Wifi a klánovice je opravdu problém. Stromů je prostě moc. Bydlím v ulici medinská hned vedle potravin u jardy. Po vylezení na barák (a že není malý) pomalu nevidím ani barák sousedů, natož abych tam propaloval wifi. Zato celkem vidím na baráčky na jich a východ. A když na komíně vyskočim do ještě větší výšky, je možné spatřit špičky újezda.. (nad komínem se nám ale tyčí asi 3m vysoký stožár s anténou - otázka je, jestli by to stále nebylo málo). Testoval jsem také wifi hotstpot Eurotelu nacházející se na obchoďáku Pohoda (nebo jak se ten soc. krám teď jmenuje) a běží to také kolem 1,5Mb/s...
Řešte a piďte se, sem zvědavej co se z toho vyklube.
Zdravim
Tak jsem konecne umistil antenu na konecne misto. Je od tamtud
docela slusny vyhled na vetsinu klanovic (bydlim naproti kinu).
Zatim neni antena zapla porad takze jestli se bude nekdo chtit
zkusit pripojit tak at da predem vedet. Jinac zatim sem se jeste
nerozhod jestli udelam softwarove APcko nebo hardwarove tak zatim jedu na AD HOC mod. Jinak> objevili se tu stiznosti od jinych
wifinaru ohledne ruseni signalu jinych wifi siti, tak v tom si
myslim ze problem nebude, jen pojedem na jinych chanelech. Zatim 211
607645129
Petr> Tak jsem si objednal kartu a myslim ze na zacatku skolniho roku bych moh zacit testovat. Hele na koho vsechno vidis krome na Jirku a asi me? Myslis ze se ti podari spojit s VladouV?
Zatim Patrik
Takze
Mam zapujceny APcko, kery ted pojede 24 hodin dene. Takze muzete si ho ozkouset.. SSID je X211X a bezi na chanelu 1 (prozatim). Jinak jestli je nekdo z vas na pochybach, nebo si neni jisty signalem k antene, tak mohu zapujcit kartu,kabely i antenu na otestovani. Dezky den. PJ
Tak ty fotky z Petrovy strechy uz sou na ragnarok9warhawk.wz.cz
Nefugujou nahledy nevim proc ale nepodarilo se mi je na server nahrat :-(
Jinak vysilac je ted na petrove strese priblizne o 1,5 metru vejs tak se viditelnost mozna zmenila
přátelé, je jedno, odkud ty fotky jsou, jestli metr výše nebo níže,
důležité je, jestli jsou funkční a jestli je AP "vidět". Bylo by fajn, jestli bychom se mohli domluvit na nějakých WWW stránkách za Klánovice.... zatím již máme dvě!?! Co to zkusit skloubit dohromady, aby bylo vidět, že jsme poněkud jednotní!?!
Zítra tedy 4.9. doufám, že začneme s výrobou antén, mám již připraveny "polotovary" a měřák se kterým to můžeme změřit včetně útlumu kabelů!! Doufám, že z toho něco bude...tedy nějaký výsledek!!Mohu i změřit již stávající antény, pokud bude zájem. Jinak jsme s Petrem211 na stejném kanále tedy č.1. Nic se neděje a pokud nás vidíte, dejte nám zprávu. Pokud by bylo zapotřeba ještě další zařízení na zkoušení, dejte vědět!!
s pozdravem VladaV