je to trochu o inom ako nazov threadu ale mozno pomoze inym
na wificentrum.com som nasiel redukciu PCI >PCMCIA pre ( pci 2.1 )
napisal som o tech info zatial sa neozvali keby niekto vedel o nejakej inej pomozte najlepsie na slovesku
...zkousel sem rozbehat asus wl-130b na desce, ktera nepodporuje pci 2.2 a jak znamo, ac ma karta uvedeno, ze chodi na pci 2.1 neni tomu tak... Ta masina byla stara P75 a pri namontovani asusa se ani nerozbehla (necekane). Po privedeninapeti 3.3V na uvedene piny se pocitac normalne rozbehl a nainstalovany W95 v pohode detekovali kartu. Jaka
smula, ze nema tato karta ovladace pro w95...
Zkratka bylo to otestovano, zdali se rozjede PC a najde kartu. Funguje to!
Je ale mozne, ze pri mohutnejsi komunikaci sbernice nastanou rpoblemy. Vychazim z toho, z pokud ma karta napajeni 3.3V, budou nejspise i logicke urovne 0 a 3.3V, coz by nemusely logicke obvody v masine pracujici s 5V logigou spravne vyhodnotit.
Docela bych to i zkusil, XG901 má vpravo takové tři kontaktní plošky na DPS, a u jedné z nich je, pokud si dobře pamatuju, popisek "3.3V" - takže by se asi dal využít pro připojení externího napájení 3.3V. Kolik taková wifina může žrát? Nechce se mi tam dávat LM317, když by asi v pohodě stačilo něco menšího
Taky jsem pouzil onen slovensky navod. Jiz par dni Atheroska funguje v poradku. Na me desce nejen ze nebyly 3.3V piny spojene S GND, ony nebyly ani spojene mezi jednotlivymi sloty.
Pokud v pocitaci neni nikde k mani 3.3V, doporucuji obvod LM3940IT-3.3. Je to specialni stabilizator 5->3.3. Je trochu drazsi nez univerzalni LM317, ale zato urcite da dostatecny proud a vubec nehreje. Maji ho treba v GME.
Pak uz staci jenom trafopajkou pripajet k nejakemu napajecimu konektoru (od vetracku idealni) a vystupni dratek zastrkat do nejakeho z popisovanych pinu PCI.