Mam tady na stole 3 WRAPy (2xLAN,2xMiniPCI). Jeden bude jako router - tam jsem narval m0n0wall a vse je OK.. Dalsi dva by mely fungovat jako PtP spoj s kartama Atheros CM9 (AR5004X) v 802.11a... a v tom je problem. Zkusil jsem rozbehnout wisp (wisp-dist_2624_img_wdist.bin), ale narazil jsem na 2 problemy:
1) problem s chybejici klavesnici (zatim jsem to nijak neresil)
2) zda se, ze ten wisp nepodporuje Atheros kartu (?).
Chci se tedy zeptat s jakou distribuci vam tam funguji atheros karty? Resp. co je treba udelat, aby to fungovalo? Je nejaka distribuce, kterou nahraju na CF a bude vse fungovat, aniz bych musel neco pridavat, upravovat atd?
Já vím, že kdybych tomu zasvětil dostatek času, tak bych se pravdy dohledal, ale ....
Prosím kohokoli, kdo je schopen laikovi se zájme o téma v skratce vysvětlit, a popsat stav v 5GHz pásmu.
Vím neco, že je to zatím jen indoor, ale netuším na jakých frekvencích (nebo na všech pětkách?)
Že teď něco probíhá v ČTÚ, ale nevím co přesně se vlastně děje.
Něco kolem GL, a IEEE, ale nevím co si mám nastudovat dřív, a co vlastně bude povoleno v Česku.
Jaké to bude mít kapacity, kdo to bude vyrábět, kdo prodávat, zakolik, jaké se použije rozhrní, jaká(é) kapacita(y), co za to vyplácnu, a jestli to bude taky tak zahlcené jako "dvojka"?
Já vím, že je otázka poněkud dlouhá
ale skutečne nevím co a jak.