Ahoj
možná jsem to poplet a seknul jsem se ale když na to koukám tak termín/sousloví "navrhování hlasování" o kterém píšeš že "je stále na mezicloudech" v tom zdroji nevidím.
Já to beru tak že rada vybere otázky a datum a mezicloudy o té otázce k tomu datu pak hlasují.
Jo CZ_Vilda má pravdu, tak to bylo míněno a snad i řečeno. Nositelem mandátu jsou cloudy a rada si musí nechat schválit své kompetence (vyjma organizace hlasování). Diskusi proto začíná jen mluvčí a jen mluvčí dává žádost o hlasování, aby rada nebyla vládou, ale spíš koordinátorem a aby mluvčí neztratili zájem o czf, protože nic nemohou ovlivnit. Rada pak jako hlasovací autorita otázky zformuluje, aby byly jednoznačné, odpověď neměla více výkladů, nemíchalo se více problémů v jedné otázce a dá hlasovat. A nebo nechá problém ještě diskutovat. Druhým smyslem je, aby i při nějaké nefunkčnosti rady existoval základní mechanismus (hlasování mluvčích). Každé pravidlo ale lze hlasováním změnit :-)
Správa fóra jako jedna z možných kompetencí rady zahrnuje leccos z toho, co píšeš. Chceš mít v radě další kompetence, jsi mluvčí, tož cesta vede přes diskusní vlákno a hlasování mluvčích.
Jinak k problematice radního Simandla bych řekl asi jenom toto: pokud se zbláznil i on, tak kdo ještě vůbec zbývá ? (já se zbláznil už dávno, když jsme u toho...)
17.01.2008 v 11:16
belgarat
Senior Member
Re: Re: Re: Re: seznam věcí, co bych chtěl navrhnout