CZau, tady Pavel (AP Flick ).
Tak jsem v Praze a mam volno a cas a muzeme blbnout. Ted je FLICK na SNTOP a na R-MANa a to je mozna pekna blbost. Moje predstava je FLICK na SNTOP a na neco co je peknej link do CZFREE, at ten SNTOP nezatezujeme blbostma.
Cetl jsem nejake uvahy o propojeni FLICK - KABEL.
Tak se ptam kdy, jak, kdo ....
Zrusime link FLICK - R-MAN?
Ja muzu v pohode otocit tu antenu co je na R-MANA, na KABELa, ale potrebuju pomoct s konfiguraci.
Prosim nekoho z rychle roty, at se dobrovolne prihlasi a pomuze.
Zatim.
Takže tu znova osvetlím plánování topologie jak domlouval Petr Simandl s ostatními mimo jiné i se mnou tedy ownerem AP Kabel.
Na link Kabel<>BratrK se plánuje povesit Flicka aby vše neroutovalo přes Sntop ale, vnitřní sítí Proseka. Flick<>r-man by mel být zachován z téhož důvodu aby r-man nezatěžoval tranzitem v czfree sntop.
Jinak Flick<>BratrK není možný z důvodu že, na sebe prostě nevidí já na něho z 9 patra node kabel vidím a ještě docela ne nejlíp.
Jinak bylo domluveno z bonezem node Lindík že, dojde k propojení Lindik<>Kabel a to už i proto jak řekl Síma zde počítáme s Ronjou na Sntop. Z kabelu pak ronja na Flicka ale, to už je trochu časově dále. Jinak propojení lindik<>kabel má ten význam že bude ozálohováno spojení mezi Kasikem a Jablonkou pro případ výpadku Yenika a také to bude sloužit jako AP pro lidičky co nevidí na Flicka nebo yenika.
Dále hodlám navrhnout orgjovi a Yenikovi případně Símovi zda pro odlehčení Kasika bynechtěli udělat link Jablonka<>orgj tím se část traficu přenese na tento link.
dále zde plánuju i obchvaty ve vetším měřítku do kterého počítám s Kyje.HMNet.AP6 node styx, Jarov, jtop, Satalice, Buffalobil,Bakemono, JirkaF atd. jde o to že, chci satalicům umožnit routit i do Počernic odtud na Kyje ajarov nebo Prosek z kyjítedy zadní cesta okolo Proseka. Chtel bych tudy odlehčit BratrK třeba linkou Počernice Kabel možností je tu mnoho. Zdravím Karel
dodám jediný z rychlé roty nyní je zde Yenik kontaktovat jeho avšak upozorňuji nevyhazovat r-mana lepší by bylo dokoupit vecičky případně dodám rozbočovač ale, nevím co pomůže link Kabel<>BratrK jede na kanále 4 vertikálně. tady to bude asi opravdu chtít kartu a anténu pokud ne tak mne opravte jak by jste to udělali Kabel je master tedy AP BratrK je klient.
ahoj,kozel rikal,ze tu ma nekdo roota u nej na stroji,jde o to,ze muj kamarad ma od kozla IP 10.33.1.141 a 10.33.1.142.Od dnesniho rana zacal IP 10.33.1.142 vyuzivat nekdo cizi a tim padem memu kamosovi nejde nic a dalsim lidem taky asi ne.JE TU KONFLIKT IP...
Tx 01 00 00 98 Rx 87 04 03 07 10.33.1.142 00:60:b3:6e:1d:ab Signal 2 rx=21278386 tx=21278382
Takze bych nekoho poprosil,jestli muze tuhle MAC zakazat.dikes djdodo
Dnes v odpolednich hodinach byl spusten dalsi HotSpot na strese panelove domu v ul.Strizkovska,P.8...ESSID: CZFree.Net.luna-sev a CZFree.Net.luna-jih,polarizace je Horizontal. Pokryto nyni: Strizkov,Dablice,Kobylisy,Prosek,Palmovka,Karlin,Jarov,atd...Nyni k testovani 512kbit free inet+CZFree neomezene....djdodo
Podle testu,ktere jsem prave provedl:
ping do inetu:8-12ms
ping na node djdodo/inet gtw kobylisy:<1ms
ping na ap TberyMaves 1-2ms
Dostupne site:
LOOSER,PASSI,KOZEL.ORGJ,JABLONECKA,DOC1 atd...
Budu se s 99% pravdepodobnosti stehovat do Sluknovske 314/16, je nejaka sance ziskat rozumne pripojeni k internetu pres CZFREE? Jake jsou vstupni naklady a mesicni poplatky? Diky
Koukam, ze velmi blizko (v ramci jednoho panelaku) jsou Šluk a sinda prosek... Bydlet bych mel ve druhem patre, ale zatim to neni jisty, proto zatim jen orientacni informace...