Zrizovat autonomni system kvuli jedny vesnici je ptakovina. pokud chcete vlastni rozsah tak napiste simandlovi. Velen je kuprikladu v rozsahu cakovic, takze pokud tam budete 3-4 tak dostanete rozsah z vinore
Treba me poucis, ale stale nechapu proc by mela mit jedna vesnicka uprostred jednoho AS svuj vlastni AS rozsah (v czf 10.yy.xx.xx) a ne jako ostatni klasicky blok 255 adres. Jak se da "inteligentneji" ovlivnovat smerovani v /22? Nehlede na to ze sem stejne jeste nedostal navrh jak by jste si vubec predstavovali propojeni, ani vysledky mereni z ciloveho bodu takze debata o tom jestli budete mit 255 adres nebo 65000 je absolutne bezpredmetna.
1. Celou dobu sem zil v domeni, ze prezletice se budou zucastnovat take budovani CZF, tudiz budes muset kontaktovat bud me, nebo drzhora v cakovicich jakozto jedine AP CZF ktere jsou v teto oblasti a v tom pripade pokud bych vas pripojoval potrebuji znat silu vaseho signalu na me.
2. AS o kterem se bavime neni pouze praha, ale do tohoto adresniho rozsahu patri i Velen a pod, proto se cloud jmenuje "Cloud Severo-Vychod" pokud Ti nestaci blok 256 adres tak bezne se prideluje nekolik techto bloku.
3. Ja skutecne Vinorsky GURU co se tyce CZF sem, protoze jsem na vlastni naklady sit do Vinore dotahnul a postavil zde AP.
4. o tom jak publikovat adresni rozsahy samozrejme vim, a proto nechapu na co potrebujete v prezleticich blok 65000 adres.
5. nema cenu takovehle veci resit po foru Vinore takze pokud chces neco vyresit a ne jenom se hadat tak se pls ozvi na ICQ
sem diskuze patri pouze pokud budujes AP v duchu CZF a proto se Te chci zeptat na koho se chces konektit, kdyz jedina funkcni AP v oblasti kam mas moznost videt (co jsou pripojene do CZF) jsou Vinor a Cakovice.
a jeste proc si myslis ze nemuzu udelat BGP session?
>> nevim proč tu řešite rozsahy když ani nevite signal, rušení, jak a na koho se připojit. maš jedinou možnost mě a samaela>> viš proč? protže jsme na kraji. když budeš jednat s veleni tak je ti to prd platny protože jsou připojeny na mě a jaksi jje to o domluvě....
jinak see zaměř spiše na to na kohho se ccceš připojit nehyř tu světobornejma nazorama a jednejme k věcy a k dobru sítě
čago vaclav
btw: blikal mi tu numlockod mirandy tak je tu par pismenek navic..
-----------------
To, ze jsi zil v nejakem presvedceni, jeste neznamena, ze se to tak musi stat.
Vzhledem k tomu, ze jsem Te nekontaktoval, tak na Tebe asi signal nemam. Coz nerika nic o tom, ze nemam signal na nekoho jineho (coz mam). Dotycne jsem kontaktoval.
<UPDATE>
Jak jsem prave zjistil, asi na Tebe vidim, bohuzel ESSID mas v nejakem podivnem stavu, takze jsem Te nekontaktoval :-) No vzhledem ke "kvalite komunikace" pockam, jestli se domluvim s nekym jinym. S Tebou evidentne BGP session nenavazu.>>>>>>>
>>>>>>. jestli cceš něco udělat a postavit tak bych tu sesion navazal
je sice hezky ze stavite spoj pro Ap zacinajici na czfree, ale jedine AP ktere jsou do CZFree pripojene jsou Vinor a Cakovice. Radonice zatim v CZF nejsou a pokud budou tak stejne pojedou prez vinor a mozna prez satalice.
Co je AS samozrejme vim a pojmy si nepletu protoze v CZFree je AS=10.xx.0.0 a to je rozsekany na bloky po jiz zminenych 256 adresach. ja sam mam 2 a to 10.33.16.x a 10.33.27.x a nevidim duvod proc bych mel delat neco jineho.
Pokud se chces dohadovat tak diskutuju rad, ale tuto diskuzi na tomto miste vidim jako bezpredmetnou. precti si RFC z CZF a pak diskutuj, pokud budes mit jakykoliv dotaz rad pomuzu.