Je to dobre, ze vas pribyva a pokud se vam podari zprovoznit nejaky AP - doporucuji vest knihu provozu, protoze si vrabci spitaj ze CZU bude v lete budovat svou WLAN a v pripade, ze by jste se rusili, tak CTU bude rozhodovat a snizeni vykonu podle toho kdo byl driv - ptal jsem se kluku z CZU i na pripadny propojeni do CZF.netu a nejak je to netrapi:(
Pa Krakonos
cau, bydlim na vyhledech v panelaku (nod na mape lunix, ul. k horomericum) a ze strechy mam naprosto optimalni vyhled, myslim ze na me minimalne z noveho suchdola a vyhled musi videt kazdy. jen u nas v baraku by se chtelo pripojit 5-7 lidi, navic by slo k prilehlym panelakum natahnout sit kabelem (vykopat vykop a polozit kabel, v ceste neni nic, co by tomu mohlo vadit), takze by se naklady na HW mohly rozdelit mezi celkem slusne mnozstvi lidi. co nejdriv si pujcim klice od strechy a udelam nejake fotky. ted uz jen aby se povedlo do bohnic natahnout optiku a z bohnic na suchdol nejakou slusnou konektivitu.
to Minos: Dival jsem se na ty obrazky, co mas na webu, se zakreslenim smeru na JH. Nevim, nevim..rekl bych, ze na te fotce jsi to neurcil spravne, s tim co mas na mape to nesedi. Takze je otazka, jestli treba nemiris spatnym smerem..?
Problem je samozrejme v tom, ze na fotkach od JH neni primo videt muj barak, protoze je mimo fotku. Ale sedi to naprosto presne. V cem vidis problem? Pro mne je podstatne, anteny JH jsou z meho pohledu presne pred hotelem SOL (ci jak se too jmenuje), zkratka tim nejvyssim barakem se spoustou anten v Bohnicich . Takze na nej jsem nasmeroval osu anteny (30H/30V), takze je to dobre zcela urcite. O vikendu jsem v dobe, kdyz JH testoval konektivitu nebyl bohuzel doma, takze testy s lepsi antenou u JH bohuzel jeste nemam, ale doufam, ze se to vylepsi.
Sqele, ze na Vyhledech je dalsi zajemce, protoze se urcite lepe rozdeli naklady na budovani infrastruktury u JH.
Ahojky tak sem se od Lunixe dozvedel o tomhle projektu. Moc mi toho jasny neni takze nakej ten srazek by to fakt chtelo . Rad se pridam a podporim to.
Zatim bye
Sraz
Abych vysel vstric tem, kteri maji zajem plnit funkci spojovacich nodu Oblast Praha 8, 7, 6, Roztoky, Klecany apod. a jeste mne nekontakovali, tak usporadam pristim tyden v nedeli od 14:00 (3.11.2002) sraz techto zajemcu.
Bude urcen pouze pro pozvane osoby, ktere budou vytvaret verejnou infrastrukturu czfree v techto oblastech v uzke koordinaci s centrem czfree. (to nevylucuje moznost vytvaret dalsi pripojne body individualne)
Misto konani a pozvanku zaslu kazdemu, kdo projevil nebo jeste projevi zajem a soucasne prokaze svoji dosavadni aktivitu. (napr. ma vlastni AP, anteny a pod, ktere da k dispozici, zajisti vhodny prostor pro umisteni anteny a HW, poskytne prostredky pro nakup hw nebo bude mecenasem vyvoje technologii pro CZFree. A hlavne ma cas i ochotu venovat se nezistne rozvoji czfree)
Uzaverka bude ve ctvrtek vecer, v patek dopoledne budou rozeslany informace o miste konani (zavisi na poctu pozvanych) a priblizny program setkani.
Kdo ma zajem o pozvani, necht mi posle sve kontaktni informace. tj. Jmeno, Prijmeni, NICK, telefon a email. na jarda@mudrc.net. a do Subjektu uvede "CZFREE UZEL"
Pro lokalni aktivity czfree mam vyhrazene nedele. Tzn. ze tuto nedeli mam domluveny sraz s nekolika aktivnimi lidmi, kteri pro sve (a nenjen sve) pripojeni uz neco delaji.
(tzn. definitivne se rozhodli, eventuelne zajistuji HW a nyni se voli optimalni zpusob pripojeni).
Zaroven chci tuto nedeli definitivne na nejblizsich 6-12 mesicu rozhodnout o vhodnych nodech, ktere budou zajistovat signal czfree pro lokalni pokryti (Bohnice,Cimice, Roztoky, Suchdol a dalsi.)a pro ktere budu schopen zajistit jak signal, tak i technickou pomoc s pripojenim.
Kazdy ma moznost mne kontaktovat. V pripade zajmu o setkani (v nedeli) mi zavolejte nebo napiste na jarda@mudrc.net . Telefon nechci zverejnovat na inetu, takze, kdo posle svuj telefon me, tomu poslu ja ten svuj.
Samozrejme, pokud mas chut a dobry vyhled na zbytek Suchdola, tak proc ne. Fressnelova zona z meho smeru k JH je narusena vedenim VN, takze pokud to od Tebe je lepsi, tak fajn. Muzeme zkusit vsechny varianty a pak vybereme to nejlepsi. Mas nejaky HW na testy?
v nedeli prijdu na sraz, tak to domluvime s JH.
u nas me napada jedinej problem - nevim jak blizko k antenam se mi podari umistit router. podorobnosti do nedele snad zjistim.
jinak mam dalsiho zajemce pobliz minose (na me nevidi), dalsiho kousek od skoly a jsem schopnej sehnat jeste mnohem vic lidi, ktery by do toho byli ochotny jit.
vysoky napeti mi ve vyhledu na bohnice nebrani.
s hw by nemel byt problem, nejake pentium doma vyhrabu, horsi to bude akorat s diskem. (honzo by moch vypujcity na neurcito i lepsi masinu, kdyby bylo potreba, nebo se na neco slusnejsiho slozime)
Mel jsem spis na mysli WiFi, abychom zkusili spojeni. Muzes mi PMkem poslat adresy dalsich zajemcu, pokud je nechces pridat rovnou do mapy. Delam si vlastni lokalni mapku.
Jsem asi nejbizsi suchdolskej k JH 2191m (o 177m bliz nez havran). Mam i lepsi vyhled pres draty vysokyho napeti, nez havran. Ale havran vidi lepsejc do suchdola.
Mozna by to slo z JH na mne (point morfeus) a pres havrana pro zbytek suchdola.
Jeste budu muset upresnit jak moc mi stinej draty. Nakej komp pro router bych moch klidne dat hned pod strechu, tam je mista dost.
Jednou z mych priorit je i pokryti casti udoli Stareho Suchdola, do ktereho vidim, stejne tak k lunixovi.
Kolik udelame AP a kde budou umisteny jsme zatim nedoresili, nejprve se musime uspesne pripojit k JH. Na vcerejsim setkani s JH jsme s lunixem probirali moznosti otestovani. Bude potreba sehnat nejake AP a antenu k JH se kterou bychom to vyzkouseli, protoze moznosti JH jsou omezene a nasledne budeme resit vlastni AP.