Moun planoval na konec září zprovoznění AP na paneláku v Masarykově ulici, řešil připojení k bodu JH-JH. /informace 1 měsíc stará, kdy jsem s nim naposled mluvil/
Já počítám s připojením právě k němu (Karlos-Klecany), takže bych uvítal čerstvější informace jestli někdo má...
Každopádně bych už něco rozjel, sice XI-626 mám teprve objednanou, ale...
Tak mam prvni zpravy ohledne pripojeni Roztok, bohuzel zatim nejsou prilis pozitivni. Provedli jsme s JH mereni a pri soucasnem standardnim nastaveni sektorovych anten neni v Roztokach ani zbla signalu CZFree.
Nicmene, nevesme hlavu, ve stredu nebo ve ctvrtek nahodi JH vsesmerovou antenu a zacneme honit vlnu znova. Jakmile budu mit neco noveho, dam samozrejme vedet.
Cau , jsem taky z Roztok (17. listopadu) Chci se zeptat jestli je realne abych signal od JH taky chytil. Bydlim v dvoupodlaznim domku. Dale na kolik to pripojeni prijde ? FreeNet zni hezky , ale nikde jsem nenalezl skutecne ceny. Zvazuji jestli FreeNet, nebo spolehlivejsi a dohledovanou komercni sit. Chytili jste uz nekde signal nebo ne ? (pripadne kde) at vim jak na tom muzu byt ja...
Aha, takze ty budes mit na svuj barak smerovy spoj a dale vystrcis na strechu AP ? ...to by asi slo, snad bych na tu strechu videl. Kde to presne je ? Co se tyce komercni site, kamarad povidal ze v Roztokach nejaka je a ze je celkem levna, alespon v panelacich a rychlost pry kolem pul mega, tak jsem o tom uvazoval. Ale pokud bych mel stejne rychlou linku od FreeNetu za 100 Kc mesicne tak bych to asi neresil. Problem je v tom ze potrebuju spolehlivost. Opravdu tu nikdo nevi na kolik ta konektivita vlastne prijde ?? Nikde jsem to nenasel a pritom je to zasadni informace ...
No, u me na baraku to asi nebude, to by se moc lidi nepripojilo :-). Ale jedna se o nekterem z panelaku.
Ja ty ceny a naklady samozrejme zhruba tusim a taky jsem psal kolik to radove asi vyjde, ale tohle neni komercni zalezitost. Jakmile to bude vybudovany, spocita se, kolik to stalo a naklady se rozdelej mezi lidi, kteri se pripojej.
Co se tyce spolehlivosti, samozrejme ti tezko tady bude nekdo neco zarucovat. Ale vcera jsem zrovna byl u JH a bavili jsme se i o tom a on rikal, ze za celou dobu byly jen dva male vypadky, coz si myslim, ze je vynikajici vykon i na komercni sit.
Takze je realne ze se ted udela PTP spoj k tobe a pak casem, kdyz se to povede, se to rozsiri na panelak ? Treba by mi to zatim stacilo od tebe. A prispel bych na linku k JH. Je ale zbytecne investovat do dalsiho spoje na panelak kdyz to treba nebudu potrebovat, ne ? :-) A navic na panelaku se bude asi platit docela vysoky najem ( budou zhyckany od mobilnich operatoru )