No, tak jak jsem si myslel, že do toho malinko začínám vidět, tak jste mi v tom pánové udělali ještě větší guláš.
Mohl by mi někdo vysvětlit k čemu tedy jsou ty "objímky" kolem kabelu na těch fotkách, které jsem dal na minulou stránku?
Ačkoliv to tady někdo vyvrací, tak asi nakonec udělám na koaxech smyčky, před vstupem do střechy dát plechové svodiče napojené na hromosvod a před zařízení dát bleskojistky? Je nějakej lepší postup?
A pokud to půjde, tak to napište stručně (by? s vysvětlením, jak to funguje a co to udělá). Přecejen prodleva signálu při přenosu družicí má k přepě?ovým ochranám už docela daleko .
No tak lidi, nebuďte takoví přizdisráči. To jste tady fakt všichni přesvědčený, že si ten blesk vybere zrovna vaši anténu (obzvláště v husté městské zástavbě)?
Anténní stožár spojený s hromosvodem se správným zemním přechodovým odporem, uzeměná přepě?ová ochrana, to všechno samozřejmě schvaluju.
A pak ještě mějte uzavřenou nějakou pojistku, která zalepí nějaký opravdu hodně nepravděpodobný průser a jděte klidně spát
Kdybyste se měli sichrovat proti každýmu nebezpečí tak, jak tady některý píšete, tak nebudete celej život dělat nic jinýho.
Odvážnému štěstí přeje!
Naposledy upravil Zuben_el_Akrab 27.08.2004 v 18:20