zdravim,
mame u nas problem s prilis velkym poctem uzivatelu v jedne subsiti. Cca 80 uzivatelu (ne kazdy je stale pripojen) mame rozdelenych na dvou apckach (XI 1500V a Linksys WAP11). Problem je ze pri vyssim vytizeni site apcka absolutne nestihaji a treba uzivatel, jemuz jede linka naprosto beze ztrat a pres 3mbps, ma pri velkem zatizeni site ztraty 30 - 50% paketu a rychlost zadnou. Nechce se mi mic pridavat dalsi apcko, protoze to neni reseni (akorat zarusim kanaly, nejsme v nasem prostoru sami).
Me zkusenosti jsou takove, ze dlink 900 (a jemu cenove podobna AP) utahne tak 10 lidi, linksys WAP 11 tak 20 a Zcomax XI 1500 30 - 40. Existuje nejakej HW kterej zvladne opravdu dobre hodne uzivatelu ??
Nevim ze nikdo jeste nezminil, ze fungujicich 40 uzivatelu na jednom AP je proste nesmysl. Staci se zamyslet nad tim, co by se stalo, kdybych propojil 40 uzivatelu hubem. A to hub je proti wifi jeste zlaty.
Samozrejme, ze nektere AP muzou fungovat trochu lepe pri vetsim poctu uzivatelu a nektera trochu hure, ale ten rozdil se urcite nemeri v desitkach uzivatelu.
Takze resenim je opravdu pouze zvyseni poctu access pointu, sektorove anteny jsou jiste dobry napad, bohuzel v ramci jedne strechy na jednom kanale spatne realizovatelne. I kdyz se daj ty sektory 180 zady k sobe, tak se v pohode chytnou zadnim lalokem. Takze zrejme jen pokud by byly umisteny na stenu domu jak uz tu nekdo napsal.
Naprosty souhlas s Shake, z mych zkusenosti muzou na Ap (xi626) viset tak maximalne 4 klienti se stejnym signalem pro bezchybny prenos, tak 8 se stejnym signalem pro rozumny prenos a ostatni povazuji za nepouzitelne...
40 klientu na AP at HW nebo SW je kravina....
Honza
Nojo, no..... ale co mam ja ubozak delat, kdyz mam tech 80 lidi uz pripojenejch a nasmlouvanejch a tenhle mesic jich mam pripojit dalsich 12??.. Ono by bylo vsechno v pohode, kdyby ty neradi netahali mezi sebou a vyuzivali to jenom pro pripojeni k internetu.. Cca polovina lidi je soustredena v panelakach na LANkach, ktery jsou pripojeny dlinkama, mozna bych moch ty panelaky kde je okolo 10ti lidi pripojit nakym petigigem
13.11.2003 v 07:21
Slimmer
13.11.2003 07:52
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
Nechapu, drahy slimmere, tve rozhorceni nad mym poslednim prispevkem. Domnivam se, ze prave posledni prispevek byl vecny a vystizny....
Jedine co nechci, je narvat do prostoru metrak apcek, ucpat vsechny kanaly, aby to nakonec dopadlo tak, ze tady nepujde internet nikomu a z konkurencni firmou se budeme bavit tim ze na sebe budeme vzajeme volat CTU. Ver mi, ze opravdu existuji zavratne rozdily mezi dobrymi a levnymi acces pointy (ktere jsou patrne prave az v momente kdy na ne povesis vic lidi)... Dulezite je taky rici, ze to o cem mluvim exitsuje v malem mestecku daleko od ruseni...daleko od breezenetu....a v celym meste ma 2 apcka konkurence a 2 apcka mame my. Jako reseni mi pripadsa zkusit ty orinoca, ktere soudim podle ceny, by mohli byt jeste lepsi nez zcomaxy
neni divnny, ze kdyz jsem kdysi zkousel Dlinka DWL 900+ misto zcomaxe XI1500 zavratne klesnul zakaznikum signal?
(dlink 900+ by mel mit s 2.5fw 19db a zcomax ma 12db)