myslel jsem poveseny bezdratove jako jeden z klientu,ostatni klienti toho ap budou mit jako branu prave IP toho jednoho klienta ktery bude routovat jak je potreba dle tabulky ve ktere budou veskera routovaci pravidla. ale ta moznost kterou myslis ty by asi taky sla,to neni spatny napad. bohuzel muj ap je nekde na strese kde od neho nevede (zatim )nic pres utp,je tam jen napajeni a koax k vsesmerovce takze tvoji verzi nemam vyzkousenou (pouzivam ap typu RG1000 od lucentu - orinoco)
Mohl by jste někdo napsat, jakej kabel použít na cca 10m...při týhle délce cena snad nebude rozhodovat. Potřebuju kvalitu.
Kde se u nás dají sehnat karty orrinoco(nevím, jak se píše) apod.
Potřebuju dobrou(výbornou) kartu pro 802.11g za solidní cenu. Bral bych to ve větším...tak 8 ks pro začátek. Zatím jsem koukal na D-Link DI624(AP) a sí?. D-Link DWLG520
pokud jde o kvalitu tak jedine aircom+, pak rla10, pak belden H1000. a pak je zbytek.... nicmene aircom+ stoji kolem 150 - 250 korun metr, orientacne. na druhou stranu ma utlum 13db/100m. a nejsou i nej takove pruseroy jako u beldenu (zmeny parametru kabelu pri teplotnich vykyvech).
Poridil jsem si EDIMAX 7205APS,
smerovou antenu, a netusim, jak dal :-(
Kdyz jsem testil signal s PCI edimaxi kartou, vse bylo ok.
S AP se switch uz pul dne vubec netusim, NetStumbler mi nenachazi wireless card...
Pomuze nekdo?
V některých domech je více uživatelů (někteří otočeni na jinou stranu) - budujeme drátové rozvody na switch a k uživatelům, skrze wi-fi spojeno s řídícím serverem.
Někde se připujují uživatelé individuálně, i jen na wi-fi kartu.
Vzdálenost je do 300m, užíváme všesměrovou anténu.
V současné době přemýšlíme o výměně 2Mb zařízení wifi za novější.
Potřebujeme spolehlivost tak alespoň 1000 hod bez nutnosti restartu nebo konfigurace,
interbuilding režim, aby šly propojit budovy, ale zároveň interoperabilitu s příp WiFi klienty,
řízení výkonu, řízení rychlosti broadcast paketů,odolnost proti odrazům
(vícecestná spojení) a křížovým modulacím, statistiky a čítače
(důležité pro sledování kvality provozu, upozornění na problémy, atd.)
Prosím, nemá někdo novější zkušenost s HW, které by tyto požadavky splnilo a zároveň bylo cenově přijatelné?
Zdravim, obracim se na Vas jako na odborniky pre WIFI site, potreboval bych poradit se strukturou site a jake zarizeni pouzit:
Zadani:
2 sousedici domy:
1. dum jedno PC
2. dum 1 PC a notebook s tim ze do tohohle domu je privedena ISP konectivita (WIFI) karta s koaxem primo do PC
Potrebuji sdilet Internetovou konectivitu i v dome 1 s tim, ze potrebuji i lokalni sit mezi temi 2 domy!!!!!
"Problem": Neni mozno tahat TP kabely a delat SW router na bezicim PC!
Potreboval bych HW AP s moznosti pripojeni na providera (rezim client) s tim ze se k tomu AP budou vsechy 3 PC pripojovat bezdratove - vcetne zabezpeceni site (FW, NAT apd.)