CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Optické Pojítko > Crusader 10/100M PnP
« 20212223242526272829303132 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

dalsi fotky Příspěvek č. 401








Na cetne zadosti jsme udelali detailnejsi fotodokumentaci, kterou ted tym okolo Crusadera zpracovava. Posilam par vybranych zaberu.

1, 2 - Uspesne oziveni Crusadera ze vcerejska
3 - "Total rates: 2485.3 kbytes/sec, 1645 packets/sec"
4 - infra je zelene?
5 - historie vyvoje komponent Crusadera az po soucasnou produkcni versi
6 - myslime na budoucnost
7 - Lada s poslednim funkcnim vyvojovym modelem - vsechno integrovane na dvou PCB, v kazde trubce jeden.

__________________

Sitim zdar!
-F

[img="http://proatom.luksoft.cz/ikony/ikona1.gif"]
[url="http://proatom.luksoft.cz/"]Pro Atom Web/url]

Naposledy upravil Fyzik 05.11.2003 v 14:54

Old Post 05.11.2003 v 11:56
Fyzik je offline Click Here to See the Profile for Fyzik Click here to Send Fyzik a Private Message Click Here to Email Fyzik Visit Fyzik's homepage! Find more posts by Fyzik Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
sumix
Newbie

Registrován: 30.06.2002
Příspěvků: 42

Cena? Příspěvek č. 402 

To je opravdu pekna vecicka... Kolik to tak bude stat? (hotovy, nebo alespon planek

__________________

Sumix

Old Post 10.11.2003 v 21:03
sumix je offline   Click Here to See the Profile for sumix   Find more posts by sumix   Click here to Send sumix a Private Message   Click Here to Email sumix   Visit sumix's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 403 

Moooc pekny, hlavne, ze uz to funguje. Dve otazky: Kdy pojede 100Mb FD a kolik budou stat upecene tistaky pro ucely CZfree?

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 10.11.2003 v 21:26
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman
Newbie

Registrován: 06.06.2002
Příspěvků: 63

Příspěvek č. 404 

Pokud je mi znamo elektronika 100mbitu Crusadera funguje, problemy jsou s tim ruzneho razu nejvic asi s citlivosti prijimace a casu dokoncit vyvoj do nejake podoby realneho pojitka (zatim se vesmes dela na byproduktu - 10mbitu), kde je nejvetsi problem s optikou pro laser aby to vyhovovalo normam a taky to nekam dosvitilo dal nez na par metru. Realisticky se to k nasazeni neda ocekavat drive nez tak za pul roku.

Old Post 12.11.2003 v 16:51
shaman je offline   Click Here to See the Profile for shaman   Find more posts by shaman   Click here to Send shaman a Private Message   Click Here to Email shaman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eaglecz
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Příspěvek č. 405 

hele lado, co mas spolecneho s timto ?

http://www.alphawave.cz/catalog.php?

kdyz jsem koukal na ty ceny, lol

by jeden neveril, jak jsou media konvertory drahe

Old Post 20.11.2003 v 23:08
eaglecz je offline   Click Here to See the Profile for eaglecz   Find more posts by eaglecz   Click here to Send eaglecz a Private Message   Click Here to Email eaglecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 406 

quote:
Originally posted by eaglecz
hele lado, co mas spolecneho s timto ?

http://www.alphawave.cz/catalog.php?

kdyz jsem koukal na ty ceny, lol

by jeden neveril, jak jsou media konvertory drahe


No docela dost :-) Necim si musime vydelat prachy na vyvoj a kapital na seriovou vyrobu elektronik pro czfree. Ac je to drahe, presto nam to nevydelava dostatecne rychle. No kazdopadne kdyz uz jsme to vyvinuli byla by myslim chyba vzdat se moznosti prodat to nekomu zvenku kdo to zarizeni vyuzije. Zaroven jsem s produkci ziskal zkusenosti a ty jsou aplikovane na novou elektroniku ktera je zjednodusena a kompaktni. Zitra si ji jdu vyzvednout (tistaky) z vyroby. Jen tistaky budou stat tak dvacitku ...

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 21.11.2003 v 01:33
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 407 

Protože je to drahé, tak vám to nevydělává dostatečně rychle,...

Old Post 21.11.2003 v 07:10
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eaglecz
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Příspěvek č. 408 

ano highlander .. to je zpravna poznamka

pak li ze mate doresenou funkcnost, tak by bylo fajn zkusit zjednodusit montaz....

kolik lidi se musi slozit na to, aby koupilo opticke pojitka za 39000 ??? .... no kdyz jich 39 da 1000, coz je dost penez

kdyby pojitko stalo 15 000, dokazu si predstavit, ze je nebudes stihat vyrabet

tusim,ze jsem nekoho videl delat ronju za 12k , to byla dost cool cena

jediny problem, ktery ve sutecnosti existuje je doba vyroby jednoho paru ne ?

