Vybudoval jsem wi-Fi sit a mam na ni 8 clenu a dalsi se hlasi,vcetne pripojeni k internetu.
A docela by me zajimalo jestli kdybychom zalozili obcanske sdruzeni, jestli by to knecemu bylo a tak ,proste jestli jsou potom nejake vyhody a nevyhody ....
To je na vás, ale jak vidím já, občasnké sdružení má následující :
Výhody:
Finanční ani jiný úřad na vás po formální stránce "nemůže" Z právního hlediska je vše čisté a průhledné.
Sdružení musí mít nějaká pravidla o rozhodování, co se rozhodne to ce zavede a prosazuje. Tj. remcalové a prudiči se tím dají částečně eliminovat.
Sdružení musí (?) být nevýdělečné, zisky musí jít zpět do sdružení. Tj. upgrade sítě je založen v samé podstatě sdružení.
s tím souvisí snadnější dohoda na upgadu pátečních linek. Zaplatí se ze společných peněz, což nikoho nebolí ;-)
Bezproblémové uzavírání mluv (např. linku za 15 000 měsíčně si jen tak někdo na sebe nevezme).
Ochrana sítě před ovládnutím sítě jedincem či firmou - významné změny schvaluje valná hromada.
Nevýhody:
Založení trvá nějakou dobu.
Musí se vést účetnictví.
Musí se dodržovat nějaké formality, valné hromady, zápisy atd.
Možné handrkování o společný majetek při ukončení činosti sdružení (aktuální až za mnoho let).
Kolektivní rozhodování a problémy z toho vyplývající.
Víc mě teď nenapadá
PS: Berte ohled na to že se na tento problém dívám jako jeden ze správců sdružení o téměř 400 členech.