kurňa měli bychom se všichni co bydlíme ve strašnicích a chceme připojení nějak vzájemně domluvit.. co jsem koukal na mapku je nás tam dost... jednoho třeba připojit přes někoho jiného kdo již přiopojen je, nebo jiným způsobem připojit na něj a my ostatní se na něj či mezi sebou domluvit... KDO BY TEDY VŠE MĚL ZÁJEM O PŘIPOJENÍ VE STRAŠNICÍCH????
Ja se urcite hlasim k pripojeni....BTW jsem dneska zjistoval co na to UPC a jejich mistral, tak jedine, co mi byli schopni nabidnout, byl satelit za 555/mesicne bez CT1, CT2 a bez Inetu :-( No ale to bylo OT, zpatky k pripojeni - hlasim se tedy k tem Strasnicim, pouze se obavam, ze jsem uz daleko - bydlim totiz na Prubezne, ale vlastne skoro az u V Olsinach. No, zitra dopoledne nafotim, co vidim z okna, treba najdeme spolecny bod :-)
Jo, prave jsem se pridal do mapy - Node ID 2206 (to hezky vyslo, 22.6. mam narozky :-)
Cau lidi,
- protoze se mne hodne lidi pta tak ja sam pripojenej nejsem(nejsem AP), dalsi problem kterej mam ze vidim pouze smer na sever->zapad->cast jihu. To jen tak pro info.
- Ten napad s billou by nebyl spatnej, ale musel by i ten bod zas nekam pripojenej, a kam ?
- Lukie: na sebe vidime urcite a vzdalenost tak +/- 150 metru
- ohledne Casablancy mam pocit ze ani tam nejsou vubec pripojeny na CzFree (opravte mne jestli se mejlim)
jedname o dalsi iGW, ktera by pripojila oblast Malesice, Strasnice, Hostivar, Jarov, Hloubetin, Cerny Most etc. Neco urcite bude, jak moc velkou konektivitu si budeme dovolit bude zalezet na tom, kolik budeme schopni dat dohromady zajemcu a penizku, takze preji mnoho sil do budovani vzajemnych spoju. TO je zaklad.
Jakmile budete mit dost kvalitni sit mezi sebou, propojenou se zbytkem CZF, je nakup nejake tluste konektivity bezproblemova zalezitost.
Casablanka napojená na czfree zatím není, ale to by neměl být problém, ne? Vždy? oni nabízí připojení zdarma - tuším-li správně... to znamená spojit se mezi sebou a pak jednoho z nás připojit někam, kde připojení je - czfreenet, nebo casablanka..
----------
TAKŽE VŠICHNI, KDO MÁTE ZÁJEM SI VYFO?TE TO CO VIDÍTE ZE SVÉ STŘECHY A ZAČNEME POMALU PLÁNOVAT ZASÍ?OVÁNÍ, OK?
Myslim, ze majiteli naseho domu by nevadilo umisteni AP na strechu, zatim jsem se ho neptal, ale mozna by to bylo i uplne zadarmo (zatim jsem se ho neptal). Spis je otazka jestli by ho vetsina "Strasnicaku" videla (tom1). Dobra viditelnost je smerem od jiho-vychodu na severo-zapad. Pres vikend dam na net fotky.