No v podstatě už mi to nefunguje ani přez ten obyčejný hub, někde jsem to totálně domrvil. Zkrátka na té stanici, která se chce připojit na ten počítač s internetem se mi zkrátka objeví v sí?ových připojeních internetová brána, že je připojená. Ale když otevřu explorer, tak to vyhodí chybu, že nelze otevřít vyhledávácí stránku.
Sakra, mít tak někoho, kdo by se mi na to mrknul, jsem to nějak domrvil a už to nezpravím :-((((( Moc složité na mě
tak jsem zkoušel přes telnet napsat "iptables -A FORWARD -s IP.AD.RE.SA -d !10.0.0.0/8 -j DROP" a psalo to chybu, tak sem smazal ! a prošlo to.
Ale internet furt jde.. Neni to tim že mam branu nastavenou IP toho asusu 10.0.0.1?
tak jsem to zkoušel že sem dal ! a mezeru zato, ale internet na te IP adrese furt funguje neni to tim, že ma ta ip přistup na lan a na internet jde přes 10.0.0.1 (branu)?
No, to je teda divný, radši jsem to vyzkoušel na svym routeru, jestli jsem něco nezvoral, ale funguje to... teda, není tam náhodou bridge WAN-LAN? Bridge totiž právě firewall obchází... (a skutečně to pak nefunguje, teď jsem si ověřil i to :-))
Tak už jsem se trošku pohnul z místa. Problém je v routování.
Když mám vše zapojené přez ten hub Planet, a spustím průvodce sítí a nasdílím si přes toto internet, tak to funguje. Ale počítač s internetem dostane IP 192.168.0.1 , jenže jakmile to přepíši na 192.168.1.2 kvuli apecku a zmenim i branu na ostatnich pocitacich, tak to stejne nefunguje.