CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > problem s XI 626
1234567
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
blister
Newbie

Registrován: 24.03.2004
Příspěvků: 4

problem s XI 626 Příspěvek č. 1 

zdravim,
mam v bytovke malu siet (3 ludia) pripojenu ku komunitnej wifi sieti. ako klienta pouzivam kartu Z-COM XI 626 s Prism 2.5 chipsetom v kombinacii s antenou CSAT 24 dB. kartu mam v PC Pentium-S 100 MHz, 32 MB RAM, 850 MB HDD. instalovany mam linux RedHat 8 a kartu mam v nom nainstalovanu ako Orinoco PCI (podla navodu z czfree). pripajam sa na AP SMC s tym istym chipsetom. problemom je vsak padanie karty - pokial je AP v mode 1 mbps, karta sa chova relativne normalne, ale obcas "zamrzne" (raz za niekolko dni) - prejavuje sa to asi tak, ze sa odpoji od siete a znova sa uz neasociuje - iwconfig nezobrazi ziadny essid a nerealnu frekvenciu. pri vyssom mode, resp. auto nastaveni na AP vypadava velmi casto a jedinym riesenim je fyzicky restartovat pocitac. neviete mi niekto poradit ako riesit tento problem? nepomohlo by nainstalovanie ineho ovladaca? kartu mam ale rezime client, nie hostap (vacsina driverov na tuto kartu na nete je hostap). vdaka za radu.

Old Post 24.03.2004 v 19:02
blister je offline   Click Here to See the Profile for blister   Find more posts by blister   Click here to Send blister a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mody
Newbie

Registrován: 11.02.2003
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 2 

__________________


Mody

Old Post 25.03.2004 v 16:32
Mody je offline   Click Here to See the Profile for Mody   Find more posts by Mody   Click here to Send Mody a Private Message   Click Here to Email Mody     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Thunder.m
Junior Member

Registrován: 23.03.2003
Příspěvků: 197

Re: problem s XI 626 Příspěvek č. 3 

Old Post 26.03.2004 v 10:09
Thunder.m je offline   Click Here to See the Profile for Thunder.m   Find more posts by Thunder.m   Click here to Send Thunder.m a Private Message   Click Here to Email Thunder.m     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D-Evil
Junior Member

Registrován: 27.05.2003
Příspěvků: 240

Příspěvek č. 4 

Mám firmware 1.7.4 a hostap 0.1.2 a jsem naprosto spokojenej, karta se restartuje v ideální případě pouze při restartu AP, občas i přes den, když je větší rušení (větší provoz, víc bordelu ve vzduchu).

Old Post 26.03.2004 v 11:16
D-Evil je offline   Click Here to See the Profile for D-Evil   Find more posts by D-Evil   Click here to Send D-Evil a Private Message   Click Here to Email D-Evil     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blister
Newbie

Registrován: 24.03.2004
Příspěvků: 4

Příspěvek č. 5 

napadla ma este jedna moznost - existuje resetovaci skript ktory pinga apcko a ked nedostane odpoved, t.j. spojenie sa prurusilo, spravi to a to, zvycajne
iwconfig eth1 (trebars) essid (take a take)
neviete niekto ako by sa dali odstranit takymto sposobom moduly karty (nahodene pri bootovani - hermes orinoco pci), a potom ich vzapati nanovo nahodit. je to urcite menej drasticke riesenie ako zakazdym restartovat kompa
len neviem ako to zmenit aby to tie moduly odoberalo, akym prikazom.
co sa tyka hostap - je potrebne stiahnut nanovo drivre a skompilovat jadro? ak ano, tak toto spravit neviem a ani nemozem (nemam tam instalovane balicky potrebne pre kompilovanie a komp je fyzicky nedostupny).
co sa tyka FW - existuju original subory od vyrobcu? nerad by som stratil zaruku na kartu, ked ju preflashovanim mozem uplne znicit. aky je postup ked uz mam stiahnuty samotny subor FW? akou utilitou to mozem spravit nadialku po sieti?
vdaka.

Old Post 26.03.2004 v 18:36
blister je offline   Click Here to See the Profile for blister   Find more posts by blister   Click here to Send blister a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blister
Newbie

Registrován: 24.03.2004
Příspěvků: 4

Příspěvek č. 6 

prikaz sa podarilo zistit, ale na kartu to nereaguje :-((

na jednom fore som sa docital, ze ten driver co pouzivam, je urceny pre karty Orinoco/Avaya, ktore maju chipset Prism II a teda nie prism 2.5. moze byt toto pricina?

ja osobne mam daleko od linux guru, takze neviem preflashovat kartu a ani skompilovat nove jadro s hostAP driverom. nemohli by ste mi to nejako (co najjednoduchsie) vysvetlit?

Old Post 28.03.2004 v 17:02
blister je offline   Click Here to See the Profile for blister   Find more posts by blister   Click here to Send blister a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D-Evil
Junior Member

Registrován: 27.05.2003
Příspěvků: 240

Příspěvek č. 7 

Kompilovat jádro není potřeba. Stáhni si hostap z jejich homepage (use google), doporučuju verzi 0.1.2, zkompiluj (make, make install) a zaveď (modprobe hostap_pci). Zařízení najdeš jako wlanX (wlan0, wlan1,...). Firmware se dá flashnout i ve Windows, je k tomu potřeba software WinUpdate a korektně nainstalovaný drivery ve Windows. Pokud ti něco z toho chybí, můžu ti to poslat, stejně jako firmware 1.7.4, mailem, kontaktuj mě přes PM.

Old Post 28.03.2004 v 23:05
D-Evil je offline   Click Here to See the Profile for D-Evil   Find more posts by D-Evil   Click here to Send D-Evil a Private Message   Click Here to Email D-Evil     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fidel
Newbie

Registrován: 26.07.2003
Příspěvků: 33

Příspěvek č. 8 

Old Post 29.03.2004 v 19:37
Fidel je offline   Click Here to See the Profile for Fidel   Find more posts by Fidel   Click here to Send Fidel a Private Message   Click Here to Email Fidel   Visit Fidel's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
amiandrew
Newbie

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 73

Router - 3x XI626 Příspěvek č. 9 

Zdravim,
mame tu nainstalovany router, kde je 3x xi626 (2x AP, 1x klient) a je s tim strasne moc problemu. :(
Kernel: 2.6.4
Hostap: zkusil sem snad vsechno, od verze 0.1.2 po cvs verzi a chova se to vsude stejne
Jako OS je Debian testing.

Ty wlany, ktere jsou nakonfigurovany jako AP se neustale resetuji. Cas od casu (docela casto) zpusobi totalni zaseknuti routeru nebo (v lepsim pripade) restart.
Vsechny karty maji fw PRI: 1.1.1 a STA: 1.7.4.
Uz nevim co s tim mam delat. :(

__________________

Ondrej "AndreW" Zima

Old Post 29.03.2004 v 20:11
amiandrew je offline   Click Here to See the Profile for amiandrew   Find more posts by amiandrew   Click here to Send amiandrew a Private Message   Click Here to Email amiandrew   Visit amiandrew's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fusion
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 59

Příspěvek č. 10 

Old Post 29.03.2004 v 22:36
fusion je offline   Click Here to See the Profile for fusion   Find more posts by fusion   Click here to Send fusion a Private Message   Click Here to Email fusion   Visit fusion's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
amiandrew
Newbie

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 73

Příspěvek č. 11 

Hostap v1.1.1? Posledni verze hostapu je v0.2.x tak kde sezenu v1.1.1?

__________________

Ondrej "AndreW" Zima

Old Post 30.03.2004 v 00:14
amiandrew je offline   Click Here to See the Profile for amiandrew   Find more posts by amiandrew   Click here to Send amiandrew a Private Message   Click Here to Email amiandrew   Visit amiandrew's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fusion
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 59

Příspěvek č. 12 

ejejej.. sorry.. myslel jsem 0.1.1..

Old Post 30.03.2004 v 11:11
fusion je offline   Click Here to See the Profile for fusion   Find more posts by fusion   Click here to Send fusion a Private Message   Click Here to Email fusion   Visit fusion's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D-Evil
Junior Member

Registrován: 27.05.2003
Příspěvků: 240

Příspěvek č. 13 

V módu AP jsem nikdy nejel, takže nevim, ale v módu managed se mi karta restartovala úplně pořád. Firmware 1.7.4 a HostAP 0.1.2 ale běhá bezvadně, karta se neresetuje skoro vůbec. Doporučuju zkusit.

Old Post 30.03.2004 v 12:07
D-Evil je offline   Click Here to See the Profile for D-Evil   Find more posts by D-Evil   Click here to Send D-Evil a Private Message   Click Here to Email D-Evil     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
amiandrew
Newbie

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 73

Příspěvek č. 14 

V modu managed bezi jenom jedna karta a ta si resetne tak jednou, maximalne dvakrat za den, takze zadnej problem.
Asi prejdu na wlan-ng :( hostap sux.

__________________

Ondrej "AndreW" Zima

Old Post 30.03.2004 v 12:15
amiandrew je offline   Click Here to See the Profile for amiandrew   Find more posts by amiandrew   Click here to Send amiandrew a Private Message   Click Here to Email amiandrew   Visit amiandrew's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fusion
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 59

Příspěvek č. 15 

Pokud ale nemate HostAP patchnuty, po resetu se vam nevrati zpet nastaveny TxPower.... coz muze byt docela problem... Jiank me s s timto HostAP 0.1.1 + patch neresetuji karty skoro vubec. Provozuji AP i managed mode. Projizdel jsem logy a za posledni tyden ani jeden reset. Server nebyl po tuto dobu restartovan...

Old Post 30.03.2004 v 12:48
fusion je offline   Click Here to See the Profile for fusion   Find more posts by fusion   Click here to Send fusion a Private Message   Click Here to Email fusion   Visit fusion's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
amiandrew
Newbie

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 73

Příspěvek č. 16 

Tedka sem tam dal 0.1.1 a zatim drzi.
Vcera vecer jsem experimentoval s tercialnim fw na AP a hostap se s nim tak trochu nesnasi. Sice to vypadalo, ze to bezi vsechno ok, ale nikdo se nemohl asociovat.
Takze uvidim co udela ten hostap 0.1.1 :(

__________________

Ondrej "AndreW" Zima

Old Post 30.03.2004 v 12:53
amiandrew je offline   Click Here to See the Profile for amiandrew   Find more posts by amiandrew   Click here to Send amiandrew a Private Message   Click Here to Email amiandrew   Visit amiandrew's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:30.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz