Dokaze mi tu nekdo poradit jak spolehlive zablokovat uzivatelum stahovani a vubec pristup na p2p sit torrent? Pokud stahuje 1-2 klienti tak je to jeste v pohode, ale jakmile jedou 3-vic klientu tak mi to poctem otevrenych spojeni neuveritelne ucpe linku do inetu...
Jake porty bloknout?
Na routeru mi bezi W2K a Kerio WinRoute Pro.
upgradovat na KerioWinrouteFirewall 6, tam je moznost blokovani p2p a funguje celkem dobre...daji se tam zadat manualne porty a samo to kontroluje podle zadaneho poctu i ostatni a pri prekroceni urceneho poctu spojeni clovicka zabanuje(lze nastavit co presne vsechno se mu pak zablokuje, nebo povoli za suzby a na jak dlouho)
PS: 6ku si ale kerio uz dobre licencne hlida jen tak na okraj :P
Tu 6tku jsem zkousel a chovala se mi vazne podivne... Pri 250 klientech mi CPU jel stale na 100%, hrozne vzrostly pingy do lokalni site a vubec se to chovalo podivne :(
Presne jak uz tu padlo, zahod widle a kerio, to je pouzitelny pro par klientu. Je mesmysl omezovat porty/protokoly/..., je potreba rozdelit pasmo.
Takze nahod search HTB/ESFQ, i na zminenym P133 ti to pojede vpohode. Rozdelis pasmo podle IP a kazdej dostane kolik zaslouzi . Mam pripojenych 8 stroju a i kdyz jich 7 sosa co to da, tak 8mej klidne gamesi.
Omezit konkretni protokol lze taky, ale je to vypocetne hodne narocny a s narustajicim trafficem prakticky nemozny.