Musi to byt v krajskem meste ? Pokud ne tak ve Zlinskem kraji bych mohl umistit neco k nam na strechu v Uherskem Hradisti. Anteny na TV a FM jsou namontovany . Jaky ten server ma traffic ? Pokud mas zajem o umisteni v UH tak se trochu o tom projektu rozepis . Pripadne PM pokud nechces verejne .
Písni něco o projektu. Doděláváme novou serverovnu, anténa na TV nebo FM když nebude moc velká by problém nebyl. Na budově kde je serverovna máme taky stožárek. Do Plzně je to cca 6km autem, vzduchem QAM100 na komín ke gatewayi a Ceragon na optiku.
Pracuji na projektu, který by měl zajistit pro RRTV monitorování Rozhlasového a Televizního vysílání ve všech krajských městech, k tomu využívám Czela Debian (mnou vyvíjená a upravovaná verze Debiana pro routery a servery) a samozřejmě skripty pro nahrávání záznamů + webové rozhraní pro jejich prohlížení.
Server by se umístil na jednom z páteřních bodů, aby nezatěžoval zbytečně slabší místa sítě, k němu by se nainstalovala televizní a rozhlasová anténa. Pracovníci RRTV by si občas stahovali některé záznamy k sobě do Prahy, nejednalo by se však o velkou zátěž, především by byl vytížen upload, celkový přenos za měsíc by měl být maximálně 2 GB download a 60 GB upload, lze nasadit i QoS, který jsem pro Czela Debian vyvinul.
Server nevyžaduje garantované internetové připojení, proto jsem nejprve chtěl oslovit sítě typu czfree, kde je lepší dohoda se správci, také rozumnější finanční výdaje, většinou se jedná o body vhodně situované pro příjem signálu a hlavně veškeré potřebné vybavení už na daných bodech bývá tj. instalace je hotová do cca 4-6 hodin.
Samozřejmostí je platba za internet (členství) a případně další výdaje jako elektřina, veřejná IP, nebo pronájem prostoru.
Sdružení, kam se server umístí rád poskytnu školení ohledně Linuxu, dále pak nainstaluji použitý SW pro potřeby sdružení, tj. dodáte vlastní HW a poté byste mohli využívat služby takového serveru, mezi které patří hlavně ukládání televizního vysílání a pozdější prohlížení uložených záznamů, nebo realtime streamování vysílání v síti, časem by mělo být funkční i realtime streamování ve formátu flash (částečně funguje již teď) a mpeg4 v různých kompresích a to bez použití velmi nestabilního vlc.
Kutná Hora má do krajského města daleko :-) Ale počítám příští týden by bylo možno. Klimatizovaná serverovna, dokonce mám volný "port" na rozbočovači. Akorát příjem je z kategorie dálkových, z Bukové Hory. S netem tam problém není.
V Ostrave urcite neco najdes ale kdyby ne tak se ozvi - lokalita Paskov (svym zpusobem predmesti Ostravy), klimatizovana serverovna, na polici se jeste misto najde, na switchi taky, antena by se musela nejak poresit ale asi by to slo
Protože se mi nedaří jednat v Ústí nad Labem a Jihlavě, přídám místo ústí Teplice, kde by měl být podobný příjem a místo Jihlavy například Polnou, nebo jiné město v okolí cca 30 km, které bude mít nadmořskou výšku nad Jihlavou.