Ty Chocerady se nezapojily,ze? Nebo ano? Mluvil jsem se starostou.
Rikal, ze na to nema cas zjistovat nejake body a pod. to by snad nedelal on,zejo? On bude mit pripojeni protoze bydli na Komornim Hradku a bude to na jejich strese
Zajimalo by mne kdy bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele konektivity Je mne totiž divná jedna věc že, firma která instaluje rádia má již předurčená místa k instalaci to místo na straně mnichovic je jasné ale, to druhé je jasné jak? zejména pokud dosud není znám dodavatel konektivity. Nebo byl prostě už vybrán? Nebo snad dodavatel rádia vyhrál i dodávku Internetu. To by si potom odporovalo s tím co zde říkal Edoras. díky karel
No nebudu to komentovat dosatlo mne jedna Věc a to že, rádio končí na styxu kde je Connection nechám se překvapit kdo vyhraje jinak. By mne zajímalo proč třeba nebylo osloveno OS HMNet které mohlo přijít s velmi zajímavou nabídkou ale, to jsou už asi ty zájmy konec konců hlava celého tohoto nápadu sedí přeci v Connection nebo nikoliv ? zdravím Karel
Ps koukal jsem na dodavatele. Je zajímavé že, to vyhraje náhodou ten kdo dodává všude možně jinde a je ještě zajímavější že, o dodavateli inetu na radě zastupitelstva nepadla ani zmínka a přesto má být vybráno hmm za peníze danovejch poplatníků docela odvážný krok.
dobrý večer pánové, když to tak čtu, tak mi nedá abych trochu neupřesnil situaci. Komunitní sí? Mnichovicko a spolupracující projekt Struhařovské sítě jsou projekty, jejichž primárním účelem je zajistit dostupnost internetu občanům v naší oblasti. Současně je zde snaha poskytovat na síti i další služby, které budou žádány a to asi hlavně telefon. Propojení do sítě CZF je tak trochu vedlejším produktem celé akce, které bude asi spíše pro fajšmekry. Konec konců ale proč ne. Provoz sítě a dodávky konektivity pro občany budou zajiš?ovat obce Mnichovice resp. neziskovka Veřejné služby Mnichovice a obec Struhařov. Ze slova neziskový asi jasně vychází to co vlastně chceme: dostupný a levný přístup našich občanů na internet a k sí?ovým službám. Konektivita bude hrazena z rozpočtu sítě a to z peněz, které se vyberou od uživatelů a nikoli z peněz daňových poplatníků - za ty bude sí? postavena. A právě proto, že to nebude jenom o internetu pro cca 3000 domácností, musí být partnerem silná organizace s patřičným zázemím, což při vší úctě asi těžko bude občanské sdružení. Ono to jak řekl Edoras není jenom a pouze o ceně. Co se týká dodavatele sítě, volili jsme jako Struhařov(tím myslím zastupitelstvo) po zralé úvaze stejnou firmu jako Mnichovice. Měli jsme vlastní výběrové řízení a musím podotknout, že podmínky výběru byly docela náročné a většina oslovených firem ani neposlaly nabídku. Na dodavatele konektivity budou kladeny obdobné nároky a jeho výběr bude schvalovat zastupitelstvo. Nějaké případné "vedlejší zájmy" kohokoli jsou tak dost mimo mísu. Edoras je v projektu jako vážená pomoc a hlavní motor akce, bez jehož práce by to bylo daleko klopotnější, pokud by se celá akce vůbec uskutečnila, ale jeho hlas je jen poradní. Rozhodovací pravomoci a odpovědnost je na zastupitelích.
btw ... Dekuji pkusovi, nicmene chci zduraznit ze nejsem zdaleka jediny kdo je motorem teto akce. Nic by se nestavelo bez pomoci predevsim prave pkuse a jircana, ale i mnoha dalsich lidi, kteri priprave akce venovali mnoho ze sveho volneho casu a kterym timto dekuji a doufam, ze pote co projde prvni ICMP paket z prahy az na nejvzdalenejsi konec site, tak ze se nekde vsichni sejdeme a radne to oslavime ;-))) .
my budeme trochu atyp: postaví se nejdříve sí?, stanoví se pravidla používání a provozní pravidla a teprve potom se to předloží lidem k používání. A každý si vybere, co jeho jest. Ale principiální rozdíl je ten, že spravovat se nebude svépomocí připojených, ale najatými lidmi. Je mi jasné, že pravověrným freene?ákům skáče husí kůže jako pralinky, jenomže tady to jinak nejde díky tomu, že sí? vznikne jedním velkým třeskem a je určena primárně pro lidi, kteří se případně budou ptát jestli se to czf nemaže na chleba. To je myslím hlavní rozdíl proti zbytku světa czf. Jasně, bude tu určitě i skupinka zákonem chráněných czf's ;-)
Co bude dál a jak to bude postupovat - ukáže čas.