dnes vecer sjme porve zkusili realne pripojeni na AP v Habrove od Axala z Bukove, vzdalenost 138 metru podle Mapy. Pouzity HW je Trendnet TEW-310 cerstve koupeny od Deua (THNX!) bez zadnych zvlastnich anten, jenom s tim, co maji na sobe od vyrobce ( = dratek o velikosti 1/4-vlny tvarici se jako sexy antenka)
Spojili jsme se bez problemu, prenosova rychlost 400kb/s !!! jupiiiii
wifi je c00l
Signal je ale ponekud mizeny, casem pujde AP na strechu, na jedne antence bude zrejme vsesmerovka pro okoli a na duhe krabice od mlika na Jarov.
Jelikoz tyto APcka umi delat VLAN trunking, bylo by docela vyhodne, kdyby sii takove poridili i lide se zajmem o pripojenii na nas bod, co vidi zase na nekoho dal, neb je to levne rychle bez namahy (ve srovnani s routerem), kterych tu stejmne mame dost (jak na Jarove tak v Habrove), takze siprotunelujeme co bude potreba (IPv6) )
po dlohodobem usilovnem pracovnim vypeti jede node Habrova jak ma
na Jarov jsme pichli 30cm parabolou, vysilame pres vsesmerovku, obe zbastlil Jaha2x
muzete se zkouset pripojit->
essis CZFree.Net
IP dostanete automaticky pres DHCP, jinak si nastavte
ip 10.10.117.80 - 99 (vyhrazeno na testy)
maska 255.255.255.0
gw 10.10.117.100
dns 10.10.117.100
pokud se chcete pripojit trvaleji, poslete mi pmko
cau. tak o weekendu tu byl kamos s notebookem a wireless pcmcia + antena ... v pohode jsme se napojili na node Habrova. internet taky bezel v pohode.. ze sunsite.mff.cuni.cz sme sosali cca 16kB ,coz se mi zda cool byly tu sice mensi problemy se stabilitou a signalem (1 patro cinz.baraku), ale pokud se antena da na strechu, tak to bude asi mnohokrat lepci.
Takze ted cekam na nakup wi-fi hw od i4.cz a pote bych se mel snad permanentne napojit...
Zdravim,
prave jsem zjistil, ze existuje CZfree.net, takze se predem omlouvam za neznalosti, pripadne za trivialni/blbe otazky.
Pred tydnem jsem se nastehoval do Konevovy 98 (kousek od zastavky tram Ohrada) a rad bych se pripojit. Jsem ve 4.patre v pokoji smerem do dvora na prave strane ulice (kdyz se jde smerem k Husitske). Nevim, jak je to s pristupem na strechu... Dalo by se odtud spojit? Pripadne z notebooku bez vnejsi anteny?
Predem dik za info nebo za kontakt na nekoho, kdo je pobliz.
ahoj, sem tady totalne novej, bydlim v ulici pod lipami 53 (kousek od habrovy) a zajimalo by me, jestli je mozny se pripojit a jakej druh pripojeni by byl nejlepsi..? diky moc!