Podarilo se nam podle jednoho navodu upravit minipci karty po jejich odpaleni. Klasicka vada, kdy se karta na vsesmeru tvarila o 20db slabsi. Problem je v odpalenym splitteru, ktery rozdeluje signal do konektoru A a B. Staci ho zlikvidovat a TX a RX napajet napevno do jednoho z konektoru. Karta funguje jako nova a nebude odchazet. Je to workaround, protoze kvalitni bleskojistka vetsinou splitter zachrani.
já tenhle problém normálně řeším se svým dodavatelem - je sice o pár desetikorun dražší ale není problém vyměnit kartu 1:1 bez toho abych čekal na reklamaci... a tohle je nejvíc košer řešení. BTW: stalo se to i u antény která měla vidivě (rozuměj stejnostněrně vodivě) spojený střední drát s opletením. Takže bleskojistka není na 100% řešení i když lepší 90% s blestkojistkou než bez ní..
Tak a je to tu - v mém notebooku právě odešla CM9. Ani se jí nedivím - měla místo antény 15cm koaxu a na konci 3cm drátku a stínění otočené zpátky, což neznamená, že to nechodilo, ba naopak ale radost z toho asi neměla - nevím jak to v domácích podmínkách naladit líp, než sledováním signálu.
Reklamovat bych to asi nezkoušel (zakoupeno u i4wifi), zkusím ten postup s vyjmutím anténního switche a překlenutím na jeden konektor.
Pamatuju si z dob mojí aktivní kariéry provádění a očumování advanced servisu GSM mobilů, že dost častá příčina ztráty signálu byl právě vadný anténní switch - v tomto případě se ale jednalo o switch tx/rx. Výměna to samozřejmě řešila, to se nedalo jen tak proklemovat...
A pak taky často chcípaly koncáky - koncový PA zesilovač. Ten snad u wifin odcházet nebude
Menší věcná. Musí být odpájený ten splitter? Mě přijde že by to mohlo jet i s ním. Tj. spojit RX-TX výstupy (ty dolní piny) a pak je propojit s tím rezistorem.
Tak sem s pepajzem behem dopoledne opravil asi 6 spatnych karet. Testovali sme vysilaci vykon (nemam na to pristroje takze tak +-) a zdalo se to byt po opravě OK. Zkusim to nasadit do plneho provozu a uvidime co to bude delat. Bez mikroskopu a s hrotovku je to myslim docela dobry vykon ne? :-)
Jo a ja mel teda asik nejake jine verze desek CM9.. vypadaly totiz trosicku jinak...
Jak jsem na to koukal, tak je skoro lepsi a jednodussi tam napajet konec pigtailu. Opleteni kapkou cinu na tu zemni plosku pod prepinace a pocinovany prostrdnit drat staci jen pritlacit suchym hrotem pajky.
to mnaga: nad tim sem taky premyslel tam prilajet zrovna pigtail, ale nakonec sem od toho upustil. Bylo by plus ze by jsme se vyhli ztratam na UF-L ale na druhou stranu manipulace s kartou (zataveni umelou hmotou je samozrejmosti) by asik nebyla uz tak dobra.
Prosím o potvrzení zda se mají propojit spodní piny (ty co vedou pod stínící plech) s jedním z uFL konektorů. Měl jsem za to že to mám 100% správně ale ani po opravě karta nefachá.....