CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > problémy s ethertnetem
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Příspěvek č. 49 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 19.01.2003 v 15:23
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 50 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 19.01.2003 v 23:25
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Že by rušení? Příspěvek č. 51 

Nečetl jsem to tady celé, ale z toho co popisuješ a jak už někteří naznačovali, by mohlo jít o rušení kabelu nějakou silovinou, vedenou společnou trasou.
Zkusil jsi provoz na 10MBitech? Ideální stav, pokud bys měl možnost dočasně nahradit ten switch (btw někdo tady plival na Edimaxe a já mám jak se switchema tak se sí?ovkama kladné zkušenosti) nějakým hubíkem 10MBit. Pokud by to stále nešlapalo, tak ve Winech vnutit sí?ovce nejpomalejší mód a pokud ani to nepomůže, tak zbývá výměna kabelu za stíněný sikfáč, u kterého pospojuješ na straně switche stínění a uzemníš (hlavně ne na obou stranách kabelu).

Old Post 23.02.2003 v 17:17
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Už je to vyřešené či nikoliv? Příspěvek č. 52 

Zdar dodo, nevím jestli je to už vyřešené nebo ne,
ale doporučuji následující postup:
1. sehnat si měřák na sítě, dneska stojí už docela směšný peníz, tedy kolem 5.000. Jsi tím schopen změřit jak máš zapojené kabely, které jsou správně, které nejsou, jestli je to křížené nebo není, včetně detekce rychlostí. tenhle model stojí jenom 5.000
Podle mého máš jinak nakrimplovanou krabičku a jinak koncový kabel který máš zapojený do switche. Ohmetrem nic nezjistíš, leda to jestli máš ten kabel zapojenej nebo ne a jakej je na něm odpor.

2. jakou používáš specifikaci zapojení konektorů. Existují dvě varianty, přičemž obě sou správné (tedy jak ti jdou po sobě barvy v krabičce a na konektoru, obojí musí být shodné). Nevymýšlet svoje standarty, protože se ti pak může stát, že ti všechno hlásí, že to jede, že máš aktivitu jak v počítači tak na switchi, ale nejede ti uplink (takhle si zmršil sí? jeden zákazník, kdy si nakrimploval kabely podle svého takže na 10mbitu to jede, ale na 100 ne, přičemž na switchi bliká ledka že je počítač zapojený na stovce, ale nemá uplink -> z toho vyplývá jestli máš switch který ti indikuje uplink a rychlost, tedy dvě ledky na port, nebo to má pouze jednu ledku, která indikuje pouze to, jestli to jede na 10 nebo 100 ale uplink nezjistíš),

3. zkontrolovat jestli nemáš natažený kabely kolem vysokého napětí

4. zkontrolovat jestli jste všichni na stejných jističích, pokud ne, proměřit rozdíly (detaily ti nevysvětlím nejsem elektrikář).

5. zkontrolovat, jak jsou nastavené sí?ovky v počítačích, tedy jakou rychlostí mají komunikovat, jestli jsou nastaveny na automatickou detekci, nebo jestli mají natvrdo nastaveno 10/half(full) nebo 100/half(full).

Pro odstranění problémů natvrdo nastav na všech počích rychlost na 10/half.
Pokud to bude komunikovat, hledej chybu
a) v zapojení kabelů
b) délce kabelů

Ohledně toho co ty říkáš o tom svém přepínači, tak pokud nemá nikde napsáno, že jeden z těch portů je uplink, znamená to, že to není žádný, nebo všechny porty mohou být uplinkové, protože tenhle switch má automatickou detekci normálního kříženého kabelu (MDI/MDX), případně se přepíná buď první nebo poslední port pomocí hw přepínače, který bývá zpravidla někde na boku toho přepínače.

Pro ověření jestli jsou kabely opravdu v pořádku, zkus celou trasu rozpojit a testovat kus po kuse tak, že dáš na každý konec kabelu počítač/book a na jednu stranu dáš buď kříženou spojku nebo normální spojku s kříženým kabelem, to aby ty počítače spolu mohli komunikovat, pokud všechno proběhne v pořádku postupuješ stejně, akorát s tím, že k tomu přidáš další prvek sítě, v tvém případě switch.
Je také možné, že se dostaneš do stavu, kdy zjistíš, že všechny dílčí části jsou v pořádku, ale jako celek to nefunguje, pak musím konstatovat, že vybrané části jsou kupodivu nekompatibilní a budeš muset postupovat od začátku: znova nakrimplovat kabely, zkusit vyměnit switche. v nejhorším případě sí?ovky.
Pokud to nepojede ani potom, tak si do sklepa nakresli pentagram, do každého rohu dej černou svíčku, zapal je, a začni vyvolávat ďábla. ten by ti snad poradit mohl.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 03.05.2003 v 04:10
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Konektory Příspěvek č. 53 

Pro ty kdo to nevi (jako ja dovcerejska), tak existuji TP konektory ty krimpovaci ve vice provedenich, lisi se tim na jake dratky (licna, plny stred) jsou delane (a mozna jeste na tloustku dratu). Noze konektoru se lisi v tom, jak se zariznou do kabelu - do licny jsou jine nez do plneho dratu.

