Tatonka
Newbie
|
Jaký ADSL router? |
Příspěvek č. 1 |
Zdravím,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Potřebuji koupit router, který by umožnil připojení domácí sítě do internetu.
Konektivitu mám zajištěnou přes ADSL (doposud přes USB modem Alcatel). Jedná se mi o připojení celkem až 6 PC, z čehož 2 jsou notebooky. Jelikož oba obsahují podporu wi-fi, tak by asi bylo skvělé, kdyby to router také uměl. Přesto bych však pro jistotu (při přetahování většího objemu dat), měl možnost spojit PC i přes klasický kabel. Zkrátka jde mi o to, aby nemusel být jako doposud, PC s modemem být trvale puštěný. Předpokládám, že možnost aby se PC v klasické/bezdrátové síti mezi sebou navzájem viděli (tj. šlo mezi nimi přetahovat data) je už v tom zabudovaná. Kdyby ten router měl ještě možnost připojit do sebe tiskárnu (přes USB) – aby se nemusel pouštěn daný počítač s tiskárnou - tak by to bylo skvělé. To ale není podmínka.
Počtem R-45 portů však narážím na další problém – jak a jaký k tomu routeru připojit switch? Předpokládám tedy, že router s více než 4 porty ani neexistuje. Můžete mi prosím nějaký router + switch???
Co třeba Edimax BR-6114WG? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Díky moc předem za odpovědi
|