chtěl bych si pořídit accesspoint s rychlostí 54 Mbit (802.11g). Jaký byste mi doporučili a jakou rychlost asi dosáhnu na vzdálenost 200 metrů.
Většina lidí tady asi jede na rychlosti 11 Mbit a tak jsem zatím potřebné informace nenašel.
Podělte se prosím o své zkušenosti. Dík.
17.01.2004 v 21:38
Doc
Senior Member
Re: Jaké jsou výsledky s rychlostí 54 Mbit (802.11g)
Uvažoval jsem koupit dva accesspointy (jeden by jel jako klient). Buď D-Link DWL-2000AP+ nebo D-Link DI624, ale nevím který vybrat. Jako antény bych na zkoušku dal 24 dB síta. Taky mě napadlo vyrobit 2 yagi antény. Žádné rušení u nás asi není, protože jsem na vesnici a okolo jsou kopce.
Jinak kartu XI 626 mám a jede dobře, ale chtěl jsem se ještě napojit na vedlejší panelák, kde je pár lidí na pevný síti. Větší rychlost by se hodila. Pokud by to jelo dobře, tak by se ostatní mohli připojit rychleji na druhou sí? (s odpovídajícím HW), ale na AP by musela být výkonná anténa.
DLink 2000AP je pouze klient zase 2000AP. Spojeni s routerem dela neplechu. velice malo citlivy.SPojeni s vysoce ziskovymi antenami tak max 500m. DLink taky neumi v bridge WPA sifru.
Doporucuji 2x ovislink 5420.
19.01.2004 v 10:56
-=RYS=-
Senior Member
Re: Jaké jsou výsledky s rychlostí 54 Mbit (802.11g)
No, a taky asi neni od věci, že kombinovaná sít .11b a .11g může mít údajně nakonec celkově nižší propustnost než by měla, kdyby byla celá jen na wi-fi 11 Mb/s. Takže bacha.
Mohl by mi někdo říct, jestli má cenu uvažovat o 54 Mbitových AP od Linksyse, případně Buffalo? Nebo to jsou horší výrobky než D-Link?
Potřeboval bych něco spolehlivého, abych to vůbec rozchodil a nezešedivěl u toho. Co je pro mě ještě důležité, aby daný AP, který poběží v režimu klient měl switch, za kterým budou z vnějšku vidět moje dva počítače. Jak jsem různě pročítal diskuze, tak to je občas docela problém!
Mam spoj z kanclu postavenej na G a musim rict, ze je skutecne hodne nachylnej na ruseni, mam skok 200 metru na 1dB antenu (DI624 Dlink) na vysilaci a 10dB na konci (Linksys WMP54). Nevim proc, ale nejvic (ackoliv signal je bezvadny) jsem z toho vymakl 2 MB - velmi stabilne (hlasi rychlost pripojeni 54mbit) v HD, ale tahle rychlost se drzi uz od statusu 24 mbit, jsem ve spojeni se supportem a snazim se je primet aby mi poslali diagram protokolu, aby se s tim dalo neco udelat. Nevim mozna je nakej bug po trase na nakym switchi, protoze prutok zkousim jen se svoji masinou, ale vnitrni prutok v siti je neco okolo 9MB. Jinak Dlink uvolnil nove SuperG 108 mbit, ale v FW pro DI 624 je jeste docela dost bugs. Pokud by mel nekdo zkusenosti dejte vedet. Jinak na bridge jdou pouzit jenom dva stejne AP od dlinku prip. Linksysu. Kombinace DI624 a AP 2000 id dlinku neni bohuzel mozna