Proc je pro vas tak zivotne dulezite vedet MAC adresy?
Uz nekdo zkousel jestli MAC filtr v rezimu klient nefiltruje ethernet?
Nemam ted moznost to nekde zkusit.
Protoze ho chci napr. pouzit na retranslaci a chci, aby retranslace byla plne transparentni. DWL700 i DWL900AP je v klientovi plne transparentni (i kdyz klient mod na DWL700 je vec samo o sobe, nicmene funguje). Byl by tedy problem na ovisovi plne transparentni klient bez WDS?
neviem co sa stalo, kazdopadne sa to stalo, ked som po telnete experimentoval s konfiguraciou. (mam tam lukicov fw). ovis najednou nejde vobec zresetovat. kratky reset dlhy reset, odpojenie z elektriny, nic nepomaha. po zapojeni vzdy len zasvieti power ledka, bliknu lan ledky a pripadne ostane svietit napichnuta lan. nemozem dosiahnut, aby sa po zapnuti rozsvietili vsetky ledky a zacalo to postupne nabiehat, ako byvalo zvykom nebojim sa pokusu o flash cez jtag konektor/hyperterminal, ale zaujima ma jedna vec: pisete tu o napajani prevodniku priamo z ovisu - co to znamena? tych 9V/700mA z ovisackeho adapteru? bez dalsej upravy?
jo to je mi jasne ze to pojde cez prevodnik a RS232ku, presiel som vsetkymi postami cosa toho tykali na tomto fore, zda sa ze mam aj schemu na postavenie toho prevodniku, len to s tym napajanim mi nebolo uplne jasne, tak som si to tu overil. dik za help.
uplne nahodou nejde na 1120AP dostat DHCP server? mam tohle AP jako klienta, na nem 2 pocitace a ted oba dostavaji (ruznou) IP z DHCP serveru (tj z nejakeho pocitace za wifi). Chtel bych aby oba mely nejakou moji interni a navenek bych se tak tvaril jako jedno PC - tj neco jako router
(nejde mi o to jestli nekdo pozna nebo nepozna, ze pouzivam vice PC, ale proste bych jenom potreboval mit na 2 svych PC porad stejne IP a ne jake mi prideli vzdaleny DHCP server. K jeho konfiguraci a tedy k pridelovani stale stejnych IP mym pocitacum podle MAC se z urcitych nedostanu)
2lukic: dik a sorry za zbytecny dotaz, hledal jsem prave asi jen 30 dotazu zpatky - a ono to bylo o dost drive
nicmene jeste jeden dotaz drive nez se pustim do experimentovani: co kdyz to pri upgradu zdechne (treba moji chybou). Nasel jsem si v tomhle vlakne postup, ale prvni radka mi nedava moc smysl:
"Rozdelat a pripojit prevodnik z TTL a otevrit si seriovou konzoli
* Zapnou ovis do napajeni a stisknout ESC pri hlasce: ..."
Myslim, ze jsem schopny nakonfigurovat ledacjaky stroj, ale jenom kdyz se mnou komunikuje pres klavesnici a aspon neco mi ukazuje na monitoru - jakmile to je blize HW, tak koncim ...
Poradi mi prosim nekdo? dik
aha, neco takoveho jsem tusil - nicmene jelikoz veci jako TTL prevodnik doma nevedu, tak je to pro me pase.
Takze prosba: pokud pri upgradu FW neco zdrbu je nekdo ochotny a schopny mi tam zpatky nahrat nejaky funkcni fw? (Praha)