic nevim!
nebo je to obracene?!?

Old Post 20.01.2004 v 11:45
MexMer je offline   Click Here to See the Profile for MexMer   Find more posts by MexMer   Click here to Send MexMer a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jantar.czHQ
Member

Registrován: 22.11.2002
Příspěvků: 377

mini instalace Příspěvek č. 78 

__________________

M.M.M.
alias suptrebe

Old Post 21.01.2004 v 17:03
jantar.czHQ je offline   Click Here to See the Profile for jantar.czHQ   Find more posts by jantar.czHQ   Click here to Send jantar.czHQ a Private Message   Click Here to Email jantar.czHQ   Visit jantar.czHQ's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MexMer
Newbie

Registrován: 16.03.2003
Příspěvků: 29

Re: mini instalace Příspěvek č. 79 

__________________

to ze sem blbej, jeste neznamena, ze nic nevim!
nebo je to obracene?!?

Old Post 23.01.2004 v 11:30
MexMer je offline   Click Here to See the Profile for MexMer   Find more posts by MexMer   Click here to Send MexMer a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HoKe
Newbie

Registrován: 29.09.2003
Příspěvků: 23

Konfigurace CZF Debian Příspěvek č. 80 

Ahoj lidicky,
Moc pekna distribuce. diky!!!!
hned prvni den se mi podarila nainstalovat na compaq deskpro 4000, 200MHz CPU, 64MB RAM, 127MB HDD, okamzite nasla integrovanou NetFlex - 3/P NIC kartu a nastavila jako eth0. zaclo fungovat i ssh. mam tam jeste dve xi626 a ty mi to nejdříve nechtelo najit. Po modprobe hostap_pci je to taky naslo. Takze jsem byl nadsenej. fakt parada.

Jenze pak jsem podle navodu Redme.txt dosel k nasledujicim radkum

- edit /etc/init.d/setnet and set ip and wireless config
- edit /etc/quagga/ files and set ospf/bgp config

no a tam jsem taky skoncil, protoze nevim jak dal. Zkouset urcite budu, ale uvital bych nejake prikladne nastaveni s dvěma XI 626. domnívám se, ze kazdy kdo tuto distribuci s dvěma XI626 ma, to muze poskytnout a ostatni jen zmeni adresy. Jinak me vyvedte z omylu.

Jinak v linuxu uz delam 3 tydny. zkousel jsem wisp a redhat 8.0, tady mi zatim prijde ze jsem se dostal nejdal.
Dik za info

Old Post 29.01.2004 v 11:44
HoKe je offline   Click Here to See the Profile for HoKe   Find more posts by HoKe   Click here to Send HoKe a Private Message     Visit HoKe's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:58.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567891011 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz