CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Z-COM ZX-5800 Outdoor Bridge PtP
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
i4ShopNet
Member

Registrován: 04.11.2002
Příspěvků: 434

Z-COM ZX-5800 Outdoor Bridge PtP Příspěvek č. 1


__________________

i4 support personnel

Old Post 09.05.2004 v 13:56
i4ShopNet je offline Click Here to See the Profile for i4ShopNet Click here to Send i4ShopNet a Private Message Click Here to Email i4ShopNet Visit i4ShopNet's homepage! Find more posts by i4ShopNet Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 2 

Budou k dostání i PCI,PCMCI(s ext. kon.) karty ci normální APcka bez venkovního krytí?Co je uvnitř za chipset?Atheros?Jakou přenosovku jste na tom dosáhly(obousměrně)?

Old Post 09.05.2004 v 16:42
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jfkalfa
Junior Member

Registrován: 14.11.2002
Příspěvků: 297

Příspěvek č. 3 

co znamena pojem:
použití antény předepsané výrobcem
?

co presne pise vyrobce zarizeni ?

Old Post 09.05.2004 v 19:51
jfkalfa je offline   Click Here to See the Profile for jfkalfa   Find more posts by jfkalfa   Click here to Send jfkalfa a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 4 

No nevím co odpoví i4 ,ale obecně někde se na toto téma vedla diskuze a snad pouhý fakt že je tam ext. konektor dává možnost použít libovolnou anténu z pohledu oné předepsatelnosti(samo pokud by nebylo v podmínkách k zařízení dáno striktně jinak)...ale to kolik to pak budeš pálit je věc jiná

Old Post 09.05.2004 v 20:04
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 5 

Je v tom normalni atheros, predpokladam,
regulace od 0 do 20dbm, alespon podle datasheetu

to i4: nemate nahodou tohle ZV-5850 ???

Old Post 09.05.2004 v 23:47
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 6 

Tak jsme se optal jednoho prodejce ktery trosku dela vtehle radiich a odpoved je nasledujici:


Vazeny pane,
uvedene zarizeni je 802.11a, tudiz nevyhovuje generalni licenci CTU, nelze na nej vystavit Prohlaseni o shode ani jej v ramci licenci provozovat. Nejedna se o produkt ZCOMAX (Zcomax jsou zarizeni vyrobce Z-Com certifikovana pro evropsky a americky trh) ale o produkt Z-Com China urceny pro asijsky trh.

Pokud vim, tak par kusu na testy dovezla Satca, nicmene po zjisteni ze provoz v ramci nasich licenci realizovat nepujde je prodala s upozornenim na fakta uvadena vyse. Nove jej nabizi prodejce i4, nicmene uvadi splneni GL pri nastaveni vys.vykonu 0dBm (z principu zarizeni limitovane 25mWEIRP pokryje v otevrenem prostoru s nulovou interferenci cca 400m max), navic zarizeni neni ETSI, tudiz bez Prohlaseni (ktere neni na zaklade ceho vystavit - kdyz je zarizeni pouze 802.11a FCC tested). Tudiz pokud dodrzite parametry uvadene i4 - vysilani nelze realizovat, pokud zarizeni nastavite aby vysilalo - nesplnujete limity a nesete za to plnou odpovednost.

***********

Nebudu to nejak komentovat,jen dodam ze vim ze Satca.net tyhle radia mela a resila jak stahnout vykon(new fw),no asi se jim to tedy povedlo.

Old Post 10.05.2004 v 09:11
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Co na to oficialni distributor.... Příspěvek č. 7 

Tak ja si jeste prisadim s reakci na dotaz po koupi tohoto zarizeni u oficialniho distributora Zcomax v CR. Jeste dodam ze v zadosti o informace nebyla zminena jakakoliv trati strana.

L@zna
------------------------------------------------------------

ZX-5800 zatím neprodáváme, protože jeho použití v souladu s platnými regulacemi je přinejmenším hodně diskutabilní. Abyste dodžel pravidla Generální licence 30/R/2000, musel byste nastavit výstupní výkon tak, že by maximální dosah zařízení byl asi 230m. Což je pro venkovní použití asi trochu málo. Samozřejmě že zařízení umožňuje vyšší výkon, ale pak už je jeho použití v rozporu s Generální licencí.

ZX-5800 je vyráběno čínskou pobočkou Z-Com pouze pro čínský trh. Podívejte se na oficiální www stránky Z-Com nebo Zcomax. Nikde ho tam nenajdete. Do Čech ho dováží pouze několik černých dovozců, kteří nakupují v Číně a prodají Vám cokoli. Myslím, že v tomto případě bude chybět i evropská homologace CE, tzn. zařízení se nesmí v Čechách prodávat.

Od 1.7. by měla platit nová generální licence, která bude povolovat i zařízeni 802.11h s výkonem EIRP do 1W. Bohužel tuhle normu zatím ještě nikdo nesplňuje.

__________________

Old Post 10.05.2004 v 13:14
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 8 

No jeste mi ten obchodnik poslal toto:
Vazeny pane,
jeste jedna, asi nejzasadnejsi skutecnost: POZOR, zarizeni nejsou ani CE!
***************

No a ktomu 802.11h...kez by od 1.7. .....co vim tak az kolem listopadu se ma vynest verdikt v EU (je tusim 1-2skupiny ktere odchytavaji nejake interference s radary ci je to jen bussiness lobby pro oddaleni...)a nasledne i CTU to nejak posveti,spis jsem to cekal koncem roku snad i se zarizenimi.

PS:A ten distributor se myli.Norma 802.11h je schvalena od listopadu.Atheros.com ji ma uz par mesicu v chipech jako draft...jen to zadnej bl*ej vyrobce nedal do svych produktu(teda chip tam je,ale podpora asi ve fw ne) co vim...asi stejne vsichni cekaji az se EU (defacto CEPT a ERO.dk v Dansku) uraci pohnout zadkem. :-(

Naposledy upravil Aldapo 10.05.2004 v 13:59

Old Post 10.05.2004 v 13:39
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
i4ShopNet
Member

Registrován: 04.11.2002
Příspěvků: 434

Informace k ZX-5800 Příspěvek č. 9 

Zařízení ZX-5800 je postaveno na chipsetu a VF technologii Atheros, kterou používá většina zařízení pracujících v pásmu 5 GHz.

Technologie Atheros v sobě obsahuje podporu regulace výkonu (TPC) a dynamickou volbu kanálu (DFS).

V pásmu 5725 až 5875 MHz pracuje toto zařízení jako nespecifikovaná stanice. NEJEDNÁ se o provoz podle
standardu 802.11a.

Generální licence jasně určuje jaké požadavky jsou na nespecifikované stanice kladeny.

__________________

i4 support personnel

Old Post 11.05.2004 v 11:29
i4ShopNet je offline   Click Here to See the Profile for i4ShopNet   Find more posts by i4ShopNet   Click here to Send i4ShopNet a Private Message   Click Here to Email i4ShopNet   Visit i4ShopNet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 10 

Old Post 11.05.2004 v 11:38
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 11 

__________________

Old Post 11.05.2004 v 12:15
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 12 

No ono trebas co vim je cenou blizko i Tsunami MP11a za APcko 28140 a klienta(s 13dB antenou) 10756 +DPH (cenik Eastnetu) .Cili cena je vesmes podobna,ale ten Zcomax je outdoor provedeni a trebas slape lip,to jsme prave chteli skusit jak se to chova v realu,ale bez patricneho papiru je to trosku risk.

Old Post 11.05.2004 v 12:26
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
djdodo
CZNET

Registrován: 20.11.2002
Příspěvků: 1344

re Příspěvek č. 13 

Dle CTU dnes lze provozovat zarizeni,ktere je oznaceno CE a vykricnikem v krouzku (!).Toto plati od 1.5.2004,resp.od 1.4.2004.

Stav kolem 5GHz je nejasny a tak si kazdy dela co chce.

Co se tyka ZCOm ZX5800,tak toto zarizeni je pripraveno k migraci na 802.11h a je to veci fw.Prozatim je dle meho nazoru provozovani zakazano.

Stalo by za to udelat petici pro 5GHz v CR

__________________

http://shop.cznet.cz

Old Post 11.05.2004 v 22:16
djdodo je offline   Click Here to See the Profile for djdodo   Find more posts by djdodo   Click here to Send djdodo a Private Message   Click Here to Email djdodo   Visit djdodo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Re: re Příspěvek č. 14 

Old Post 12.05.2004 v 12:21
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:46.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz