Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li se dá v nastavení AP nějak ovlivnit doba odezvy... Stává se mi, že (ve hře counter strike) mám ping kolem 15-30ms a najednou šíleně vyletí až na 300ms. Dělá to nepravidelně a i v noci, kdy by sí? neměla být tak silně využita jako ve dne. V AP mám fw 3.00F. AP mám v režimu client a vše default. Ztrátovost paketů je shruba 5 z 50-ti. Síla signálu by měla být v pořádku.
Nejsou mi jasné tyto údaje:
Beacon Interval
DTIM Period
Preamble Type
můžete mi prosím poradit kdy jaké nastavení použít a co dané hodnoty ovlivňují?
ztrata 5 paketu z 50 znamena 10% packetloss, IMHO linka pouzitelna se skripenim zubu. Takove ulety v delce odezvy na ping bych pricital patrne nejakemu ruseni, v tomto pripade nastavenim ovisa patrne nic nevyresis.
Na sdilenem pasmu nelze ocekavat zazraky.
no asi nelze očekávat zázraky... Pravda je, že spoj je na délce 2.5km antena je 18dbi směrová... Když dám v nastavení AP site survey, tak mi ve většině případů napíše 1-20... občas to ale vyskočí i na 80... Četl jsem, že tento AP zjiš?uje sílu signálu nějakým záhadným způsobem a nelze tomu věřit... Tak nevím.. Jinak net jede bez problému, jen ten ping...
hmm, limity..... vim, ze trosicku ty limity prekracuji mam ale 8 metrů nejhoršího koaxu (utlum kolem 6dbi a planuji jeste bleskojistku) takze se dostanu na nejakych 22-24mW a to si myslim jde... nebo se pletu?