Jestli mas primo CONIFER...tedy ja mam jeden typ, mozna jich maji vic a konkretne ten muj Conifer ma ten konvertor zasazenej primo do toho ramene co je v nem ve spici zaric, takze tam jsem upravu udelat musel....je mi divny, ze by Ti to slapalo i na ten scan skrze konvertor, takze je mozny, ze mas typ, kde byl konvertor externe sroubnutej ke kabelu!! Kazdopadne by bylo dobre to zjistit!!
Stavim jiz klasickou antenu z konzervy od lahudkovych parku a neni mi jasna jedna vec: Delka sondy ma byt 31mm, ale je to celkova delka sodny (rozumej medeny dratek), nebo jen delka casti vykukujici uvnitr konzervy?
Nestavěl jsem ji ještě, ale určitě to bude ta délka uvnitř - délka odkrytého drátu. Správně by ti tam měl ten konektor nebo na co to pájíš zasahovat co nejméně a čumět dovnitř jenom ten drátek (resp. je to tak lepší).
Tech CONIFERu existuje povice typu. Ten co ma Element mel drive externi konvertor pripojeny pres N konektor a prevadel signal z 2300MHz na norm. frekvenci televize. Proto nemusel nic kuchat.
Druhy typ je s konvertorem v antene. ten se musi odstranit a na dipol napajet rovnou koax. Tot vse.
Uz jsem se rozhodl vyrobit antenu z plechovky, ale dnes jsem si precetl, ze se pak nesmi pouzivat. Je to pry nehomologovane. Jak to s tim je? Kdyz si ji vyrobim, tak ji budu moci akorat zase zahodit :-(. To snad ne. Nemam vubec chut (nebo spis penize kupovat antenu.
No, moc to zeres. Hod to tam a bude. Kal na CTU(doufam ze si to nikdo necte). Ono uz nazev tohodle threadu napovida ze jde o opravdu levne reseni a homologace tady nikoho nestve.
Douby, souhlas, taky se chystám na plechovku, ale měli bychom si uvědomit, že brzy asi nastane čas, kdy plechovkáči budou škodná, protože ve vzduchu nebude kam stoupnout a směrovost atd. bude velmi žádoucí, jinak pojedeme na 9600 bps . Zatím ale kosteleckým párkům zdar!