No ja kdyby mi na mou louku prijelo takovy mnozstvi lidi s tim ze mi tam zlikvidujou travu (ktera je pochopitelne taky moje) tak jim reknu ze ta louka je moje a at jdou pryc ze je tam nechci.
A kdyby nesli, tak standardni postup je zavolat policii s tim, ze to je muj majetek.
Neco jinyho by bylo, kdyby mi treba predem zavolali a dohodli se, ze mezi sebou vyberou male prispevky a zaplatej mi cenu ty travy, kterou mi tim znicej. Ono to asi zas tolik nebude.
Problem v pripade Czechteku byl spis v tom, ze majitel policii zavolal a policie se na to vysrala. A zakrocila az teprv, co podal na policii trestni oznameni na policii samotnou.
No to se mi snad zda. Na konfere o CZF se diskutuje o podupane louce a technu a zmoderujete jen ty co reknou ze je to hodne Out off Topic. Super jen tak dal. Myslel jsem ze na podobne diskuse je jiz dost theardu zalozeno na uplne jinych serverech.
Predne ty typky, co kradli v benzince neomlouva nic a podle me je skoda, ze policie travila cas na louce, misto aby chytla par grazlu. V 15000 davu se obvykle par grazlu najde - v tom se CZechTek zrejme moc nelisi od komercnich festivalu.
Zobecnovat nekolik grazlu na vsechny ucastniky (nebo dokonce princip) CZT je velmi nefer a me osobne to urazi.
Umelecke vystavy byly soucasti Czechteku pokazde (aspon na tech, kde jsem byl), koncerty ne-elektronicke hudby jsou myslim zalezitosti poslednich rocniku.
CZT neni akce principialne parazitni nebo ilegalni, jak tvrdi media. Pokud by statni aparat umoznil pronajem vhodneho prostoru, nebyl by problem (o tom je ostatne ta petice).
Na zaver dva priklady - Loveparade se kona v centru Berlina, ucast je obvykle pres milion lidi. Letos byla v Zurichu podobna akce, ucast take okolo milionu. Obe v centru velkomest. V Cesku neni pruchozi udelat podobny festival ani v opustenych prostorach po R.A...