Nevim jak to obchodnici oznacuji, vetsina jich asi vubec nevi ze je v tom rozdil, ale stoji za to tohle zjistit pred koupi.

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 03.05.2003 v 11:52
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
profix
Junior Member

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 191

Re: Konektory Příspěvek č. 54 

Old Post 04.05.2003 v 02:11
profix je offline   Click Here to See the Profile for profix   Find more posts by profix   Click here to Send profix a Private Message   Click Here to Email profix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: Re: Konektory Příspěvek č. 55 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 04.05.2003 v 05:57
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 56 

neo: už jsem to dávno vyřešil. problém byl samozřejmě v krimpu. ale ty máš vůbec vtipný řešení, já mít zbytečných 5000,- tak za to "určitě" koupím měřák na TP. jediné co jsem měl, byl multimetr.

s těma kleštěma, je fakt, že koupíš kleště za 300,- nebo za 2000,-. hádejte, které mám :-)))

díky za příspěvky, určitě se to někomu bude ještě hodit.

Old Post 04.05.2003 v 07:29
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Vtipný řešení. Příspěvek č. 57 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 04.05.2003 v 07:52
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

2dodo Příspěvek č. 58 

Problém byl v krimpu. To jsi měl blbě spárováno, nebo prostě jen blbě nacvaknuto?

Old Post 04.05.2003 v 08:07
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 59 

nacvaknuto

Old Post 04.05.2003 v 09:27
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rojicek
Junior Member

Registrován: 06.01.2003
Příspěvků: 186

Příspěvek č. 60 

Old Post 04.05.2003 v 11:13
rojicek je pryč   Click Here to See the Profile for rojicek   Find more posts by rojicek   Click here to Send rojicek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 61 

tak to děláš nějak blbě. protože já jsem to několikrát spojoval pomocí spojky na rovno a nebyl problém. nacvaknul jsem to normálně, a když se podíváš do té spojky dovnitř, tak ty drátky jsou přetočené.

Old Post 04.05.2003 v 11:20
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rojicek
Junior Member

Registrován: 06.01.2003
Příspěvků: 186

Příspěvek č. 62 

jsem debil, delam to blbe, kabel je blbe nakrimplovany ... to me samozrejme napadlo i predtim, ale byl jsem si jisty, ze to zkousim na overenem kabelu, nicmene jsem sahl vedle a jako naschval jsem vzal spatny kabel. Asi se dneska radeji vykaslu na pocitace a pujdu ven

Old Post 04.05.2003 v 11:26
rojicek je pryč   Click Here to See the Profile for rojicek   Find more posts by rojicek   Click here to Send rojicek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Laxxman
Junior Member

Registrován: 26.07.2002
Příspěvků: 276

Příspěvek č. 63 

Zdravim,muj prispevek prichází uz asi trochu pozdě,ale přeci.

Mám pocit,ze na to jdete moc vědecky. Tato problematika je známá a velice dobře dobře řešitelná. Bohužel ne asi v amatérských podmínkách.

Vypadky či nefunkčnost ethernetu zpusobuje rozdílný napětový potencial. Napriklad pri propojení 2 swichu (1 a 4 patro) muze byt tato hodnota i meritelna a dokonce to muze koncit i znicenim zarizeni.

Naprava je jednoducha :
1. nekdy pomuze napajeni ze stejne faze.
2. nebo pripojeni meziswithe.
3. Profesionalni reseni - pouziti optiky misto metaliky. (to je nakladne a amatersky to skoro nelze delat)


A nebo je to fakt jen spatne nacvakle :-))


Laxx

Old Post 14.01.2004 v 18:27
Laxxman je offline   Click Here to See the Profile for Laxxman   Find more posts by Laxxman   Click here to Send Laxxman a Private Message   Click Here to Email Laxxman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
discovery
Junior Member

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 143

obracena spojka Příspěvek č. 64 

Panove, aby jste se nehadali - nedavno jsem nutne potreboval spojku, tak jsem ji koupil v jedne nejmenovane pocitacove prodejne na karlinskem namesti, kde mi ji nejprve nechteli prodat, ze prej je bazarova, pak ji tedy za 15,-Kc pustili. Dal jsem ji domu a s prekvapenim a udivem jsem zjistil, ze nefunguje.

Vite proc?

Spojka byla asi cinska na druhou. Byla propojena 1:1, nikoliv zrcadlove, takze jednotlive draty byly na druhe strane zrcadlove prohozene. Smula, co? Ale jak dlouho mi trvalo, nez jsem na tuhle chybku prisel...

Old Post 11.02.2004 v 10:09
discovery je offline   Click Here to See the Profile for discovery   Find more posts by discovery   Click here to Send discovery a Private Message   Click Here to Email discovery   Visit discovery's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:26.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz