CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > wifi sit s velkym poctem uzivatelu
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
qaak
Newbie

Registrován: 11.11.2003
Příspěvků: 7

wifi sit s velkym poctem uzivatelu Příspěvek č. 1 

zdravim,
mame u nas problem s prilis velkym poctem uzivatelu v jedne subsiti. Cca 80 uzivatelu (ne kazdy je stale pripojen) mame rozdelenych na dvou apckach (XI 1500V a Linksys WAP11). Problem je ze pri vyssim vytizeni site apcka absolutne nestihaji a treba uzivatel, jemuz jede linka naprosto beze ztrat a pres 3mbps, ma pri velkem zatizeni site ztraty 30 - 50% paketu a rychlost zadnou. Nechce se mi mic pridavat dalsi apcko, protoze to neni reseni (akorat zarusim kanaly, nejsme v nasem prostoru sami).
Me zkusenosti jsou takove, ze dlink 900 (a jemu cenove podobna AP) utahne tak 10 lidi, linksys WAP 11 tak 20 a Zcomax XI 1500 30 - 40. Existuje nejakej HW kterej zvladne opravdu dobre hodne uzivatelu ??

Old Post 11.11.2003 v 15:56
qaak je offline   Click Here to See the Profile for qaak   Find more posts by qaak   Click here to Send qaak a Private Message   Click Here to Email qaak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: wifi sit s velkym poctem uzivatelu Příspěvek č. 2 

Old Post 11.11.2003 v 22:41
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: Re: wifi sit s velkym poctem uzivatelu Příspěvek č. 3 

Old Post 11.11.2003 v 23:29
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zubodravec
Senior Member

Registrován: 09.08.2002
Příspěvků: 705

Re: wifi sit s velkym poctem uzivatelu Příspěvek č. 4 

Old Post 12.11.2003 v 09:53
zubodravec je offline   Click Here to See the Profile for zubodravec   Find more posts by zubodravec   Click here to Send zubodravec a Private Message   Click Here to Email zubodravec   Visit zubodravec's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ropacek
Junior Member

Registrován: 15.12.2002
Příspěvků: 134

Re: Re: wifi sit s velkym poctem uzivatelu Příspěvek č. 5 

__________________


--
Ropacek
University of Life :-) , Pilsen

Old Post 12.11.2003 v 10:06
Ropacek je offline   Click Here to See the Profile for Ropacek   Find more posts by Ropacek   Click here to Send Ropacek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
qaak
Newbie

Registrován: 11.11.2003
Příspěvků: 7

sektorovky se stejnym kanalem proti sobe Příspěvek č. 6 

no to by ani tak moc nevadilo, okolo apcek je zastavba panelaku , ktery by signal pohltily, takze zakaznik by prestreloval jenom nahoru.....

Old Post 12.11.2003 v 12:20
qaak je offline   Click Here to See the Profile for qaak   Find more posts by qaak   Click here to Send qaak a Private Message   Click Here to Email qaak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: sektorovky se stejnym kanalem proti sobe Příspěvek č. 7 

Old Post 12.11.2003 v 16:06
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
djdodo
CZNET

Registrován: 20.11.2002
Příspěvků: 1344

re Příspěvek č. 8 

Jako AP ti doporucuji Orinoco AP600,prodavam je,tak pokud je budes chtit,tak se ozvy

__________________

http://shop.cznet.cz

Old Post 12.11.2003 v 21:41
djdodo je offline   Click Here to See the Profile for djdodo   Find more posts by djdodo   Click here to Send djdodo a Private Message   Click Here to Email djdodo   Visit djdodo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eganoczy
Newbie

Registrován: 14.10.2003
Příspěvků: 4

linksys ??? Příspěvek č. 9 

Old Post 12.11.2003 v 21:49
eganoczy je offline   Click Here to See the Profile for eganoczy   Find more posts by eganoczy   Click here to Send eganoczy a Private Message   Click Here to Email eganoczy     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Shake
Moderator

Registrován: 02.01.2003
Příspěvků: 1018

Team Member: MOD

Příspěvek č. 10 

Nevim ze nikdo jeste nezminil, ze fungujicich 40 uzivatelu na jednom AP je proste nesmysl. Staci se zamyslet nad tim, co by se stalo, kdybych propojil 40 uzivatelu hubem. A to hub je proti wifi jeste zlaty.
Samozrejme, ze nektere AP muzou fungovat trochu lepe pri vetsim poctu uzivatelu a nektera trochu hure, ale ten rozdil se urcite nemeri v desitkach uzivatelu.
Takze resenim je opravdu pouze zvyseni poctu access pointu, sektorove anteny jsou jiste dobry napad, bohuzel v ramci jedne strechy na jednom kanale spatne realizovatelne. I kdyz se daj ty sektory 180 zady k sobe, tak se v pohode chytnou zadnim lalokem. Takze zrejme jen pokud by byly umisteny na stenu domu jak uz tu nekdo napsal.

Old Post 12.11.2003 v 23:24
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 11 

Old Post 13.11.2003 v 03:10
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Slimmer
Junior Member

Registrován: 23.12.2002
Příspěvků: 139

vice klientu na AP Příspěvek č. 12 

Naprosty souhlas s Shake, z mych zkusenosti muzou na Ap (xi626) viset tak maximalne 4 klienti se stejnym signalem pro bezchybny prenos, tak 8 se stejnym signalem pro rozumny prenos a ostatni povazuji za nepouzitelne...

40 klientu na AP at HW nebo SW je kravina....
Honza

Old Post 13.11.2003 v 05:28
Slimmer je offline   Click Here to See the Profile for Slimmer   Find more posts by Slimmer   Click here to Send Slimmer a Private Message   Click Here to Email Slimmer   Visit Slimmer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
qaak
Newbie

Registrován: 11.11.2003
Příspěvků: 7

hmmm... Příspěvek č. 13 

Nojo, no..... ale co mam ja ubozak delat, kdyz mam tech 80 lidi uz pripojenejch a nasmlouvanejch a tenhle mesic jich mam pripojit dalsich 12??.. Ono by bylo vsechno v pohode, kdyby ty neradi netahali mezi sebou a vyuzivali to jenom pro pripojeni k internetu.. Cca polovina lidi je soustredena v panelakach na LANkach, ktery jsou pripojeny dlinkama, mozna bych moch ty panelaky kde je okolo 10ti lidi pripojit nakym petigigem

Old Post 13.11.2003 v 07:21
qaak je offline   Click Here to See the Profile for qaak   Find more posts by qaak   Click here to Send qaak a Private Message   Click Here to Email qaak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Slimmer
Old Post 13.11.2003 07:52
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 14 
qaak
Newbie

Registrován: 11.11.2003
Příspěvků: 7

navrh site Příspěvek č. 15 

Nechapu, drahy slimmere, tve rozhorceni nad mym poslednim prispevkem. Domnivam se, ze prave posledni prispevek byl vecny a vystizny....

Jedine co nechci, je narvat do prostoru metrak apcek, ucpat vsechny kanaly, aby to nakonec dopadlo tak, ze tady nepujde internet nikomu a z konkurencni firmou se budeme bavit tim ze na sebe budeme vzajeme volat CTU. Ver mi, ze opravdu existuji zavratne rozdily mezi dobrymi a levnymi acces pointy (ktere jsou patrne prave az v momente kdy na ne povesis vic lidi)... Dulezite je taky rici, ze to o cem mluvim exitsuje v malem mestecku daleko od ruseni...daleko od breezenetu....a v celym meste ma 2 apcka konkurence a 2 apcka mame my. Jako reseni mi pripadsa zkusit ty orinoca, ktere soudim podle ceny, by mohli byt jeste lepsi nez zcomaxy

Old Post 13.11.2003 v 08:28
qaak je offline   Click Here to See the Profile for qaak   Find more posts by qaak   Click here to Send qaak a Private Message   Click Here to Email qaak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
qaak
Newbie

Registrován: 11.11.2003
Příspěvků: 7

trochu mimo misu Příspěvek č. 16 

neni divnny, ze kdyz jsem kdysi zkousel Dlinka DWL 900+ misto zcomaxe XI1500 zavratne klesnul zakaznikum signal?
(dlink 900+ by mel mit s 2.5fw 19db a zcomax ma 12db)

Old Post 13.11.2003 v 08:32
qaak je offline   Click Here to See the Profile for qaak   Find more posts by qaak   Click here to Send qaak a Private Message   Click Here to Email qaak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:10.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz