Zdravím,
měl bych na Vás dotaz, jestli a jak se dá zprovoznit normální telefonování pouze přes wifi, to znamená, že bych zrušil linku od od Telecomu. Absolutně netuším, jestli to jde. Napadá mne, že musím mít pevnou I.P. adresu, bedny, mikrofon. Co dál?
Myslel jsem jak místní hovory, tak zahraniční. Je tu nějaká taková nabídka od providera?
Hm... nevim jestli volání bude v rámci celého czf možné, je to poměrně náročné na kvalitu linky a vyžaduje docela rychlé odezvy. mám tu někde softík, co mu stačí pouze 13kbps linka a funguje i na linkách s odezvou kolem 700ms, což by mohlo být to pravé ořechové pro czf, obecně platí, že pro kvalitní přenos hlasu podle speficikací a standartu má být 64kbps lajna. a můžeš mít sebe lepší qos, ale bude ti stejně na houby pokud máš na bačkoru fyzickou linku.
02.12.2003 v 14:16
hwsoft
Moderator zastupce cloudu 10.101
Re: Re: Re: Re: Re: Re: telefonování přes wifi - co je třeba?
Se mnou se nehadej, hadej se s tim, kdo vymyslel protokoly. mel jsem na mysli hlavne plnohodnotny hlasovy kanal, coz nikdy voip neni a nebude.
ale to je jedno.
to melo spis ciste informativni charakter. pokud mas na mysli gsm kodek tak jo, ostatni maji trosicku vetsi spotrebu.
Pánové a dámy, tohle je docela zásadní věc. Já vidím - kromě interních problémů sítě, jaké nastínil např. Dzus, hlavně potíže s propojením na PBX a k operátorům. Dokud se bude volat jen v rámci CZF, je to "pro babičky s anténama" - skvělé, ovšem prakticky omezeno.
Je mezi přítomnými telefonista, který by na celou věc trochu posvítil?
Díky za info, bylo by to určitě ku prospěchu. (Aspoň linky... )