Old Post 21.11.2003 v 09:14
eaglecz je offline   Click Here to See the Profile for eaglecz   Find more posts by eaglecz   Click here to Send eaglecz a Private Message   Click Here to Email eaglecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 409 

spravna jenze naprosto mimo. Nejsme omezeni poptavkou, ale kapitalem ktery otacime a ktery nemame dostatecny na velkou predzasobenost. A kdyz budeme delat charitu pro firmy tak brzo skoncime. Problem neni doba vyrovy jednoho paru, i kdyz jsme tim ted take omezeni, ale prave objem ktery si muzeme dovolit delat najednou, kdyz toho delame malo, tak nejsou velke uspory z rozsahu. Navic pro komercni zakazniky je treba udelat i instalaci a servis coz stoji nemalo. Da nekdo na ronju za 12000 (predpokladam za 12000 ze je komplet spoj vcetne mechaniky) zaruku?

Tohle co je na webu jsou ceny pro firmy a ty nam musi vydelat na ty pojitka do 15k. Ja taky nekeruju do nikoho ze chodi do prace aby mel z ceho zit.

Kdyby pojitko stalo 15000 tak bychom byli aspon u ted vyrabenych verzi na vyrobnich nakladech (materialovych). Tudiz je treba zmenit model a zlevnit vyrobu coz ale neco taky stoji a trva to. Pracujeme na tom.

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 21.11.2003 v 11:44
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

LCD Crusader Příspěvek č. 410 

Tak konecne jsem rozbehl ten meric s GME LCD...

Ladin to naprogramoval dobre...takhle to vypada....

LCD a vyhodnocovac z boku:


Crusader bez signalu (hodnota mensi nez 300) :


Minimalni signal (300-400) , treba za mlhy :


Normalni signal (400-600) :


Maximalni signal, kdyz je TX a RX metr od sebe (600-850) :



Kazdou sekundu se strida hlaska (good, no signal...) s pameti
maximalniho signalu (od posledniho zapnuti do elektriky) :




-=RYS=-

Old Post 25.11.2003 v 21:34
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Příspěvek č. 411 

quote:
Originally posted by lada
spravna jenze naprosto mimo. Nejsme omezeni poptavkou, ale kapitalem ktery otacime a ktery nemame dostatecny na velkou predzasobenost. A kdyz budeme delat charitu pro firmy tak brzo skoncime. Problem neni doba vyrovy jednoho paru, i kdyz jsme tim ted take omezeni, ale prave objem ktery si muzeme dovolit delat najednou, kdyz toho delame malo, tak nejsou velke uspory z rozsahu. Navic pro komercni zakazniky je treba udelat i instalaci a servis coz stoji nemalo. Da nekdo na ronju za 12000 (predpokladam za 12000 ze je komplet spoj vcetne mechaniky) zaruku?

Tohle co je na webu jsou ceny pro firmy a ty nam musi vydelat na ty pojitka do 15k. Ja taky nekeruju do nikoho ze chodi do prace aby mel z ceho zit.

Kdyby pojitko stalo 15000 tak bychom byli aspon u ted vyrabenych verzi na vyrobnich nakladech (materialovych). Tudiz je treba zmenit model a zlevnit vyrobu coz ale neco taky stoji a trva to. Pracujeme na tom.


a nepomohlo by náhodou, když by se podal (podával) placený inzerát do annonce apod?

Myslím si, že by nebylo od věci říc tady ve foru..
- kolik kusů Crusadera 100M PnP jste schopni nyní vyrobit zatím pro komerci nebo pro sdružení (které si to mohou dovolit) ?
- jaká je právě aktuální cena, aby jste mohli snižovat náklady na výrobu, aby se pomalu Crusader 100M PnP začal umís?ovat?

Pokud by velké firmy, akciovky apod. věděli kdy toho Crusadera jste schopni dodat (za jakou dobu) i za cenu např. 50 000 Kč tak by se to všechno hlo celé kupředu, ne?

__________________

OS JM-NetWifi síť: Háje, Opatov, Chodov, Kateřinky,
Kunratice, Libuš, Hrnčíře, Vestec, Jesenice - www.jiznak.cz

I don't care buy any hw, please using: www.pcbazar.net .

Old Post 25.11.2003 v 23:11
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Exclamation sestavte tým! Příspěvek č. 412 

ještě mě napadlo tohle...

letos v létě se konal Antena Workshop.. udělejte Crusader Workshop tj. jak nainstalovat Crusadera a rozchodit ho

a potom již můžete sestavit tak tři člené týmy z lidí z CZF, kteří by byly připraveni na avízo nainstalovat pro firmy Crusadera

potom by se "tým vývoje" Lada a spol. mohl věnovat důležitějším věcem, ne?

Je jasné, že servis by instalační tým nezajistil. :(
Věřím však, že by se tady určitě našlo pár lidí co by tuhle prácičku udělali pro vývojáře Crusadera grátis, aby lidi z CZF nemusely čekat na postupné snížení nákladu na úměrnou hranici za kterou si budou moc ho koupit

__________________

OS JM-NetWifi síť: Háje, Opatov, Chodov, Kateřinky,
Kunratice, Libuš, Hrnčíře, Vestec, Jesenice - www.jiznak.cz

I don't care buy any hw, please using: www.pcbazar.net .

Old Post 25.11.2003 v 23:51
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Příspěvek č. 413 

Chci se zeptat jaky ten modul displeje vcetne toho mikrokontroleru s programem ktery to obsluhuje (predpokladam ze to tak je udelane - pokud ne opravte me prosim) ma odber (kolik voltu napajeci napeti a kolik miliamper proudu)?

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 26.11.2003 v 09:00
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Příspěvek č. 414 

quote:
Originally posted by Clock
Chci se zeptat jaky ten modul displeje vcetne toho mikrokontroleru s programem ktery to obsluhuje (predpokladam ze to tak je udelane - pokud ne opravte me prosim) ma odber (kolik voltu napajeci napeti a kolik miliamper proudu)?


Na vstupu je 7805 v SMD ktera vse napaji.
Odber je komplet 150mA (podsvetleni, LCD budic, RSSI od Ladi) .

Na tom prvnim obrazku je LCD z GME ze zadu a RSSI od
Ladi z boku.
Cernej a cervenej kabel co jde doprava k prstu je napajeni 7V.
Ten cervenej kabel nahoru je RSSI od prijmace 0-5V .
Typicky vsak 1.6-2.8V .

-=RYS=-

Old Post 26.11.2003 v 10:10
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

LCD Příspěvek č. 415 

Se me nekteri ptali jakze programuji Atmela.
Obrazek napovi.
Nekteri z Vas po me chteli ten zdrojak, ale jelikoz nejsem
autorem fw, tak se obratte prosim na Ladu jakozto autora.

-=RYS=-



PS: kdyz uz jsme u toho, podobne resim regulaci
VF vykonu u Wifi.

Naposledy upravil -=RYS=- 26.11.2003 v 18:42

Old Post 26.11.2003 v 16:53
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kodan
Newbie

Registrován: 22.10.2002
Příspěvků: 90

Re: pouziti FO konvertoru Příspěvek č. 416 

quote:
Originally posted by robokop
ja osobne mam jiny nazor
pouzit to jde a na stole to maka
problem je odpajet z toho tu optiku nahradit to cimkoli jinym co vybudi laser a je schopno bez stejnosmerne slozky (slunce) natvarovat signal.
receno zjednodusene

to ze to nikdo nedela bude z casti v tom ze clock zpocatku stale tvrdil ze stejnosmerna slozka odstranit nejde, no ja nevim ale kdyz se rozhlidnu kolem sebe tak tu vidim alespon stovku takovych obvodu ktere to delaji, ono staci pouzit kondenzator. ale to bude asi tim ze clock je predevsim programator a o to min elektrikar

v kazdem pripade na stole na metr se to slinkne a je to v pohode
problem je spis cas
pouzito bylo asi 6 soucastek a celkova doba stravena na tomhle projektu byla radove kolem 4ech hodin

takze ne ze to nejde!

Marne hledam info na tohle tema reseni optickeho pojitka. Mam k dispozici jednu sadu 100Mb mediakonvertoru a laka me moznost po fyzicke uprave a doplneni optiky a mechaniky je vyuzit na vzdalenost alespon 250m. Chapu, ze je nutne mit na vystupu jiny Laser/LED a jejich buzeni a asi upravit i vstup, ale melo by to byt mene prace, nez elektronika pro cely 100Mb Crusader nebo 100mb Dessto. Cena mediakonvertoru j dnes jiz nizsi nez byla pred rokem, kdy vznikaly podobne projekty a v nekterych pripadech by takovyto zpusob reseni mohl byt prinosem i za mozna vyssi cenu tech konvertoru. Jsem ochoten v pripade realizace takoveho pojitka se podelit se zkusenostma. Kdo to jiz zkousel ? Na cem pohorel ? Chybama se clovek uci, tak proc je delat 2x. Dejte vedet, kdo to zkousel, pripadne komu to chodi.

Zacina byt ve vzduchu fakt moct elektromagnetickeho smogu (

Old Post 27.11.2003 v 11:17
kodan je offline   Click Here to See the Profile for kodan   Find more posts by kodan   Click here to Send kodan a Private Message   Click Here to Email kodan     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:28.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 20212223242526272829303132 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz