Zdravicko,
mam nesledujici problemek: pri teplotach vzduchu nad 30 C mi prestava behat spojeni. Mam to natezene bod A - 7.8Km - bod B - 8.7Km - bod C. Ma nekdo podobny problem? Nevim cim to muze byt...
Me se dlouho prehrival muj starej PC (microATX, AMD K6-2-400 MHz) bylo to sileny. Tak jsem ho otevrel a postavil jsem k tomu (v uhlu) 25 cm vetrak, a vyndal jsem vsechny (tzn. jednu :-) ) panely z drive bayu (ted si nemuzu vzpomenout jak se to pise cesky). Hned to bylo lepsi, uz nepadal nekolikrat denne (jenom jednou, ale co by clovek chtel od Win98.)
Ted mam jinej, lepsi (ATX, P4 2.0 GHz), je zajimavy ze to teplo co z nej leze je zhruba to samy jako z toho AMD.
Fixa > příčin může být více, například slunce opírající se do paraboly, anténa deformující se teplem, zářič antény, který mění vlastnosti k horšímu... Zkus odpozorovat více, učitě na to přijdeme.
Pri tech vzdalenostech, ktere uvadis a danem kmitočtu by mohla byt jeste jedna mozna pricina ztraty signalu. Jedna se o nerovnomerny ohrev vzduchu mezi koncovymi body a k ohybu relativne uzkeho paprsku s malym vykonem vlivem nehomogenity prostredi. Resit se to da pouze zvysenim vykonu, nebo zvetsenim uhlu vyzarovani anteny. Tento efekt zpusobuje treba les, ktery se pri ozareni sluncem intenzivne ohriva.
a kde to mas natazeny? V praze? Na strakach vyrobcu wifi karet pisou,ze pri teplote vic nez 30C se podstatne zhorsuje citlivost. Zkus je chladit ventilatorem