Nové těsnění do N-kových konektorů - poreinstalaci konektoru na kabel RLA-10 se mi roztrhalo těsnění pod plochou podložkou uvnitř konektoru.Jako náhradní se výborně hodí těsnění do převlečných matic 3/8 vodovodních kohoutků.Já ho mám od výrobce: Nývlt - výroba těsnění, obj. číslo F3/89
Tak fakt mám trošku jinak konstuovanej konektor / od Rasla/ a ten má místo kroužku bez závitu - používám stejný názvy jako ty -
jen plochou podložku a místo "gumy" kroužek možná ze silikonu o průřezu asi 1 x 1 mm a tenhle se mi povedlo skoro roztrhat na mraky - patrně vlivem moc velkýho utažení.Ovšem jak poznat kolik to má jeden utáhnout,že. Já jsem utahoval dokud konektor měl tendenci pootáčet se na kabelu.
Tak to jen na vysvětlenou
U Rasla na Francouzský mi upozornili, že páska se spojí / zvulkanizuje/ až do dvou dnů! Takže jsem přes tu pásku ještě namotal izolačku ;-)
2StB: vypadá to opravdu solidně ale jak máš udělanej konektor u anteny / na fotce je spojka kabelů jestli jsem to dobře pochopil/?
Mě by dost zajímalo, jestli nemůže voda natíct do kabelu skrz konektor - na plechovce mám samičku a na kabelu samečka a převlečná matka samečka se šroubuje směrem kolmo vzhůru na tu samičku, takže pokud by se voda dostala skrz závity tý převlečný matky tak je "uvnitř" - a má vyhráno ???
Ja jsem se na nejakou vulkanizacni pasku vykaslal a prostor mezi kabelem a konektorem jsem jednoduse zalil silikonem z tepelny silikonovy pistole. Je to naprosto dokonale utesnene, zaroven to i chrani proti vyskubnuti kabelu z konektoru, protoze ten silikon je docela pevnej. Doporucuju, je to rychlejsi a spolehlivenjsi nez nejaka paska. Kdo s tou pistoli nekdy pracoval, vi, o cem mluvim.
Dělá se i smrš?ovací bužírka, která ma uvnitř lepivou vrstvu, která se při smrštování teplem nataví a pevně vše obemkne. V Ostravě se dá koupit třeba u Janče (rozměr cca. 20 mm, smrští se až na cca. 6 mm).
No já bych tý smrš?ovací bužírce moc nevěřil... Jo, je to šikovná věc, to nepopírám, ale odolá větru, dešti, sněhu, kroupám, slunci...?
Nejlepší by asi byla kombinace toho silikonu a vulkanizační pásky...
Nebyl by vhodny normalni "univerzalni silikon" ? Drzi to jak das, zatmelil jsem tim predek plechovky a je zo myslikm OK. Nebo klasicky akrylatovy tmel? Ta vulkanizacni paska mi prijde jako nic extra reseni - dlouhodobe, na slunicku to casem odejde...